Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Aave (AAVE): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • aave
 • Aave
  (AAVE)
 • Price
  $83.93
 • Market Cap
  $1.24 B

Ce este Aave (AAVE)?

Criptomoneda Aave (AAVE)

Aave (AAVE) este un sistem de creditare descentralizat care permite utilizatorilor să aibă atât calitatea de creditori, cât și de debitori, având în același timp posibilitatea de a câștiga dobânzi pentru activele lor cripto. Aave rulează pe blockchain-ul Ethereum și este proiectat să gestioneze tranzacțiile printr-o rețea distribuită de computere care rulează software-ul său administrativ.

Clienții Aave ocolesc instituțiile intermediare pentru a-și gestiona fondurile și se bazează pe codurile care stau la baza software-ului. Aave face posibilă crearea de pool-uri de creditare și le permite clienților săi să obțină împrumuturi și să împrumute activele lor altor utilizatori pentr un număr de peste 20 active criptografice diferite, cum ar fi Ethereum, MANA și BAT.

Procedura de împrumut pe platforma Aave este cumva similară cu aceea a sistemelor de creditare descentralizate. Clientul trebuie să depună anumite garanții (sub formă de criptomonede) și apoi poate să împrumute o sumă egală cu valoarea garanției. Ulterior, împrumutatul va primi fonduri sub forma unui token (numit aToken), care este legat de valoarea altor active cripto.

Prezentare generală Aave

Aave este o companie elevețiană lansată în 2017 de Stani Kulechov. Denumită inițial numită ETHLend, compania a strâns 16,2 milioane de dolari în prima rundă de ofertă de monede în 2017. În același an, aceasta a vândut aproximativ 1 miliard de unități din criptomoneda sa numită inițial LEND, rebranduită ulterior în AAVE. De asemenea, Aave a alocat 300 de milioane de unități rămase ale „AAVE” pentru echipa sa.

Conceptul creativ al ETHLend a fost acela de a crea un mediu peer-to-peer pentru creditori și a debitori. Ulterior, Aave a permis utilizatorilor săi să folosească active digitale ca garanție și să obțină profit prin împrumutarea criptomonedelor.

Aave este o piață monetară bazată pe algoritmi, ceea ce înseamnă că împrumuturile în cripto sunt oferite pe baza unui pool disponibil.

Aave utilizează o politică de supra-colateralizare, ceea ce presupune ca valoarea garanției pe care o oferă un utilizator să fie mai mare decât suma împrumutului pe care îl contractează. De remarcat faptul că, din cauza volatilității criptomonedelor, dacă valoarea activelor scade sub raportul specificat de companie, garanția poate fi lichidată.

Aave folosește două tipuri de jetoane: jetoane LEND pentru debitori și aTokens pentru creditori. Token-urile sunt emise creditorilor care furnizează lichiditate pe platformă, iar valoarea lor rămâne întotdeauna constantă cu valoarea jetoanelor depuse. Pe lângă aceste jetoane, creditorii sunt recompensați prin Randament procentual anual (APY) ca formă de dobândă.

De asemenea, debitorilor li se oferă o serie de beneficii. Dacă folosesc jetoane LEND native ca garanție, primesc o reducere. În plus, aceștia nu trebuie să plătească nicio taxă de tranzacție dacă își primesc împrumuturile în LEND.

Avantajele Aave

Împrumuturile flash sunt printre cele mai impresionante caracteristici ale Aave (care nu necesită garanții). Un împrumut Flash este un împrumut instantaneu care ar trebui rambursat în aceeași tranziție în care a fost împrumutat. Aave cere debitorilor să plătească o sumă fixă, adică ar trebui să returneze suma inițială plus aproximativ un procent din suma împrumutată. Deoarece tranzacțiile Flash Loan sunt procesate într-o perioadă scurtă de timp, ele nu funcționează cu adevărat pentru debitorii convenționali. În schimb, ele sunt adesea folosite pentru cultivarea randamentului și arbitraj.

Aave determină rata dobânzii împrumutului prin „rata de utilizare” a fondului de depozit. Aceasta înseamnă că toate sau majoritatea activelor din grup sunt împrumutate. Pentru a stimula clienții să ofere mai multe active, Aave oferă dobânzi mai mari acestora. Când toate activele disponibile rămân neutilizate, ratele dobânzilor scad pentru a încuraja împrumuturile.

Ceea ce îl face pe Aave deosebit de puternic este politica sa de a contracta împrumuturi într-o criptomonedă diferită de cea depusă de clienți. De exemplu, dacă depui Ethereum, poți contracta un împrumut într-o criptomonedă stabilă (cum ar fi Tether, True USD etc.).

O altă caracteristică care face ca Aave să fie unică este opțiunea de „comutare a ratei”. Această caracteristică permite utilizatorilor să aleagă între o rată a dobânzii variabilă sau fixă. Schimbarea ratelor devine deosebit de importantă atunci când se ia în considerare natura imprevizibilă a criptomonedelor. Modelul Aave de schimbare a ratei a dus la o creștere foarte mare a cererii pentru împrumuturi cu rata dobânzii stabilă. Trebuie remarcat însă faptul că, deși sunt mai rezistente la fluctuațiile pieței, dobânzile stabile nu sunt complet fixe.

AAVE, un token ERC-20 bazat pe Ethereum, funcționează pe baza unui protocol Safety Module, prevenind apariția situației în care sistemul s-ar putea confrunta cu o lipsă de capital. Când nu există suficiente active pentru a rambursa depozitele creditorilor, jetoanele AAVE salvate în Safety Module sunt vândute pentru a acoperi deficitul.

Dezavantajele Aave

Supracolateralizarea este cea mai mare problemă a lui Aave. Această politică înseamnă că utilizatorii (clienții) trebuie să blocheze active cripto care valorează mult mai mult decât suma pe care doresc să o împrumute. Sistemele de creditare care necesită o sumă mare de capital pentru a acorda împrumuturi sunt ineficiente, ceea ce le face nepotrivite pentru utilizatorii obișnuiți, care au cea mai mare nevoie de finanțarea descentralizată.

Un alt aspect negativ al Aave este reprezentat de ratele scăzute ale dobânzilor, ceea ce îl face mai puțin atrăgător pentru potențialii investitori, în special pentru cei interesați de exploatarea lichidității sau de oportunități de cultivare a randamentului. Întrucât investitorii nu pot obține prea multă valoare din investiția lor, acest neajuns dăunează întregului ecosistem.

De unde pot cumpăra criptomoneda AAVE?

AAVE poate fi achiziționat atât de pe site-ul aave.com, cât și de la cele mai mari platforme de criptomonede, cum ar fi:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →