Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Algorand (ALGO): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • algorand
 • Algorand
  (ALGO)
 • Price
  $0.157
 • Market Cap
  $1.29 B

Ce este Algorand (ALGO)?

Criptomoneda Algorand (ALGO)

Algorand (ALGO) este un blockchain bazat pe propriul algoritm de consens proof-of-stake (PoS) care speră să se extindă într-o rețea multistrat similară internetului însuși.

Creierul din spatele acestui proiect este profesorul MIT Silvio Micali, o personalitate academică marcantă, care a câștigat Premiul Turing pentru munca sa în domeniul criptografiei.

Deși există foarte multă concurență în spațiul blockchain în aceste zile, în special în ceea ce privește proiectele care se concentrează pe contracte inteligente flexibile, cum ar fi Ethereum, proiectul Alogorand are o serie de proprietăți unice care îl fac un experiment tehnic destul de interesant.

Tokenul nativ rețelei, cunoscut sub numele de ALGO, poate fi mizat pentru a câștiga o rentabilitate a investiției prin participarea la guvernarea rețelei, fiind acum disponibil pentru tranzacționare pe unele dintre cele mai mari și mai cunoscute burse din lume, cum ar fi eToro sau Binance.

Prezentare generală Algorand

Algorand a fost lansat în 2019 și este o creație a profesorului MIT Silvio Micali. Accentul principal al proiectului este să fie un blockchain axat în principal pe plăți, deoarece finalitatea tranzacției poate fi atinsă în patru până la cinci secunde. Acesta este echivalentul a peste 1.000 de tranzacții pe secundă.

Algorand este încă un nume relativ nou în ecosistemul cripto și este susținut în principal de Fundația Algorand, o organizație non-profit. Finanțarea obținută de Fundația Algorand este folosită pentru a-i învăța pe noii dezvoltatori despre industria cripto, în universități binecunoscute, inclusiv MIT-ul lui Micali. Fundația Algorand sponsorizează inclusiv hackathon-uri, în mod regulat, atrăgând astfel mai mulți dezvoltatori interesați să folosească această tehnologie pentru prima dată.

În 2020, Fundația Algorand a lansat mai multe programe de accelerare în Asia și Europa. Susținerea inițială din spatele Algorand include o serie de investitori prestigioși, cum ar fi Union Square Ventures. Deși proiectul este unul foarte tânăr, datorită realizărilor sale tehnice a câștigat deja foarte mult interes din partea ecosistemului cripto.

Avantajele Algorand

Principalul avantaj al Algorand în comparație cu alte sisteme blockchain similare este viteza cu care apar confirmările în rețea. În prezent, Algorand suportă o capacitate de peste 1.000 de tranzacții pe secundă, iar acest număr este de așteptat să crească în timp. În plus, blockchain-ul Algorand este destinat să nu se divizeze niciodată în mai multe lanțuri pe baza unei întreruperi a consensului, ceea ce înseamnă că aceste tranzacții pot fi finalizate mult mai repede comparativ cu alte rețele de criptomonede. O mare parte din câștigurile de eficiență de aici se datorează utilizării de către Algorand a unui model pur proof-of-stake.

Importanța de a avea un fondator de înaltă calitate precum Silvio Micali, câștigătorul premiului Turing, reprezintă un avantaj de necontestat pentru Algorand. Deși există multe proiecte care încearcă să facă lucruri similare cu ceea ce face Algorand, niciunul nu vine cu nivelul de credibilitate pe care îl are Micali, care este și profesor la MIT. În plus, în ciuda faptului că acum există un număr mare de experți în criptografie care lucrează la Algorand, totul a început cu Micali.

Un alt avantaj al Algorand este că urmărește o abordare stratificată a scalării, întocmai cum a fost planul de dezvoltare Bitcoin de-a lungul anilor. În loc să încerce să introducă cât mai multe date în stratul de bază, Algorand folosește o combinație de rețea de nivel unu, cu un limbaj de scripting mai limitat, cu un sistem de nivel doi, mai complex, care este mai potrivit pentru contractele inteligente. Această abordare este de mai mulți ani considerată a fi cea mai bună modalitate de a scala rețelele de criptomonede.

Dezavantajele Algorand

La fel ca multe alte rețele de criptomonede aflate la început de drum, avantajele Algorand vin și cu un număr mare de compromisuri. Creșterea numărului de tranzacții care pot fi procesate pe secundă în blockchain-ul de nivel 1 și costurile asociate cu capacitatea de a opera un nod sunt impedimente reale în calea dezvoltării sale, ceea ce crește și nivelul general de centralizare în sistem.

În plus, interesul mare al dezvoltatorului față de proiectul Algorand în ansamblu este posibil prin finanțarea Fundației Algorand, care este un alt punct de centralizare al proiectului. Ori de câte ori ne uităm la avantajele tehnologice ale unei rețele cripto, este important să luăm în considerare și potențialele dezavantaje ale acelor modificări ale sistemelor existente.

Există, de asemenea, un număr mare de proiecte care concurează cu Algorand în zona rețelelor blockchain mai centralizate, cu un debit mai mare. În timp ce Algorand poate procesa în prezent peste 1.000 de tranzacții pe secundă, sistemele mai noi, cum ar fi Solana, promit un debit de până la 50.000 de tranzacții pe secundă.

Nu în ultimul rând, tranziția Ethereum la ETH 2.0 este de așteptat să crească numărul de tranzacții care pot fi procesate pe secundă la valori cuprinse între 1.000 și 2.000. Bitcoin are, de asemenea, o serie de proiecte diferite de contracte inteligente care se bazează pe straturi secundare acum, cum ar fi Stacks și RSK. Alți concurenți ai Algorand în spațiul tot mai aglomerat al rețelelor de criptomonede concentrate pe contracte inteligente includ Binance Smart Chain, Tron, Cardano și Polygon.

Un ultim dezavantaj al lui Algorand este că tokenul ALGO nu este atât de lichid, așa că există posibilitatea să nu poți beneficia de serviciile unei platforme crypto de renume dacă încerci să cumperi sau să vinzi cantități mari din această criptomonedă.

Criptomoneda ALGO este totuși disponibilă pe câteva platforme crypto importante, inclusiv pe:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →