Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Un executiv al Camerei de Comerț și Industrie a Rusiei a cerut guvernului să efectueze decontări transfrontaliere în criptomonede și monede digitale ale băncii centrale (CBDC).

Președintele Camerei, Serghei Katyrin, a trimis o scrisoare prim-ministrului rus Mihail Mișustin, oferind un set de propuneri pentru dezvoltarea cooperării cu țările africane, a informat joi publicația locală TASS, susținută de stat.

În scrisoare, Katyrin a susținut utilizarea CBDC-urilor și a criptomonedelor pentru decontare și plăți reciproce, ca parte a mutarii Rusiei în Africa, pe fondul sancțiunilor occidentale, declarând:

„Ni se pare util să instruim Ministerul de Finanțe al Federației Ruse, împreună cu Banca Centrală, să asigure furnizarea de acorduri interguvernamentale cu statele africane privind utilizarea monedelor naționale și criptomonedelor în decontările și plățile reciproce.”

Executivul a continuat spunând că este important să se înființeze o bancă specială de export-import și un fond fiduciar pentru a sprijini activitățile de export în întreprinderile mici și mijlocii din țările africane.

Vestea vine în timp ce mai multe țări din Africa iau în considerare cooperarea cu rețelele blockchain legate de Rusia.

Luni, Camerun, Republica Democrată Congo (RDC) și Republica Congo au emis un anunț comun privind planurile naționale de adoptare a TON, blockchain-ul de dovadă a mizei de nivel 1 inițiat de Telegram. De asemenea, RDC are în vedere lansarea unei noi monede stabile naționale construite pe baza blockchain-ului TON.

Deși Telegram nu este implicat oficial în blockchain-ul TON, după ce a abandonat proiectul în mai 2020, co-fondatorul Telegram Pavel Durov și-a exprimat sprijinul public pentru TON și posibilele sale integrări pe messengerul Telegram la sfârșitul anului 2021.

„Aceste țări vor întreprinde fiecare o tranziție treptată către adoptarea criptomonedei ca pilon central al structurilor lor economice”, au spus țările în anunț.

Rusia încă lucrează la o factură federală cripto, după ce le-a interzis rezidenților să facă plăți în criptomonede precum Bitcoin (BTC) la începutul anului 2021. La mijlocul lunii februarie, Banca Rusiei a lansat oficial proba rublei digitale, finalizând cu succes primele transferuri CBDC în rândul cetățenilor.

Un număr de țări din Africa au progresat, de asemenea, în ceea ce privește dezvoltarea CBDC, țări precum Kenya și Republica Africa de Sud raportând unele progrese cu CBDC la începutul acestui an. Anul trecut, Ghana a lucrat pentru a dezvolta capabilități offline pentru potențialul său CBDC, în încercarea de a promova utilizarea acestuia în toate segmentele societății.

Sursa: Cointelegraph.com

Adaugă Comentariu