Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Prețul sau valoarea criptomonedelor poate crește sau scădea rapid în orice moment și poate chiar să scadă la zero. Riscul de pierdere la deținerea criptomonedelor poate fi substanțial. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții. Vă rugăm să faceți propria cercetare și documentare înainte de a lua orice decizie de a investi în criptomonede.

Cumpără criptomonede »
Advertisement

 

Susținut de fluxul de știri pozitive, LUNA, tokenul nativ al blockchain-ului Smart Contract Terra, a devenit criptomoneda cu cele mai bune performanțe în ultimele 24 de ore.

Criptomoneda a crescut cu aproape 15%, depășind pragul de 55 de dolari, eclipsând astfel cu o marjă semnificativă creșterea de aproape 4% a liderului pieței cripto, Bitcoin, conform CoinDesk. Alți câștigători notabili de pe lista monedelor cu o valoare de piață de cel puțin 1 miliard de dolari sunt jetonul HBAR al rețelei publice de tip blockchain Hedera, în creștere cu 14,5%, și criptomoneda AVAX de la Avalanche, în creștere cu 12%.

Creșterea criptomonedei LUNA provine probabil din decizia organizației non-profit Luna Foundation Guard (LFG), cu sediul în Singapore, de a crea o rezervă denominată în Bitcoin ca un strat suplimentar de securitate pentru UST – moneda stabilă descentralizată a Terra, a cărei valoare este legată într-un raport 1:1 la dolarul american.

LFG a anunțat marți că a strâns 1 miliard de dolari prin vânzări private de jetoane pentru a construi rezerva de Bitcoin, iar cumpărătorii vor bloca monedele pentru o perioadă de patru ani. Runda de finanțare a fost condusă de Jump Crypto și Three Arrows Capital.

„Asigurarea unei rezerve BTC este o mișcare inteligentă și poate duce la fluctuații mai mici ale UST în timpul crizelor viitoare de volatilitate a pieței”, a declarat Matthew Dibb, director de operațiuni și co-fondator al Stack Funds. „În mod ideal, LFG ar lua măsuri pentru a menține rezerva 100% în lanț pentru transparență, mai degrabă decât prin mijloace centralizate”.

Stabilitatea sporită ar putea aduce o cerere mai robustă pentru UST, ceea ce duce la reducerea ofertei LUNA. Valoarile de preț LUNA sunt strâns legate de UST, deoarece crearea stablecoin-ului este facilitată de arderea LUNA. Cu alte cuvinte, pentru a bate 1 UST, trebuie scos din circulație LUNA în valoare de 1 USD.

Potrivit site-ului de urmărire a datelor CoinGecko, capitalizarea pieței UST a crescut de la aproximativ 300 de milioane de dolari la peste 12 miliarde de dolari într-un an, stabilind activul digital fixat la dolari drept al patrulea cea mai mare monedă stabilă din lume. Între timp, LUNA a înregistrat o creștere de aproape șase ori în ultimele 12 luni.

Sursa: Coindesk.com

 

Adaugă Comentariu