Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

Bitcoin (BTC) a crescut ușor după ce președintele american Joe Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea bursieră a schimbat direcția la 38.009 USD la momentul scrierii. Bitcoin a rămas neschimbat în cea mai mare parte a zilei de marți, după o deschidere la puțin sub 37.000 USD.

Biden consideră, pentru prima dată, în timpul unei conferințe de presă în cursul zilei de marți, că ultima mutare a Rusiei în două regiuni separatiste ale Ucrainei este o „invazie”. El a anunțat sancțiuni împotriva Rusiei care ar „închide efectiv finanțele occidentale”, a raportat Bloomberg.

Declarațiile lui Biden de marți au venit la o zi după ce a anunțat sancțiuni mai mici împotriva Rusiei, după ce Kremlinul a declarat că mută trupe „de menținere a păcii” în Donețk și Luhansk, pe care Rusia le-a revendicat ca fiind ale sale cu ani de zile înainte de escaladarea actuală.

Biden a mai spus că Statele Unite vor furniza provizii și trupe suplimentare națiunilor din regiunea baltică și Poloniei, potrivit Bloomberg.

Investitorii Bitcoin au monitorizat tensiunile tot mai mari asupra Ucrainei, deoarece Rusia se gândește la o invazie la scară largă, deși analiștii sunt împărțiți cu privire la implicațiile pe termen lung și pe termen scurt.

Săptămâna trecută, cea mai mare criptomonedă după capitalizarea bursieră a scăzut sub 40.000 de dolari pentru prima dată după 21 ianuarie, determinând traderii să se gândească la modul în care prezența militară în creștere a Rusiei în Ucraina va zgudui piața cripto.

„Pentru oamenii ca mine, care sunt concentrați pe termen lung și acumulează în liniște Bitcoin zilnic, acesta este activul care va oferi cea mai mare securitate și valoare în general”, a spus Jason Deane, analist la Quantum Economics. „Pentru comercianți și speculatori, este o simplă ecuație comercială concepută pentru a genera fiat. Pentru ei, este o tranzacție cu risc incitant și volatil. Întrebarea este, a cui narațiune va fi mai puternică?”

Până acum, Bitcoin nu a fost însă acoperirea împotriva inflației la care mulți au sperat.

„Bitcoin se apropie de o retestare a nivelului rundei intermediare de 35.000 USD, aproape de locul în care cumpărătorii au devenit mai activi la sfârșitul lunii trecute”, a declarat Alex Kuptsikevich, analist financiar senior la FxPro. „Având în vedere condițiile macroeconomice actuale, va rămâne crypto la fel de interesant la aceleași niveluri?”

Acesta încă mai crede că fundamentele vor determina creșterea pe termen lung a bitcoinului, pe măsură ce tensiunile globale din Europa se diminuează.

Don Kaufman, un analist la TheoTrade, a declarat săptămâna trecută pentru CoinDesk TV că perspectiva unor sancțiuni la scară largă împotriva Rusiei ar putea propulsa prețul Bitcoin spre noi maxime, deoarece Rusia se uită la piața cripto pentru a naviga pe potențiala pedeapsă globală pentru mișcările sale din Ucraina.

„Bitcoin ar putea avea o ultimă scădere majoră înainte ca investitorii pe termen lung să se simtă mai încrezători să revină”, a spus Edward Moya, analist la Oanda.

Sursa: Coindesk.com

Adaugă Comentariu