Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Înainte de a investi în altcoins, ar trebui să te uiți la cartea albă a proiectului, elementele de tip cerere-oferta, echipa și părțile interesate din spatele proiectului.

Ce sunt altcoin-urile?

Cuvântul „altcoin” este derivat din „alternativă” și „monedă”. Altcoins se referă la toate alternativele la Bitcoin. Altcoins sunt criptomonede care împărtășesc caracteristici cu Bitcoin (BTC). De exemplu, Bitcoin și altcoins au un cadru de bază similar. Altcoins funcționează, de asemenea, ca sisteme peer-to-peer (P2P) și partajează cod, la fel ca Bitcoin.

Desigur, există și diferențe între Bitcoin și altcoins. O astfel de diferență este mecanismul de consens folosit de aceste altcoin-uri pentru a valida tranzacții sau a produce blocuri. În timp ce Bitcoin folosește mecanismul de consens Proof of work (PoW), altcoin-urile folosesc de obicei Proof of stake (PoS). Există diferite categorii de altcoin-uri și acestea pot fi definite cel mai bine prin mecanismele lor de consens și funcționalitățile unice.

Iată cele mai comune tipuri de altcoin-uri:

Bazate pe minerit

Altcoin-urile bazate pe minerit folosesc metoda de dovadă a lucrului (Proof of Work), cunoscută cel mai frecvent sub numele de PoW, care permite sistemelor să genereze noi monede prin minerit. Mineritul presupune rezolvarea unor probleme complexe pentru a crea blocuri. Monero (XMR), Litecoin (LTC) și ZCash (ZEC) sunt toate exemple de altcoins bazate pe minerit.

Monede stabile

Monedele stabile urmăresc să reducă volatilitatea care a afectat tranzacționarea și utilizarea criptomonedelor încă de la început. Valoarea monedelor stabile este, prin urmare, legată de valoarea unui coș de bunuri, cum ar fi metalele prețioase, monedele fiat sau alte criptomonede. Coșul servește drept rezervă în cazul în care criptomoneda întâmpină probleme. Dai (DAI), USD Coin (USDC) și Tether (USDT) sunt toate exemple de monede stabile.

Jetoane de securitate

Fidel numelui său, un jeton de securitate este similar cu titlurile tradiționale tranzacționate pe piețele de valori. Ele seamănă cu acțiunile tradiționale și reprezintă capitaluri proprii, fie sub formă de proprietate, fie sub formă de dividende. Jetoanele de securitate atrag investitorii din cauza probabilității mari ca prețul lor să se aprecieze rapid.

Criptomonede meme

Memecoin-urile sunt numite astfel pentru că reprezintă o interpretare stupidă a criptomonedelor binecunoscute. De obicei, sunt promovate excesiv de celebrități și influenceri populari din spațiul cripto. Prețurile unor monde meme populare precum Dogecoin (DOGE) și Shiba Inu (SHIB), de exemplu, sunt influențate de postările lui Elon Musk pe Twitter, CEO-ul Tesla și un cunoscut entuziast cripto.

Jetoane utilitare

Jetoanele utilitare sunt folosite pentru a oferi servicii precum recompense, taxe de rețea și achiziții într-o anumită rețea. Jetoanele de utilitate nu oferă capital, spre deosebire de tokenurile de securitate. Filecoin (FIL), de exemplu, este un token utilitar folosit pentru a cumpăra spațiu de stocare într-o rețea de stocare descentralizată.

Cum se evaluează altcoin-urile?

Analiza fundamentală a criptomonedelor alternative implică analizarea și evaluarea tuturor informațiilor disponibile despre un altcoin. Aceasta implică analizarea cazurilor de utilizare a criptomonedei și a rețelei acesteia, precum și a echipei din spatele proiectului, pentru a le înțelege pe deplin și a crea o listă cu cele mai bune monede alternative de cumpărat.

Când se analizează altcoins sau orice criptomonedă, scopul este de a înțelege dacă activul în cauză este supraevaluat sau subevaluat. Activele supraevaluate ar trebui evitate, în timp ce activele subevaluate sunt mai ideale. Acest lucru se datorează faptului că activele supraevaluate vor avea probabil performanțe slabe și vor scădea înapoi la valoarea lor reală. Activele subevaluate, pe de altă parte, au mai mult potențial de creștere și sunt constant profitabile.

O analiză amănunțită te va ajuta să iei cea mai bună decizie cu privire la oportunitatea de a investi sau nu într-o anumită criptomonedă alternativă.

Sursa: Cointelegraph.com

Adaugă Comentariu