Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

Comunitatea cripto susține drepturile rușilor obișnuiți în contextul a sute de afaceri care părăsesc țara, dar decizia finală revine autorităților de reglementare.

Pe fondul demersurilor globale care boicotează rezidenții ruși din cauza conflictului militar din Ucraina, unele companii din industria cripto susțin drepturile cetățenilor ruși nesancționați.

Bitfinex, o firmă afiliată a celui mai mare furnizor de monede stabile din lume, Tether (USDT), nu va îngheța unilateral conturile clienților ruși obișnuiți, ca parte a sancțiunilor globale, decât dacă este obligată să facă acest lucru, a declarat, joi, pentru Cointelegraph, directorul de tehnologie Bitfinex, Paolo Ardoino.

Ardoino a subliniat că Bitfinex a luat măsurile adecvate împotriva conturilor utilizatorilor ruși care au fost sancționați. „Ca și în cazul tuturor conturilor noastre de clienți, lucrăm pentru a ne asigura că nu există mișcări neregulate sau măsuri care ar putea contraveni sancțiunilor internaționale aplicabile”, a menționat el.

Potrivit Bitfinex, blocarea tuturor rușilor obișnuiți din cauza conflictului în curs poate fi nedreaptă la nivel uman, deoarece acțiunile guvernelor ar putea să nu vorbească în numele persoanelor, a spus CEO-ul:

„Opinia noastră este că acțiunile unui guvern nu reprezintă neapărat dorințele indivizilor. Dacă nu suntem direcționați altfel de către autoritățile de reglementare de care suntem guvernați, dorim să protejăm conturile tuturor clienților noștri.”

Ardoino a refuzat să comenteze despre piața Bitfinex din Rusia, declarând doar că „Bitfinex deservește clienții ruși”.

La momentul redactării acestui articol, termenii și condițiile Bitfinex spuneau că o „persoană sancționată” se referă la orice persoană sau o adresă de token digital care este fie menționată în mod explicit în orice listă de sancțiuni deținută în mod direct sau indirect de 50% sau mai mult de către orice persoană sau grup de persoane. Conform Bitfinex, persoana sancționată se referă, de asemenea, la acea persoană care este supusă oricărei aprobări guvernamentale sau care este sancționată, restricționată sau penalizată în alt mod conform sancțiunilor economice aplicabile.

Lansat în 2012, Bitfinex este una dintre cele mai mari platforme de criptomonede din lume, cu volume zilnice de tranzacționare de peste 800 de milioane de dolari la momentul redactării acestui articol, potrivit datelor CoinGecko. Bursa de criptomonede din Insulele Virgine este cunoscută pentru că face obiectul unor litigii de reglementare în Statele Unite, Bitfinex și Tether plătind în octombrie 2021 o amendă de 43 de milioane de dolari pentru încălcări ale Legii privind schimburile de mărfuri din SUA.

Sursa: Cointelegraph.com

Adaugă Comentariu