Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Binance Coin (BNB): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • binancecoin
 • BNB
  (BNB)
 • Price
  $416.01
 • Market Cap
  $64.19 B

Ce este Binance Coin (BNB)?

Binance Coin

Binance Coin este criptomoneda emisă de platforma Binance și tranzacționează cu simbolul BNB. Din iunie 2021, Binance Exchange este cel mai mare schimb de criptomonede din lume, acceptând peste 1,4 milioane de tranzacții pe secundă.

Caracteristici cheie

 • Binance Coin este criptomoneda emisă de bursa Binance și tranzacționează cu simbolul BNB.
 • BNB s-a bazat inițial pe rețeaua Ethereum, dar acum este moneda nativă a blockchain-ului propriu al Binance, Binance Chain.
 • În fiecare trimestru, Binance folosește o cincime din profituri pentru a răscumpăra și a distruge definitiv („arde”) monede Binance Coin deținute în trezoreria sa.
 • Binance Coin a fost creat ca un token utilitar pentru reducerea taxelor de tranzacționare, în 2017, dar utilizările sale s-au extins la numeroase aplicații, inclusiv plăți pentru taxele de tranzacție (pe Binance Chain), rezervări de călătorii, divertisment, servicii online și servicii financiare.

La momentul redactării acestui articol, Binance avea o capitalizare de piață de peste 300 de miliarde de dolari și se situa pe locul 4 în top 100 criptomonede din punct de vedere al capitalizării de piață, în urma Bitcoin, Ethereum și Tether.

Moneda Binance Coin a funcționat inițial pe blockchain-ul Ethereum cu standardul ERC 20, dar a devenit între timp moneda nativă a Binance Chain. BNB a fost lansat în timpul unei oferte inițiale de monede (ICO) în iulie 2017 și are un maxim strict de 200 de milioane de tokenuri. Binance a oferit 10% (20 de milioane de jetoane BNB) investitorilor inițiali, 40% (80 de milioane de jetoane) echipei fondatoare, iar restul de 50% (100 de milioane) diverșilor participanți prin procesul ICO.

Aproape jumătate din fondurile strânse în timpul procesului ICO au fost destinate a fi utilizate pentru branding și marketingul platformei Binance, în timp ce aproximativ o treime au fost folosite pentru a construi platforma Binance și pentru a efectua upgrade-urile necesare ecosistemului Binance.

Arderea monedelor Binance Coin

Deși au fost oferite inițial 200 de milioane de jetoane BNB în cadrul ICO, oferta totală actuală este mai mică. În fiecare trimestru, Binance folosește o cincime din profituri pentru a răscumpăra și a distruge (arde) definitiv monede BNB deținute în trezoreria sa.

Binance a desfășurat în mod regulat aceste evenimente de ardere. Cea mai recentă ardere BNB a avut loc pe 15 aprilie 2021, când Binance a ars un total de 1.099.888 BNB, echivalentul a 595.314.380 USD. Aceasta a fost cea de-a 15-a ardere trimestrială a criptomonedei BNB și cea mai mare înregistrată vreodată în termeni de dolari SUA. Oferta totală de BNB a scăzut atunci de la 170.532.825 la 169.432.937 monede.

Cazuri de utilizare Binance Coin

Binance Coin a fost creat ca un token utilitar pentru reducerea taxelor de tranzacționare. Utilizările sale s-au extins însă destul de rapid la numeroase aplicații pe un număr mare de platforme. În prezent, BNB este folosit pentru a plăti taxele de tranzacție pe Binance.com, Binance DEX și Binance Chain.

BNB poate fi folosit și pentru plăți (în locuri precum Crypto.com, Monetha și HTC); pentru a rezerva călătorii (pe site-uri precum TravelbyBit, Trip.io și Travala.com); în scopuri de divertisment (cadouri virtuale, pachete de carduri, loterie); plăți pentru servicii online (BitTorrent, Canva, Storm); și chiar în scopuri financiare (pentru a contracta un împrumut la ETHLend sau a face investiții la Moeda).

De asemenea, se pot folosi monede Binance Coin pentru a investi în anumite ICO-uri care sunt listate prin programul Launchpad al Binance, o platformă dedicată lansării noilor criptomonede. Binance Coin este disponibil pentru tranzacționare în pereche cu o varietate de alte criptomonede pe majoritatea platformelor centralizate și descentralizate (DEX).

Tokenul BNB a obținut un sprijin puternic din partea altor platforme, ceea ce a ajutat la creșterea popularității sale de-a lungul timpului. Aceasta include un parteneriat cu cea mai mare platformă de streaming video live din Asia, Uplive, care vinde cadouri virtuale pentru jetoane BNB către un număr de 20 de milioane de utilizatori.

Cum pot cumpăra Binance Coin?

Investitorii pot folosi una dintre numeroasele platforme de schimb de criptomonede pentru a cumpăra și a vinde BNB. Binance Coin este listat pe aproape toate schimburile crypto, inclusiv pe bursele:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonde

Toate criptomonedele →