Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Prima achiziție a Bitpanda continuă o serie de tranzacții de custodie cripto în ultimul an.

Bitpanda, o platformă de criptomonede cu sediul în Viena, a achiziționat Trustology, custode de active digitale din Marea Britanie. Condițiile financiare nu au fost dezvăluite, dar o sursă apropiată tranzacției a spus că suma în dolari este în opt cifre.

Trustology, care a fost înregistrată complet la Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA) în octombrie anul trecut, este specializată în finanțe descentralizate (DeFi) și va fi rebranduit în „Bitpanda Custody”.

Custodia se referă la deținerea și păstrarea în siguranță a activelor digitale, iar firmele specializate în acele tehnologii au fost o țintă cheie pentru fuziunile și achizițiile cripto. PayPal a cumpărat Curv în martie trecut, iar Galaxy Digital a cumpărat BitGo în mai anul trecut. Între timp, firmele de custodie de sine stătătoare, cum ar fi Fireblocks, ajung la evaluări vertiginoase ale VC.

Bitpanda a devenit primul unicorn tehnologic al Austriei după ce a încheiat o rundă de finanțare din seria B la 170 de milioane de dolari în martie trecut, urmată de o serie C de 263 de milioane de dolari în august 2021, la o evaluare de 4,1 miliarde de dolari; Trustology este prima achiziție a companiei.

Conform unui comunicat de presă al companiei, Bitpanda Custody va prelua custodia activelor Bitpanda în afacerile sale de vânzare cu amănuntul, instituționale și de etichetare albă.

„Bitpanda Custody face parte din strategia noastră de a oferi un set cuprinzător de servicii bazei noastre de clienți și acum putem combina o soluție de custodie de nivel instituțional, înregistrată de FCA, cu un mediu de executare a tranzacțiilor”, a spus Joshua Barraclough, CEO al Bitpanda Pro, într-un comunicat de presă.

Bursa cripto a anunțat recent o serie de planuri de a crește numărul de active digitale puse la dispoziție celor aproximativ 3 milioane de utilizatori. De când a fost fondat, în 2014, Bitpanda s-a extins dincolo de spațiul cripto pentru a oferi tranzacționare cu acțiuni, metale prețioase și fonduri tranzacționate la bursă (ETF) printr-o aplicație mobilă.

Sursa: Coindesk.com

Adaugă Comentariu