Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Avalanche (AVAX): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • avalanche-2
 • Avalanche
  (AVAX)
 • Price
  $35.13
 • Market Cap
  $13.32 B

Ce este Avalanche (AVAX)?

Criptomoneda AVAX

Avalanche (AVAX) este un ecosistem blockchain care a fost conceput să funcționeze ca o rețea sigură, distribuită la nivel global, descentralizată. Proiectul a fost denumit „platformă de platforme” de către dezvoltatorii săi. În mod unic, protocolul Avalanche folosește trei blockchain-uri distincte pentru a crea un cadru interoperabil și fără încredere pe care dezvoltatorii să poată construi. În plus, Avalanche oferă soluții de plată sub forma criptomonedei AVAX.

Ce probleme rezolvă Avalanche (AVAX)?

Avalanche a fost creată pentru a rezolva mai multe probleme întâlnite în majoritatea rețelelor blockchain de astăzi. Platforma combate centralizarea oferind o alternativă viabilă rețelelor precum Ethereum. De asemenea, se bazează pe unele dintre deficiențele acelei rețele, oferind mai multă programabilitate, caracteristici și funcționalități.

Congestionare

Avalanche este proiectat pentru a fi scalabil. Rețeaua a demonstrat timpi de tranzacționare mai mici de o secundă, punând-o la egalitate cu cei mai buni procesatori de plăți din lume, cum ar fi VISA și PayPal. Mai exact, blockchain-ul poate procesa 6.500 de tranzacții pe secundă. Aceste tranzacții au, de asemenea, o finalitate sub o secundă.

Taxe mici

În ceea ce privește costurile de operare, taxele de gaz pe Avalanche sunt mult mai accesibile decât pe Ethereum. Există taxe atât pentru crearea și baterea monedelor, cât și pentru tranzacții, staking și crearea de blockchain-uri. Aceste taxe sunt apoi arse.

Caracteristicile rețelei Avalanche (AVAX)

Avalanche introduce câteva beneficii impresionante pentru utilizatorii corporativi și individuali. Rețeaua permite companiilor să creeze fără efort noi blockchain-uri. De asemenea, dezvoltatorii pot construi o selecție de servicii blockchain, tokenuri și monede. Jetoanele Avalanche pot reprezenta instrumente financiare precum acțiuni, obligațiuni, datorii, proprietăți imobiliare fracționate și multe altele. Ele pot fi, de asemenea, codificate ca NFT (jetoane nefungibile).

Programabil

Una dintre dorințele de bază ale dezvoltatorilor din spatele Avalanche a fost de a permite companiilor să creeze blockchain-uri și Dapp-uri specifice aplicațiilor. Rețeaua a fost construită pentru a executa mai multe mașini virtuale personalizate, în plus față de instanțele Avalanche Virtual Machine (AVM). Avalanche este flexibil prin faptul că poți programa folosind mai multe limbi, inclusiv EVM și WASM. Rețeaua a fost codificată folosind limbajul Go.

Participanții la rețea pot crea și tranzacționa cu ușurință active digitale inteligente. Aceste jetoane nou formate pot fi personalizate pentru a se potrivi cerințelor tehnice și de reglementare ale dezvoltatorului. În acest fel, Avalanche este ideală pentru crearea de platforme DeFi.

Dapps

Rețeaua Avalanche permite dezvoltatorilor Dapp să codifice în seturi complexe de reguli personalizate. Această mișcare a fost înțeleaptă, deoarece le permite acestor dezvoltatori să creeze active conforme cu reglementările. Codarea poate fi setată pentru a descrie modul în care activul este manipulat și tranzacționat. Această abordare facilitează asigurarea respectării conformității.

Deflaționist

Avalanche este un blockchain deflaționist. Rețeaua colectează taxe din diverse acțiuni și apoi trimite aceste monede pentru a fi arse. Arderea acestor jetoane reduce cantitatea totală de AVAX în circulație. La rândul său, cererea pentru aceste jetoane poate fi controlată și prețurile stabilizate în viitor.

Cum funcționează Avalanche (AVAX)?

Avalanche introduce o strategie triplu-blockchain pentru a simplifica procesele de conversie și dezvoltare. Rețeaua împărtășește, de asemenea, câteva caracteristici regăsite în blockchain-urile timpurii, cum ar fi Bitcoin. Mai exact, modelul UTXO este același. De asemenea, rețeaua reduce și mai mult congestionarea printr-un protocol asemănător Segwit.

Subrețea

Una dintre componentele de bază ale Avalanche este capacitatea de a construi blockchain-uri. Aceste noi blockchain-uri sunt cunoscute ca subrețele în cadrul ecosistemului Avalanche. Dezvoltatorii au programabilitate completă asupra acestor blockchain-uri. Ei pot configura rețelele cu jetoane, reguli și structuri de taxe unice. În mod special, oricine își poate crea propria subrețea plătind o taxă de abonament în AVAX.

X-chain

Primul blockchain este cunoscut sub numele de X-chain, un blockchain descentralizat și proiectat pentru a fi ușor de programat. Această rețea permite oricui să creeze și să bată alte active digitale inteligente. Aceste noi active pot fi monede stabile, jetoane utilitare, NFT-uri, tokenuri wrapped, acțiuni și multe altele.

C-Chain

C-Chain a fost creat pentru a simplifica conversia pentru dezvoltatorii Ethereum Dapp. Ca lanț de conversie, C-Chain este compatibil cu toate instrumentele vitale Ethereum. Utilizatorii își pot migra Dapp-urile către acest blockchain fără probleme. Rețeaua acceptă funcții populare Ethereum, cum ar fi MetaMask, Web3.js, Remix, Truffle Suite și Platforma Embark.

P-Chain

P-Chain este responsabil pentru utilitățile rețelei. Acest lanț este folosit pentru a coordona validatorii. Blockchain-ul joacă, de asemenea, un rol în monitorizarea și crearea de noi subrețele. P-chain permite miza de jetoane în rețea.

AVAX Staking

Utilizatorii pot câștiga recompense în AVAX prin stakingul pe rețea. Spre deosebire de concurenții săi, cerințele hardware sunt minime pentru a face stake în Avalanche. Pentru a rula un Validator, vei avea nevoie de cel puțin un procesor dual-core, 4 GB memorie și 40 GB SSD. În medie, participanții primesc recompense cuprinse între 9,69% și 11,54%.

Trebuie să deții cel puțin 2.000 AVAX pentru a te califica ca validator în rețea. Validatorii pot valida mai multe subrețele, dar este obligatoriu ca aceștia să valideze rețeaua primară. În plus, utilizatorii obișnuiți își pot delega jetoanele unui validator și pot primi recompense pentru participarea lor.

Consens

Avalanche funcționează ca un ecosistem DPoS (Delegated-Proof-of-Work). Validatorii securizează rețeaua și aprobă tranzacțiile. Rețelele DPoS sunt mult mai rapide decât opțiunile PoS sau PoW datorită cerințelor reduse de consens. Blockchain-ul Avalanche este configurat pentru a găzdui milioane de validatori care participă toți la consens. Această strategie oferă straturi de descentralizare.

Criptomoneda AVAX

AVAX este principala criptomonedă a ecosistemului Avalanche. Utilizatorii primesc recompense și plătesc taxe folosind acest token. În total, sunt doar 720 de milioane de jetoane AVAX programate pentru emitere. Dintre acestea, 360 de milioane de jetoane au fost bătute la lansare. Potrivit economiei tokenului, celelalte 360 ​​de milioane sunt alocate ca recompense de miză.

Cum să cumperi Avalanche (AVAX)?

Criptomoneda AVAX este disponibilă pe următoarele burse:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Cum se păstrează Avalanche (AVAX)?

Dacă doriești să faci o investiție majoră în AVAX sau dacă plănuiești să păstrezi această criptomonedă pentru perioade lungi de timp, un portofel hardware este cea mai bună opțiune. Portofelele hardware păstrează criptomonedele într-un mediu offline, în așa-numita „depozitare la rece”. Această strategie împiedică sustragerea activelor în urma unor activități de hacking online. Ledger Nano S sau Ledger Nano X sunt două portofele crypto care acceptă Avalanche (AVAX).

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →