Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Bitcoin SV (BSV): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • bitcoin-cash-sv
 • Bitcoin SV
  (BSV)
 • Price
  $64.67
 • Market Cap
  $1.29 B

Ce este Bitcoin SV (BSV)?

Criptomoneda Bitcoin SV (BSV)

Bitcoin SV (BSV) este un fork al Bitcoin cu un accent special pe dezvoltarea viitoare a rețelei pentru a permite blocuri de dimensiuni mai mari. SV înseamnă Satoshi Vision, iar fondatorii proiectului cred că este cea mai pură formă de BTC disponibilă. Unii susținători din comunitatea Bitcoin cred că proiecte precum Bitcoin Core și Bitcoin Cash s-au îndepărtat de viziunea originală a lui Satoshi Nakamoto. Acest proiect există pentru a-și manifesta versiunea despre ceea ce cred ei că a avut în minte Satoshi.

La fel ca și Bitcoin, criptomoneda Bitcoin SV utilizează un algoritm SHA256 pentru minarea monedelor și este susținut de mai multe tipuri de platforme. Cele mai bune dispozitive sunt circuitele integrate specifice aplicației (ASICs), acestea putând fi folosite pentru a mina Bitcoin SV într-un mod profitabil.

Vrei să adaugi Bitcoin SV (BSV) în portofoliul tău cripto?

Prezentare generală Bitcoin SV

Bitcoin a suferit numeroase fork-uri de-a lungul existenței sale, iar Bitcoin SV este una dintre cele mai controversate. Când spunem fork (furculiță), nu ne referim la ustensila folosită în bucătărie, ci vorbim despre momentul în care dezvoltatorii sau utilizatorii unei anumite criptomonede decid că este nevoie de o actualizare pentru a o îmbunătăți. Fork-urile apar atunci când există un dezacord cu privire la modul în care proiectul ar trebui să fie derulat și dezvoltat mai departe iar comunitatea se fragmentează în două sau mai multe tabere ca urmare a dezacordului.

SV înseamnă Satoshi Vision, cu referire la creatorul anonim al Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Iar asta spune multe despre însuși motivul pentru care există moneda BSV. Moneda este de fapt un fork al Bitcoin Cash, care în sine a fost un fork al Bitcoin-ului original. Echipa din spatele Bitcoin SV vrea să restabilească obiectivul inițial al Bitcoin, care urma să fie o formă electronică de numerar peer-to-peer. Echipa s-a concentrat în mod special pe îmbunătățirea scalabilității, stabilității și securității, cu scopul de a oferi tranzacții sigure, aproape instantanee.

Istoria Bitcoin SV

Bitcoin SV s-a născut dintr-un dezacord cu privire la viitorul Bitcoin Cash, încă din 2018. Bitcoin Cash a fost în sine un fork al Bitcoin, care a fost creat în 2017.

În 2018, Bitcoin Cash a fost împărțit între două tabere concurente. Prima tabără, care a fost condusă de antreprenorul Roger Ver și Jihan Wu de la Bitmain, credea că Bitcoin Cash ar trebui să-și mențină dimensiunea blocului de 8 MB. Între timp, a doua tabără, condusă de oameni de afaceri bombastici precum Craig Wright și Calvin Ayre, a considerat că domeniul de aplicare al blocului ar trebui să fie mărit la 128 MB pentru a face față problemelor de scalabilitate în viitor.

În cele din urmă, Wright și Ayre au contribuit la lansarea Bitcoin SV, o prescurtare de la Bitcoin Satoshi’s Vision, cu dimensiunea blocului crescută drastic la 128 MB per bloc. Această structură este semnificativ diferită de cea a Bitcoin-ului original, care are o dimensiune de bloc de doar 1 MB.

Ideea din spatele unei dimensiuni mai mari a blocului este aceea că ar ajuta la creșterea debitului tranzacțiilor și la menținerea taxelor la un nivel scăzut.

Împărțirea dintre Bitcoin SV și Bitcoin Cash a fost una controversată, Craig Wright și compania depunând un efort considerabil în ceea ce a fost numit „războiul hash” împotriva Roger Ver și Bitcoin Cash.

În cele din urmă, ambele monede au supraviețuit, dar Bitcoin Cash a rămas în general mai popular. În timp ce Wright rămâne o figură polarizantă în lumea cripto, cu o mulțime de fani și critici hardcore, Bitcoin SV încă se mândrește cu o bază de utilizatori pasionați. Există oameni care cred că BSV are un potențial masiv în viitor datorită dimensiunii mari a blocului și dezvoltatorilor dedicați.

Un domeniu pe care Bitcoin SV se poate poziționa în mod unic este cel al întreprinderilor și afacerilor. Datorită dimensiunii sale substanțiale de bloc, Bitcoin SV ar putea fi, cel puțin teoretic, o structură foarte fiabilă pe care să se construiască o afacere.

Interesant este că Bitcoin SV nu s-a apropiat de limitele dimensiunii blocului său, în acest moment utilizând doar o mică parte din limitele potențiale ale dimensiunii sale.

De unde cumperi Bitcoin SV?

Cea mai populară modalitate de a cumpăra Bitcoin SV (și majoritatea criptomonedelor în general) este prin utilizarea unui schimb cripto. Schimburile criptografice (cunoscute ca și platforme de criptomonede) sunt disponibile pe scară largă în întreaga lume și au devenit mult mai fiabile în ultimii ani. Deși nu îți recomandăm să păstrezi cantități mari de criptomonede pe un schimb, este cu siguranță cea mai bună modalitate de a cumpăra Bitcoin SV.

Bitcoin SV este listat de majoritatea schimburilor de criptomonede majore. Pentru a cumpăra orice cripto pentru prima dată, vei avea nevoie de cardul de debit sau de credit, deoarece va trebui să dispui de o monedă fiat (USD, EUR, GBP etc.), care va fi convertită în cripto.

Iată câteva dintre bursele de unde poți achiziționa BSV:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele Bitcoin SV

Avantajele Bitcoin SV sunt reprezentate în principal de dimensiunea crescută a blocului său, ceea ce l-ar putea face mai pregătit pentru viitor decât Bitcoin-ul original sau chiar Bitcoin Cash. Ideea este că Bitcoin SV este mai bine poziționat pentru a fi folosit efectiv ca monedă pentru tranzacțiile de zi cu zi. Teoretic, Bitcoin SV poate gestiona mai multe tranzacții decât Bitcoin. Cu toate acestea, încă nu se apropie de volumul de tranzacționare Bitcoin.

Un alt domeniu în care Bitcoin SV a excelat este menținerea taxelor scăzute. În general, taxele de tranzacție pe Bitcoin SV sunt mai mici decât cele pe Bitcoin Cash și semnificativ mai mici decât taxele de pe Bitcoin-ul original.

Dezavantajele Bitcoin SV

Bitcoin SV nu înseamnă nimic față de Bitcoin, din punct de vedere al volumului, ceea ce constituie un dezavantaj clar. Bitcoin SV rămâne, de asemenea, în urma Bitcoin Cash. Fără a obține un volum semnificativ, este greu de spus dacă upgrade-urile tehnologice ale Bitcoin SV vor conta într-adevăr atât de mult.

Mai mult decât atât, omul din spatele BSV (Wright), este perceput drept una dintre cele mai controversate figuri din lumea cripto, pretinzând că este inventatorul Bitcoin-ului original (Satoshi Nakamoto).

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →