Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

0x (ZRX): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • 0x
 • 0x Protocol
  (ZRX)
 • Price
  $0.433
 • Market Cap
  $366.12 M

Ce este 0x (ZRX)?

Criptomoneda 0x (ZRX)

Spre deosebire de alte protocoale de schimb descentralizate bazate pe Ethereum, 0x (ZRX) acceptă atât jetoane fungibile (ERC 20) cât și nefungibile (ERC-723). Utilizatorii pot folosi platforma 0x pentru tranzacționarea unei game largi de active iar mai mult de o duzină de aplicații personalizate le oferă acestora modalități eficiente de a cumpăra, vinde și schimba marea majoritate a activelor Ethereum.

0x este un protocol cu aplicabilitate în diferite scenarii de utilizare, inclusiv piețe online, birouri de tranzacționare OTC, protocoale de schimb DeFi și multe altele. Recenzia noastră 0x te va ajuta să înțelegi nuanțele implicate în funcționarea protocolului și cum poți profita de beneficiile sale, fie ca utilizator, fie prin integrarea 0x în serviciile pe care le oferi.

Istoricul 0x (ZRX)

0x operează sub numele legal ZeroEx International și a fost fondat la 1 octombrie 2016 de Amir Bandeali și Will Warren.

0x își are sediul în San Francisco Bay Area, West Coast, în vestul Statelor Unite ale Americii. Până în prezent, 0x a strâns fonduri în valoare de peste 39 de milioane de dolari de la 24 de investitori. Printre cei mai importanți investitori se numără IOSG Ventures, Blockchain.com Ventures, DeFi Alliance, Pantera Capital, Nascent Ventures și Jump Capital.

Concepția și lansarea ulterioară a 0x au fost conduse de scopul unei lumi în care toate formele de valoare ar putea lua forma unor jetoane pe blockchain-uri publice. Aici, formele de valoare implică instrumentele financiare tradiționale, inclusiv valută fiat, acțiuni, obligațiuni, mărfuri, imobiliare, articole de jocuri video, obiecte de colecție digitale, licențe software și multe altele.

Pentru a-și atinge viziunea pe termen lung, 0x urmărește construirea unei infrastructuri publice și își dorește să facă activele digitale mai accesibile și mai lichide. De asemenea, 0x (ZRX) a oferit posibilitatea echipelor întreprinzătoare din întreaga lume să construiască un nou sistem financiar.

Avantajele platformei 0x (ZRX)

API-ul 0x funcționează în prezent ca cel mai bun agregator de lichidități din clasa sa. Acesta îi ajută pe utilizatori să se concentreze asupra produselor lor și să nu-și facă griji cu privire la găsirea celor mai bune prețuri. Sistemul inteligent de rutare a comenzilor 0x împarte o tranzacție în mai multe rețele de schimb descentralizate, astfel încât utilizatorii să obțină cel mai mic derapaj posibil.

Utilizarea 0x te eliberează și de grijile legate de adăugarea de noi surse. 0x acoperă toate rețelele de schimb descentralizate populare, inclusiv Uniswap, Oasis, Dodo, Balancer, Mooniswap, Curve, Bancor, mStable și multe altele.

Creatorii de piață profesioniști (market makers) pot oferi prețuri competitive prin sistemul RFQ al 0x. API-ul 0x interacționează direct cu creatorii de piață pentru a suplimenta lichiditatea cu prețuri exclusive. Ca agregator DEX, 0x integrează atât lichiditatea în lanț (on-chain), cât și în afara sa. API-ul prelevează fonduri de lichiditate pentru contracte inteligente, cum ar fi Uniswap și Curve, pentru a obține lichiditate on-chain. Pentru lichiditatea off-chain (în afara lanțului), protocolul analizează registrele de comenzi deschise pe 0x Mesh.

Performanța protocolului 0x este una dintre cele mai bune din lumea DeFi. Conform datelor compilate, analizate și prezentate de 0x, API-ul oferă prețuri mult mai bine ajustate decât 1inch, Dex Ag, Paraswap și Uniswap. Prețul ajustat se referă la prețul final, după plata taxelor de tranzacție.

0x Matcha este motorul de căutare global pentru lichiditate și piețe. Acesta ajută dezvoltatorii și comercianții DeFi să cumpere și să vândă active la cel mai bun preț posibil în toate sursele de lichiditate DEX. Mai mult decât atât, este practic un explorator în care poți căuta în nu mai puțin de 26 de platforme crypto simultan. 0x Matcha este considerată, de asemenea, o platformă sigură pentru tranzacționare, care nu percepe taxe ascunse.

Folosind Matcha, poți începe să tranzacționezi direct cu portofelul crypto fără a fi nevoie să îți deschizi un cont. Matcha nu impune limite de tranzacționare și nu percepe costuri suplimentare pentru depuneri și retrageri.

Avantajele criptomonedei ZRX

ZRX este un token utilitar ERC20 care alimentează protocolul 0x. ZRX servește atât scopurilor staking-ului, cât și guvernării. La momentul scrierii acestei recenzii, numărul de jetoane ZRX mizate a depășit deja pragul de 71 de milioane. Recompensele de miză ZRX sunt denominate în ETH, dar distribuite în WETH. Atâta timp cât deținerile tale ZRX rămân mizate, nu există un termen limită de retragere a recompenselor. Cu alte cuvinte, îți poți revendica recompensele oricând dorești, iar tot ce trebuie să faci este să accesezi portalul ZRX, să îți contectezi portofelul și să faci clic pe ”retragere recompense”.

Tokenurile ZRX îți oferă drepturi de guvernare asupra protocolului. În calitate de deținător de ZRX, poți vota propuneri ce vizează îmbunătățirea 0x.

Dezavantajele criptomonedei 0x (ZRX)

Potrivit cercetătorilor de la Cornell Tech’s Initiative for Cryptocurrencies and Contracts, care au revizuit codul Github și cartea albă a protocolului, disponibil public, codul 0x este incomplet.

Cercetătorii au susținut, de asemenea, că proiectul 0x nu specifică pe deplin modul în care intenționează să-și folosească tokenul ZRX într-o schemă de guvernanță propusă pentru a actualiza protocolul. Cercetătorii cred că acest lucru ar putea duce la riscuri de securitate.

0x folosește jetoane ZRX pentru a plăti taxele de releu (nodurile sunt cunoscute ca releere). Deoarece producatorii și cei care iau 0x se pot identifica unul pe altul printr-un carnet de comenzi care poate fi vizualizat public, există o posibilitate reală pentru ei să ocolească releele și să tranzacționeze punct la punct, creând o altă problemă potențială. De asemenea, mulți recenzenți cred că a avea un token dedicat pentru a plăti „taxele de releu” nu este un lucru tocmai bun, deoarece utilizatorii pot plăti cu ușurință prin Ether, tokenul nativ al rețelei Etherum.

De unde pot cumpăra criptomonede ZRX?

ZRX este una dintre cele mai populare 100 de criptomonede după capitalizarea pieței. Prin urmare, este disponibil pe multe platforme de criptomonede, inclusiv pe exchange-ul Binance. De fapt, ZRX este acum disponibil pentru tranzacționare la un număr de peste 200 de schimburi diferite.

Poți tranzacționa ZRX atât pentru monede fiat, cât și pentru criptomonede. Dintre monedele fiduciare, poți cumpăra ZRX pentru USD, EUR, GBP etc., în timp ce perechile de tranzacționare cu alte active digitale includ USDT, BTC, ETH și multe altele.

Deoarece protocolul 0x în sine este un schimb descentralizat bazat pe Ethereum, poți cumpăra ZRX (tokenul său nativ) direct de la exchange-ul 0x.Alte opțiuni pentru a cumpăra ZRX includ:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →