Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Prețul sau valoarea criptomonedelor poate crește sau scădea rapid în orice moment și poate chiar să scadă la zero. Riscul de pierdere la deținerea criptomonedelor poate fi substanțial. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții. Vă rugăm să faceți propria cercetare și documentare înainte de a lua orice decizie de a investi în criptomonede.

Cumpără criptomonede »
Advertisement

 

Deși costurile operaționale sunt acum la un nivel foarte ridicat, minerii Bitcoin generează în continuare un profit substanțial. Iată cum să vă alăturați lor și să profitați.

Recuperarea rapidă a Bitcoin (BTC) la prețul de peste 45.000 USD a reînnoit cererea pentru un preț BTC de 100.000 USD până la sfârșitul anului 2021, în timp ce efectele represiunii din China asupra industriei miniere încep încet să se estompeze. De asemenea, rata hash a rețelei Bitcoin dă semne de recuperare.

Unul dintre beneficiile secundare ale represiunii Chinei este că a scăzut barierele de intrare în spațiul minier Bitcoin, care s-a dovedit că oferă profituri atât pe piețele bull cât și pe cele bear.

Miningul Bitcoin este una dintre puținele moduri prin care investitorii pot achiziționa BTC fără să-l cumpere direct de pe piață și devine rapid o industrie dominată de jucători mari, care își pot permite costurile cu electricitatea și întreținerea necesare pentru a desfășura o operațiune minieră.

Iată câteva opțiuni disponibile pentru ca stackerul cripto obișnuit să achiziționeze mai multe criptomonede BTC prin contracte de minare în cloud, platforme de creditare criptog și schimburi centralizate (CEX).

Contracte de exploatare în cloud

Industria de minerit în cloud există încă de la începuturile Bitcoin și oferă celor interesați de minerit, cărora le lipsește spațiul, echipamentele și electricitatea necesare, o oportunitate de a-și externaliza producția.

Unele dintre cele mai cunoscute companii care au oferit servicii de exploatare în cloud sunt Genesis Mining și HashNest, dar cererea pentru serviciile lor le-a depășit capacitățile, ceea ce a dus la epuizarea tuturor contractelor lor de exploatare Bitcoin.

O opțiune disponibilă în prezent care permite utilizatorilor mai multă flexibilitate în ceea ce privește parametrii contractului lor minier este ECOS, o companie care s-a dezvoltat în Zona Economică Liberă situată în Hrazdan, Armenia, și este în funcțiune din 2017.

Trebuie remarcat faptul că toate serviciile de cloud mining oferă avertismente despre riscurile mari implicate și că niciun nivel de profit nu poate fi garantat. Acest lucru s-ar putea datora unei varietăți de circumstanțe, inclusiv fluctuația prețurilor la energie electrică, volatilitatea prețurilor Bitcoin și progresele în tehnologia minieră, care duc la creșteri substanțiale ale dificultății miniere, ceea ce face ca echipamentele mai vechi să fie depășite.

Servicii de creditare cripto

O opțiune mai tradițională disponibilă pentru hodleri pentru a achiziționa mai mult Bitcoin utilizând stake-ul lor actual care nu necesită nicio investiție suplimentară, cum ar fi mineritul, este prin intermediul serviciilor de împrumut care oferă un randament al depozitelor.

Nexo și Celsius sunt două dintre cele mai cunoscute platforme de creditare care permit utilizatorilor de criptomonede să împrumute fonduri din deținerile lor cripto sau să câștige recompense pentru depozite.

La momentul redactării acestui articol, Celsius oferă utilizatorilor un randament anual procentual (APY) de 6,2% pentru depozitele Bitcoin, iar Nexo oferă un randament standard de 5% pentru depozitele pe termen flexibil, în timp ce depozitele pe termen fix care durează minim o lună pot genera un randament de 6%.

O a treia opțiune care oferă utilizatorilor o rentabilitate de 4% la depozitele BTC este BlockFi, un furnizor de servicii de cripto active care oferă conturi de dobândă și împrumuturi garantate cu cripto. Acesștia au lansat recent și un card de credit Bitcoin pentru recompense.

Câștigă BTC din schimburile centralizate

Mai multe schimburi centralizate oferă deținătorilor de Bitcoin o rentabilitate a depozitelor lor BTC, deși la rate mai mici decât cele menționate mai sus.

Binance, cea mai mare platformă de criptomonede din ecosistemul cripto, oferă utilizatorilor un APY estimat de 0,5%, în timp ce schimbul de pe locul trei, Huobi, oferă 1,32%.

Cel mai bun randament oferit pe un CEX cu sediul în Statele Unite poate fi găsit pe Gemini, unde utilizatorii pot câștiga 1,65% din depozitele lor.

KuCoin oferă o abordare mai liberă a împrumuturilor BTC, în care creditorii pot seta parametrii termenilor împrumutului, alegând între duratele contractelor de 7 zile, 14 zile și 28 de zile, în timp ce își stabilesc propriile rate zilnice ale dobânzii pentru a concura cu alți creditori de pe piața.

Cea mai mică rată oferită în prezent pe KuCoin este o rată anuală de 1,82% pe un contract de șapte zile.

După cum se vede în datele furnizate, există mai multe modalități de a crește cantitatea de Bitcoin deținută, spre deosebire de simpla cumpărare pe piața liberă, dar acestea devin mai rare pe măsură ce trece timpul.

Odată cu instituțiile mari, companiile energetice și guvernele care încep să dezvolte infrastructuri de minerit Bitcoin, participanții mai mici de pe piață au un acces din ce în ce mai limitat, deoarece instalațiile de minerit în cloud nu sunt în măsură să țină pasul cu cererea.

Împrumuturile Bitcoin sunt în prezent principala modalitate prin care deținătorii de BTC vor putea câștiga un randament în BTC în viitor, în timp ce împrumuturile garantate cu Bitcoin oferă o modalitate pentru hodleri de a accesa valoarea jetoanelor lor fără a fi nevoie să vândă și să creeze un eveniment impozabil.

 

Adaugă Comentariu