Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Bitcoin Cash (BCH): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • bitcoin-cash
 • Bitcoin Cash
  (BCH)
 • Price
  $461.28
 • Market Cap
  $9.08 B

Ce este Bitcoin Cash (BCH)?

Criptomoneda Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash este una dintre cele mai populare criptomonede de pe piață datorită rădăcinilor sale, aceasta apărând ca un fork al blockchain-ului Bitcoin încă din 2017. Altcoin-ul a fost creat ca o modalitate de a implementa taxe de tranzacție mai mici pentru utilizatorii de criptomonede, păstrând, de asemenea, unele aspecte ale originalului Bitcoin.

Spre deosebire de multe alte fork-uri (chiar și față de Bitcoin Gold), Bitcoin Cash este o criptomonedă a cărei creație a fost ghidată de ideile nobile de a rămâne fidelă ipotezei și opiniilor creatorului Bitcoin – Satoshi Nakamoto.

Vrei să adaugi Bitcoin Cash (BCH) în portofoliul tău?

O scurtă istorie a Bitcoin Cash

Rețeaua Bitcoin Cash (BCH) a fost lansată la 1 august 2017 ca un proiect condus de comunitate, cu accent pe creșterea limitei de dimensiune a blocului de bază al Bitcoin. Unii utilizatori de Bitcoin au renunțat la implementarea acestei schimbări hard-fork pe rețeaua Bitcoin însăși, motiv pentru care a fost lansată rețeaua alternativă BCH. Pe lângă creșterea limitei de dimensiune a blocului, rețeaua Bitcoin Cash nu a adoptat îmbunătățirea Segregated Witness, care a fost activată pe Bitcoin cam în același timp.

În timp ce Bitcoin Cash nu a câștigat prea multă atenție la început, altcoin-ul a câștigat o mai mare atracție după prăbușirea planului SegWit2x pentru Bitcoin. Un grup de mineri, schimburi, portofele și alte entități notabile din ecosistemul Bitcoin au fost de acord să activeze SegWit și apoi să implementeze o dublare a limitei de dimensiune a blocului mai târziu în cursul anului, dar consensul pentru creșterea limitei de dimensiune a blocului a căzut după ce SegWit a fost activat.

În acest moment, Bitcoin Cash a devenit atrăgător pentru unii entuziaști ai spațiului crypto întrucât este o versiune a Bitcoin cu o limită de dimensiune a blocurilor mult mai mare.

La sfârșitul anului 2018, rețeaua Bitcoin Cash s-a confruntat cu o criză, când nu s-a putut ajunge la un consens cu privire la viitoarea cale de dezvoltare a proiectului. Două hard fork-uri concurente ale rețelei Bitcoin Cash au fost în cele din urmă activate în același timp. Rezultatul final a fost continuarea rețelei Bitcoin Cash și crearea Bitcoin SV (BSV). Bitcoin SV este o criptomonedă susținută de autoproclamatul (foarte disputat) creator al Bitcoin, Craig Wright.

Cum cumpăr Bitcoin Cash?

Te întrebi de unde să cumperi Bitcoin Cash? La fel ca Bitcoin, BCH este foarte ușor de achiziționat pe un schimb de criptomonede. Fiind cel mai popular fork al Bitcoin, BCH este disponibil pe aproape fiecare schimb, inclusiv pe următoarele:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele Bitcoin Cash

Principalul avantaj al Bitcoin Cash, care este menționat în mod continuu de baza sa de utilizatori entuziaști, este reprezentat de taxele sale mai mici de tranzacție în lanț (în comparație cu Bitcoin). La urma urmei, acesta este și motivul pentru care a fost creată rețeaua alternativă de criptomonede.

Bitcoin Cash beneficiază foarte mult și de sprijinul puternic al lui Roger Ver, deținătorul domeniului bitcoin.com. Cel mai mare sistem de asistență de-a lungul anilor a venit sub forma site-ului său Bitcoin.com, unde Bitcoin Cash este adesea comparat favorabil cu rețeaua Bitcoin. Cu toate acestea, Ver a fost criticat și pentru că și-a folosit domeniul într-o manieră care ar putea fi considerată înșelătoare pentru noii utilizatori de criptomonede.

Dezavantajele Bitcoin Cash

Principalul dezavantaj al Bitcoin Cash este că numele îl pune în competiție directă cu rețeaua Bitcoin, mult mai mare și mai populară. Deși Bitcoin Cash a reușit să obțină o parte considerabilă din piața cripto la începuturile sale, acum aceasta s-a redus la mai puțin de 5% din dimensiunea Bitcoin în ceea ce privește valorile cheie, cum ar fi capitalizarea de piață și hashrate-ul.

Deși este adevărat că Bitcoin Cash tinde să aibă taxe mai mici în lanț decât Bitcoin, realitatea este că rețeaua Bitcoin a permis și tranzacții instantanee și foarte ieftine prin intermediul unui strat secundar de protocol cunoscut sub numele de Lightning Network.

În plus, efectele de rețea mai mici din jurul Bitcoin Cash ca formă de bani au condus la niveluri mai mari de volatilitate pentru deținătorii de BCH și la un declin sever față de Bitcoin în ultimii doi ani.

În cele din urmă, dispozitivele de minare SHA-256 sunt îndreptate către rețeaua Bitcoin Cash, ceea ce poate fi privit ca o problemă de securitate. Ar fi nevoie doar de o mică parte din numărul minerilor Bitcoin pentru a perturba blockchain-ul Bitcoin Cash printr-un atac de 51%.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →