Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

BitTorrent (BTT): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • bittorrent
 • BitTorrent
  (BTT)
 • Price
  $0.00000102
 • Market Cap
  $983.58 M

Ce este BitTorrent-New (BTT)?

Criptomoneda BitTorrent (BTT)

BitTorrent a fost lansat inițial pe 22 septembrie 2004, iar ulterior a fost achiziționat de Justin Sun, fondatorul Tron. Bittorrent a fost apoi transferat la Fundația BitTorrent, cu sediul în Singapore. Tokenul BitTorrent este un token TRC-10 lansat pe Binance Launchpad sub simbolul ticker BTT.

BitTorrent este o rețea de partajare a fișierelor P2P. Tokenul BTT a devenit parte a rețelei BitTorrent doar după achiziția Fundației BitTorrent de către Fundația Tron. Proiectul care a dus la introducerea jetoanelor BTT în rețeaua BitTorrent a fost cunoscut sub numele de Project Atlas.

În cartea sa albă, Fundația BitTorrent a anunțat că are 100 de milioane de utilizatori activi. De asemenea, a pretins că este cel mai mare protocol descentralizat din lume, depășind Bitcoin.

Vrei să adaugi criptomoneda BitTorrent (BTT) în portofoliul tău cripto?

Ce problemă rezolvă BitTorrent (BTT)?

Internetul este construit pe o arhitectură descentralizată, fără posibilitatea ca a autoritate centrală să-l controleze. În schimb, sistemele paralele funcționează în tandem unele cu altele. În decembrie 1995, numărul utilizatorilor de internet era de 16 milioane. Înregistrând o creștere de peste 20 de ori, numărul utilizatorilor de internet a ajuns la 360 de milioane în 2020 iar în prezent există peste 4,7 miliarde de utilizatori în întreaga lume. Începând cu 2022, un număr de 900.000 de utilizatori noi încep să folosească internetul zilnic.

O astfel de creștere drastică a numărului de utilizatori poate duce la o situație cunoscută sub denumirea de ”internet gridlock”, care teoretic poate cauza pierderi de venituri globale de miliarde de dolari.

BitTorrent oferă o modalitate eficientă de partajare a fișierelor prin valorificarea arhitecturii descentralizate a internetului, fiind una dintre opțiunile cele mai rentabile pentru editorii care doresc să partajeze fișiere mari. De asemenea, comunitatea poate beneficia la maxim de rețeaua BitTorrent deoarece editorii de conținut pot încărca fișiere mari la un cost mai mic.

Pe măsură ce încărcarea și partajarea conținutului devin mai ieftine, aceasta duce la o reducere a prețurilor pentru conținut. Prin urmare, comunitatea trebuie să plătească mai puțin pentru a obține accesul la conținutul favorit.

Cum funcționează BitTorrent (BTT)?

Înainte de a discuta cum funcționează BitTorrent, să înțelegem câțiva dintre termenii tehnici și procesele implicate în sistemul BitTorrent. În rețeaua BitTorrent, partajarea fișierelor cu alții este cunoscută sub numele de seeding, în timp ce fișierul pe care un utilizator îl partajează este cunoscut sub numele de Torrent.

Toate computerele care găzduiesc părțile unui anumit fișier sunt cunoscute împreună sub numele de swarm. Oricine părăsește sistemul după descărcare fără a participa la procesul de seeding devine parte a unei activități cunoscute sub numele de leeching, considerată o activitate egoistă în rețeaua BitTorrent.

Recompensarea utilizatorilor pentru seeding a început în 2019, odată cu anunțul BitTorrent Speed. Utilizatorii care participă la seeding sunt recompensați cu jetoane BTT.

Pe măsură ce utilizatorii primesc recompense pentru seeding și stocarea fișierelor lor în rețeaua BitTorrent, acest lucru a creat un efect de rețea cu utilizatori suplimentari care generează și stochează fișiere în rețeaua BitTorrent. Astfel, comunitatea BitTorrent este capabilă să descarce rapid fișiere mari.

Token-ul BTT pe care utilizatorii îl primesc de la BitTorrent are o valoare de piață și orice utilizator care dorește să primească monedă fiat pentru seeding poate schimba jetoane BTT pe un schimb criptografic precum Binance.

De exemplu, dacă o agenție de creație care produce conținut video dorește să folosească BitTorrent pentru a distribui videoclipuri, își va încărca fișierul video pe computer ca torrent. Deoarece fișierul este stocat inițial pe computerul agenției de creație, computerul împreună cu fișierul nedivizat vor fi cunoscute sub numele de seed.

Acum, distribuirea fișierului se va face în părți mici sau bucăți. Cine dorește să descarce fișierul o poate face prin clientul BitTorrent. Pentru a descărca fișierul, utilizatorii solicită seeding prin clientul BitTorrent. După ce solicită fișierul, utilizatorii primesc fișierele pe părți, începând cu prima bucată din fișierul video. Într-o anumită perioadă, utilizatorii vor primi fișierele rămase stocate pe alte computere. În funcție de popularitatea fișierului, descărcarea poate fi finalizată cu succes în câteva minute sau ore.

BitTorrent (BTT) Tokenomics

Tokenul BitTorrent are o aprovizionare totală de 990 de miliarde. La momentul redactării acestui articol, oferta circulantă de jetoane BTT este de 929.275 miliarde.

20% din oferta BTT este alocată Fundației TRON, cu 19% rezervată pentru Fundația BitTorrent și echipa sa. De asemenea, 19,9% din oferta de BTT a mers către ecosistemul BitTorrent.

10,1% din jetoanele BitTorrent au fost distribuite prin programul Airdrop condus de Tron, iar 10% prin programul Airdrop BitTorrent. Vânzarea publică reprezintă o cotă de 17%, iar 4% din jetoanele BitTorrent sunt considerate partnership token.

Cum să cumperi BitTorrent (BTT)?

Bittorrent (BTT) este disponibil pe următoarele platforme cripto de top, precum și pe cele mai mari și mai cunoscute burse din întreaga lume:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Cum să stochezi BitTorrent (BTT)?

Dacă ești interesat să faci o investiție majoră în BitTorrent (BTT) sau dacă plănuiești să păstrezi această criptomonedă pentru perioade lungi de timp, un portofel crypto hardware este cea mai bună opțiune. Portofelele hardware păstrează criptomonedele stocate offline, în așa-numita „depozitare la rece”. Această strategie face imposibil accesul hackerilor la proprietățile tale digitale.

BTT este acceptat de majoritatea portofelelor digitale, inclusiv de Ledger Nano S sau Ledger Nano X.

BitTorrent – ​​Protocolul Go-To pentru partajarea fișierelor

Adăugarea rețelei crypto BTT a fost o decizie strategică care a funcționat bine pentru rețeaua BitTorrent. Aceasta a dus la alăturarea mai multor utilizatori la rețeaua BitTorrent și la creșterea numărului de participanți la procesul de seeding. O bază mare de utilizatori și costul scăzut al partajării fișierelor mari vor atrage mai devreme sau mai târziu creatorii de conținut de top.

Odată ce marii creatori de conținut încep să se alăture rețelei BitTorrent, în masă, rețeaua va deveni mai puternică și chiar ar putea ajunge opțiunea de bază pentru partajarea fișierelor mari.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →