Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Tranzacționarea de criptomonede poate fi complicată, dar iată câteva sfaturi despre cum să începi cu dreptul.

Nu contează cât de experimentat ești în tranzacționare, deoarece nu se poate face nimic pentru a proteja o persoană împotriva forței fluctuațiilor de preț ale criptomonedelor. În prezent, volatilitatea Bitcoin (BTC), măsura standard pentru fluctuațiile zilnice, este de 64% anualizat. Ca o comparație, aceeași măsură pentru S&P 500 este de 17%, în timp ce specificația de volatilitate pentru țițeiul WTI este de 54%.

Cu toate acestea, este posibil să se evite impactul psihologic al unei fluctuații neașteptate de 25% a prețului pe zi, urmând cinci reguli de bază. Din fericire, aceste tactici nu necesită instrumente avansate sau sume mari de bani.

  1. Abține-te de la retragerea banilor în mai puțin de 2 ani

Să presupunem că ai 5.000 USD de investit, dar există o posibilitate să ai nevoie de cel puțin 2.000 USD din această sumă în decurs de 12 luni pentru călătorii sau întreținerea mașinii.

Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să aloci 100% din fondurile tale investiției în criptomonede, deoarece s-ar putea să fie nevoie să îți închizi poziția în cel mai rău moment, poate la un preț mult mai mic față de cel la care ai cumpărat. Chiar dacă intenționezi să-ți utilizezi veniturile în fonduri de finanțare descentralizată (DeFi), există întotdeauna riscul de pierderi din depreciere sau hack-uri care compromit accesul la fonduri.

Pe scurt, orice fonduri alocate criptomonedelor ar trebui să aibă o perioadă de investire de minim doi ani.

  1. Folosește întotdeauna metoda dollar cost average (DCA)

Chiar și comercianții profesioniști sunt afectați de frica de a rămâne pe afară (FOMO), cedând la o urgență de a construi o poziție cât mai repede posibil. Dacă toată lumea obține în mod constant randamente de 50% sau mai mari și chiar și monedele meme afișează randamente extrem de bune, cum poți să stai deoparte și să privești pur și simplu?

Strategia DCA constă în cumpărarea de cripto cu aceeași sumă de bani în fiecare săptămână sau lună, indiferent de mișcările pieței; de exemplu, cumpărând cripto de 200 USD în fiecare luni după-amiază timp de un an, elimini anxietatea și presiunea cauzate de nevoia constantă de a decide dacă trebuie să adaugi o poziție.

Evită să cumperi toate pozițiile în mai puțin de trei sau patru săptămâni cu orice preț. Amintește-ți, rata de adopție cripto este încă la început.

  1. Nu folosi prea mulți indicatori atunci când efectuezi o analiză

Există nenumărați indicatori tehnici, inclusiv media mobilă, nivelurile de retragere Fibonacci, benzile Bollinger, indicele de mișcare direcțională, Norul Ichimoku, the parabolic SAR, indicele de putere relativă și multe altele. Dacă iei în considerare că fiecare are mai multe setări, există practic posibilități infinite de urmărire a acestor indicatori.

Cei mai buni comercianți au suficientă experiență pentru a ști că citirea corectă a pieței este mai importantă decât alegerea celui mai bun indicator. Unii preferă să urmărească corelațiile cu piețele tradiționale, în timp ce alții se concentrează exclusiv pe graficele prețurilor cripto. Aici nu există decizii bune sau greșite, cu excepția încercării de a urmări cinci indicatori diferiți simultan.

Piețele sunt dinamice, iar în cripto acest lucru este valabil cu atât mai mult având în vedere cât de repede se schimbă lucrurile.

  1. Învață să stai deoparte

Fiecare trader greșește uneori și nu este nevoie să compensezi prin creșterea imediată a mărimii pariului pentru a recupera pierderile. Acesta este exact opusul a ceea ce ar trebui să facă cineva.

Ori de câte ori prinzi o „pauză proastă”, stai deoparte pentru câteva zile. Impactul psihologic al pierderilor este o povară grea și îți va afecta negativ capacitatea de a gândi clar. Chiar dacă apare o oportunitate clară, lăs-o să alunece. Mergi la o plimbare sau încearcă să îți organizezi viața lăsând la o parte tranzacționarea.

Comercianții cu adevărat de succes nu sunt cei mai talentați, ci cei care supraviețuiesc cel mai mult.

  1. Continuă să investești când ești pe profit

Aceasta ar putea fi cea mai grea lecție dintre toate, deoarece investitorii au tendința naturală de a obține profit din pozițiile câștigătoare. După cum s-a discutat anterior, volatilitatea pieței cripto este extrem de ridicată, așa că urmărirea unui câștig de 30% nu va acoperi pierderile anterioare (sau viitoare).

În loc să vândă pe profit, când prețul criptomonedelor se apreciază, traderii ar trebui să cumpere mai mult în aceste momente. Desigur, nu ar trebui să neglijăm datele pieței sau sentimentul general, dar dacă așteptările tale rămân optimiste, atunci ia în considerare adăugarea de noi unități în portofliul tău, până când piața generală semnalează o formă de slăbiciune.

În cele din urmă, cineva va obține un câștig de 300% sau 500% fiind curajos și păstrând pozițiile cele mai profitabile. Acestea sunt randamentele pe care le aștepți când intri pe o piață atât de riscantă, așa că nu îți fie teamă când apar.

Adaugă Comentariu