Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

Susținut de fluxul de știri pozitive, LUNA, tokenul nativ al blockchain-ului Smart Contract Terra, a devenit criptomoneda cu cele mai bune performanțe în ultimele 24 de ore.

Criptomoneda a crescut cu aproape 15%, depășind pragul de 55 de dolari, eclipsând astfel cu o marjă semnificativă creșterea de aproape 4% a liderului pieței cripto, Bitcoin, conform CoinDesk. Alți câștigători notabili de pe lista monedelor cu o valoare de piață de cel puțin 1 miliard de dolari sunt jetonul HBAR al rețelei publice de tip blockchain Hedera, în creștere cu 14,5%, și criptomoneda AVAX de la Avalanche, în creștere cu 12%.

Creșterea criptomonedei LUNA provine probabil din decizia organizației non-profit Luna Foundation Guard (LFG), cu sediul în Singapore, de a crea o rezervă denominată în Bitcoin ca un strat suplimentar de securitate pentru UST – moneda stabilă descentralizată a Terra, a cărei valoare este legată într-un raport 1:1 la dolarul american.

LFG a anunțat marți că a strâns 1 miliard de dolari prin vânzări private de jetoane pentru a construi rezerva de Bitcoin, iar cumpărătorii vor bloca monedele pentru o perioadă de patru ani. Runda de finanțare a fost condusă de Jump Crypto și Three Arrows Capital.

„Asigurarea unei rezerve BTC este o mișcare inteligentă și poate duce la fluctuații mai mici ale UST în timpul crizelor viitoare de volatilitate a pieței”, a declarat Matthew Dibb, director de operațiuni și co-fondator al Stack Funds. „În mod ideal, LFG ar lua măsuri pentru a menține rezerva 100% în lanț pentru transparență, mai degrabă decât prin mijloace centralizate”.

Stabilitatea sporită ar putea aduce o cerere mai robustă pentru UST, ceea ce duce la reducerea ofertei LUNA. Valoarile de preț LUNA sunt strâns legate de UST, deoarece crearea stablecoin-ului este facilitată de arderea LUNA. Cu alte cuvinte, pentru a bate 1 UST, trebuie scos din circulație LUNA în valoare de 1 USD.

Potrivit site-ului de urmărire a datelor CoinGecko, capitalizarea pieței UST a crescut de la aproximativ 300 de milioane de dolari la peste 12 miliarde de dolari într-un an, stabilind activul digital fixat la dolari drept al patrulea cea mai mare monedă stabilă din lume. Între timp, LUNA a înregistrat o creștere de aproape șase ori în ultimele 12 luni.

Sursa: Coindesk.com

Adaugă Comentariu