Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Bitcoin Gold (BTG): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • bitcoin-gold
 • Bitcoin Gold
  (BTG)
 • Price
  $40.76
 • Market Cap
  $713.86 M

Ce este Bitcoin Gold (BTG)?

Criptomoneda Bitcoin Gold (BTG)

Bitcoin Gold (BTG) este una dintre cele mai controversate fork-uri Bitcoin, care a avut loc în octombrie 2017. Bifurcația Bitcoin Gold din blockchain-ul original Bitcoin a avut loc pe 24 octombrie 2017, la blocul 491407.

Există o serie de motive pentru care criptomonedele se confruntă cu un hard-fork, ​​inclusiv îmbunătățiri ale codului, diferențe de viziune între dezvoltatori sau schimbarea obiectivelor. În cazul Bitcoin Gold, scopul declarat pentru fork a fost acela de „a face Bitcoin descentralizat din nou”.

Acest lucru pare puțin redundant la suprafață. Bitcoin nu era deja descentralizat? Nu are legături cu niciun guvern, bancă centrală sau vreo țară anume, fiind în esență o monedă globală, controlată de comunitate.

Vrei să adaugi Bitcoin Gold (BTG) în portofoliul tău?

Deși toate acestea sunt adevărate, dezvoltatorii Bitcoin Gold nu au fost preocupați de problema emiterii centrale a Bitcoin. În schimb, aceștia și-au exprimat îngrijorarea față de procesul de minerit și de creșterea operațiunilor de minerit ASIC, care controlau din ce în ce mai mult puterea hash a rețelei Bitcoin.

Dezvoltatorii Bitcoin Gold au propus fork-ul pentru a trece la algoritmul de consens Equihash și pentru a face Bitcoin Gold ASIC rezistent, punând astfel puterea hash de minerit înapoi în mâinile persoanelor obișnuite.

Procesul de minare a Bitcoin Gold

Miningul Bitcoin poate fi profitabil, dar este, de asemenea, foarte costisitor din punct de vedere al resurselor. Acest lucru i-a determinat pe mineri să decidă să-și reunească resursele la operațiuni miniere centralizate, care găzduiesc sute de platforme miniere foarte puternice și aduc resurse de calcul imense în acest proces.

Aceasta înseamnă că minerul obișnuit, cel care dorește să mineze pur și simplu de acasă, a fost forțat să cheltuiască sume mari de bani pentru a-și construi propriile platforme miniere super-puternice. Cei care nu au ales să facă acest lucru au ajuns în imposibilitatea de a mai lua parte la procesul de minare, deoarece computerele lor pur și simplu nu aveau puterea de calcul pentru a rezolva un bloc înaintea sistemelor profesionale.

Unul dintre obiectivele centrale ale Bitcoin Gold a fost schimbarea algoritmului de minare și, prin aceasta, interzicerea utilizării cipurilor ASIC specializate în mining. Acest lucru împiedică operațiunile mari de minerit să domine procesul de mining și le permite minerilor obișnuiți să ia parte la procesul de minare Bitcoin folosind puterea de calcul a computerelor lor.

Lansarea controversată a Bitcoin Gold

De remarcat faptul că a existat o controversă în jurul lansării Bitcoin Gold, unii numind-o nimic mai mult decât lăcomia care a inspirat furculița. Această acuzație a venit după ce dezvoltatorii au făcut o post-minare după lansare, minând retroactiv primele 8.000 de blocuri sau 100.000 de monede BTG.

S-a zvonit că aceste monede au ajuns direct în portofelul lui Jack Liao, fondatorul Bitcoin Gold, dar de fapt au fost puse deoparte ca resursă financiară pentru administrarea și creșterea rețelei Bitcoin Gold.

Nu este nimic neobișnuit în această practică și multe proiecte noi vor pune deoparte monede pentru a-și finanța dezvoltarea. Aproximativ 5.000 de monede pre-minate au fost distribuite membrilor echipei fondatoare ca bonus, iar toți deținătorii de Bitcoin au primit Bitcoin Gold la un raport de 1:1, respectiv un BTG pentru fiecare BTC deținut.

Întrucât codul BTG este open-source și disponibil public, această declarație poate să fi fost motivată din punct de vedere politic, deoarece echipa de dezvoltatori a Bitcoin a fost susținătoarea viitorului fork Bitcoin Cash.

Începând cu 30 aprilie 2018, Bitcoin Gold avea 246 de noduri accesibile. Cea mai mare concentrație de noduri se afla în Germania și Statele Unite, cu 41 de noduri fiecare, urmează Franța cu 33 de noduri, Canada cu 15 noduri, respectiv Rusia și Țările de Jos cu 14 noduri fiecare.

În februarie 2018, Bitcoin Gold a lansat Bitcoin Gold Insight Explorer, un explorator blockchain pentru Bitcoin Gold care rulează pe un nod Bitcoin Gold Bitcore complet, găzduit de Bitcoin Gold Organization. Dezvoltarea exploratorului a fost realizată prin bitpay și a fost susținută de SatoshiLabs.

Bitcoin Gold s-a confruntat cu o controversă suplimentară la mai puțin de o lună de la lansare, când unul dintre dezvoltatorii principali a fost acuzat că a ascuns o taxă de 0,5% într-un pool minier Bitcoin Gold. Din nou, acest lucru poate fi motivat politic.

Taxa nu a fost ascunsă, deoarece codul era open source. De asemenea, taxa este mult mai mică decât taxa tipică de 1-2% percepută de majoritatea pool-urilor miniere. Privind retrospectiv, echipa ar fi trebuit să anunțe taxa, dar faptul că întregul cod Bitcoin Gold era open source explică parțial această omisiune.

De unde cumperi Bitcoin Gold (BTG)?

Poți cumpara criptomonede Bitcoin Gold (BTG) de la aproape toate platformele crypto de top, inclusiv de la:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →