Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Furnizorii de servicii cripto trebuie să îndeplinească șapte condiții, inclusiv aceea de a se constitui sub forma unei companii cu un capital minim de aproximativ 52.725 USD (50.000 EUR).

O nouă regulă impusă de agenția de reglementare financiară a Belgiei, Autoritatea pentru Servicii și Piețe Financiare (FSMA), va cere acum ca schimburile cripto și serviciile de portofel de custodie din regiune să se înregistreze într-un termen scurt.

Începând de mâine, 1 mai, persoanele juridice și entitățile care doresc să furnizeze servicii de schimb criptografic sau portofele de custodie în Belgia vor trebui să se înregistreze în prealabil, potrivit informațiilor publicate de FSMA.

Companiile cu activitate în domeniul cripto din Belgia care au funcționat înainte de acest anunț oficial sunt obligate prin lege să notifice FSMA despre „exercitarea activității lor” în următoarele două luni, până cel târziu la data de 1 iulie.

Pe lângă dezvăluirea operațiunilor, întreprinderilor existente li s-au acordat un termen de patru luni, respectiv până la 1 septembrie, să se înregistreze ca o afacere reglementată la autoritățile de reglementare financiară.

Pentru a menține înregistrarea activă la FSMA, furnizorii de servicii cripto trebuie să îndeplinească șapte condiții, inclusiv aceea de a fi constituiți sub forma unei companii cu un capital minim de aproximativ 52.725 USD (50.000 EUR).

FSMA se așteaptă să proceseze cererile de înregistrare în termen de trei luni, având în vedere că toate informațiile necesare au fost furnizate. După înregistrarea cu succes, furnizorii de servicii cripto vor primi un număr unic de înregistrare, a.k.a. numărul companiei, care trebuie utilizat în toate interacțiunile ulterioare cu FSMA.

Poziția pro-cripto a Belgiei a devenit evidentă la începutul anului 2022, când membrul parlamentului de la Bruxelles, Christophe De Beukelaer, a devenit primul politician european care și-a convertit salariul în Bitcoin (BTC).

După cum a raportat anterior Cointelegraph, în ianuarie, Beukelaer a anunțat că folosește platforma de tranzacționare cripto Bit4You pentru a-și converti salariul lunar de aproximativ 6.140 USD (5.500 EUR) în BTC.

În timpul dezvăluirii, Beukelaer și-a împărtășit intenția de a inspira alți politicieni din regiune să susțină criptoeconomia în creștere.

Sursa: Cointelegraph.com

Adaugă Comentariu