Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Shiba Inu este a 14-a cea mai valoroasă criptomonedă, cu o valoare de piață de aproape 15 miliarde de dolari. Acestă performanță este într-adevăr impresionantă în sine, dar povestea devine obiect de legendă atunci când sapi puțin mai adânc. De când a atins un minim în noiembrie 2020, prețul tokenului SHIB a crescut vertiginos cu 60.000.000%, ceea ce înseamnă că doar 17 dolari investiți în Shiba Inu anul trecut ar valora 10 milioane de dolari astăzi.

Deși foarte puține active au generat vreodată atât de multă bogăție în atât de puțin timp, după ce Shiba Inu a scăzut cu 60% de la maximul său, mulți investitori încă speră ca istoria să se repete. De fapt, unii susținători Shiba prognozează un maxim de 1 USD până în anul 2025. Aceasta implică o creștere de 2.965.500% față de prețul actual de 0,00003342 USD, ceea ce se traduce prinr-un randament anual de 1.212% în următorii patru ani.

Ar putea Shiba Inu să atingă valoarea de 1 dolar? Să analizăm câteva aspecte.

Ce face ca Shiba Inu să fie valoros?

În august 2020, cineva cunoscut sub pseudonimul Ryoshi a creat Shiba Inu, cooptând mascota popularizată de Dogecoin. În acest scop, Shiba Inu și-a câștigat reputația de „ucigașul Dogecoin”.

Shiba Inu este un token ERC-20, un tip de contract inteligent construit pe blockchain-ul Ethereum. Teoretic, asta îl face mai funcțional decât Dogecoin, deoarece tokenul este compatibil cu ecosistemul înfloritor al aplicațiilor de finanțare descentralizată (DeFi) al Ethereum.

Cu toate acestea, această compatibilitate nu s-a tradus de fapt în utilitate. Shiba Inu nu a fost încorporat în protocoalele populare DeFi precum Aave sau Compound și nici nu este o formă de plată acceptată pe scară largă. De fapt, sunt foarte puține lucruri pe care le poți face cu tokenul, iar prețul în creștere al Shiba Inu poate fi atribuit marketingului agresiv pe rețelele sociale și unei campanii de branding geniale.

Cu alte cuvinte, odată cu ascensiunea Dogecoin-ului, încă proaspătă în mintea investitorilor în criptomonede, un nume precum „Shiba Inu” a atras atenția și a stârnit curiozitatea celor mai entuziaști susținători ai criptomonedelor de tip meme. După aceea, hype-ul generat pe platformele de social media s-a ocupat de restul.

1 USD pentru tokenul SHIB este oare un preț țintă realist?

Popularitatea unei criptomonede nu este niciodată o abordare bună de investiție pe termen lung, cel puțin nu fără ceva mai substanțial care să o susțină. Dar, pe termen scurt, Shiba Inu este un exemplu perfect a cât de puternică poate fi popularitatea. De aceea, unii investitori încă speră că SHIB va realiza ceea ce Dogecoin nu a reușit niciodată: să treacă de pragul de 1 USD.

Din păcate, acest lucru este imposibil. Cu un preț de 1 USD, valoarea de piață a Shiba Inu ar trebui să ajungă la 550 de trilioane de dolari. Pentru context, produsul intern brut global – valoarea tuturor bunurilor și serviciilor produse în fiecare economie – este de așteptat să ajungă la 116 de trilioane de dolari până în anul 2025. Dacă Shiba Inu ar ajunge într-adevăr la 1 USD, aceasta ar însemna o capitalizare de câteva ori mai mare decât producția combinată a fiecărei economii din lume. Din acest motiv, investitorii ar trebui să evite această criptomonedă.

Sursa: Fool.com

Adaugă Comentariu