Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Cronos (CRO): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • crypto-com-chain
 • Cronos
  (CRO)
 • Price
  $0.101
 • Market Cap
  $2.71 B

Ce este Cronos (CRO)?

Criptomoneda Cronos (CRO)

Cronos (CRO) este moneda de bază a platformei crypto.com. CRO este menit să completeze ecosistemul, permițând utilizatorilor săi să opteze pentru o varietate de niveluri diferite de beneficii în cadrul ecosistemului Crypto.com. CRO va funcționa în cele din urmă pe propriul blockchain, însă în prezent este un token ERC20 pe blockchain-ul Ethereum. Crypto.com este cunoscut pentru progresul incremental și consistent.

Crypto.com are un obiectiv general de a alimenta și accelera adoptarea în masă a criptomonedelor prin crearea unei experiențe cripto fără probleme. Oferta lor completă include cumpărarea și vânzarea de cripto cu bani guvernamentali, tranzacționare crypto (exchange), un card de debit VISA, împrumuturi, tranzacționare automată și un portofel crypto fără custodie. Această recenzie se va concentra exclusiv pe CRO și viabilitatea sa ca și criptomonedă.

Vrei să adaugi Cronos (CRO) în portofoliul tău?

Istoria CRO

Crypto.com a fost înființat în 2016, iar un an mai târziu a desfășurat un ICO de un real succes,în cadrul căruia și-a lansat tokenul MCO. Crypto.com are acum un obiectiv mult mai îndrăzneț, respectiv acela de a accelera adoptarea în masă a criptomonedei. Echipa din spatele platformei se concentrează pe activarea plăților cripto în întreaga lume, iar un accent mare în acest sens a fost pus pe interacțiunea dintre client și comercianți. Crypto.com oferă atât clientului cât și comerciantului posibilitatea de a alege moneda în care plătește și este plătit.

CRO a fost lansat oficial în decembrie 2018 cu un airdrop printr-o aplicație mobilă. Airdrop-ul a durat 6 luni și a fost blocat încă un an după aceea. CRO a început să devină mai deschis publicului odată cu lansarea platfromei de criptomonede crypto.com. De la acel moment proprietarii CRO au putut să-și mizeze monedele pentru a câștiga 20% APY în cadrul platformei. De la lansarea Crypto.com în 2020, platforma a oferit constant o serie de stimulente diferite pentru cumpărarea, mizarea și cheltuirea CRO. Stimulentele variază de la accesul la evenimentele lor sindicale, până la reduceri la bursă.

Pe 2 august 2020, Crypto.com a renunțat la tokenul MCO în favoarea CRO. Deținătorii de tokenuri MCO au putut atunci să-și schimbe jetoanele MCO cu jetoane CRO la o rată de 1:33. Deși acest raport de 1:33 a provocat o oarecare indignare în rândul bazei de utilizatori Crypto.com, mulți susțin că aceasta a fost decizia corectă de afaceri pentru a merge mai departe. Orice funcționalitate care a fost atribuită anterior jetonului MCO a fost de atunci încapsulată în jetonul CRO. Ecosistemul Crypto.com a fost simplificat masiv și toate caracteristicile și avantajele sunt disponibile acum prin păstrarea unui singur token Crypto.com: CRO.

În 2022, Crypto.org a optat pentru a rebrandui moneda sub denumirea „Cronos”, deși tokenul CRO a rămas același.

Avantajele CRO

Primul avantaj este procentul APY de 10-14% pe care îl primesc utilizatorii pentru mizarea jetonului CRO pe Crypto.com Exchange. Al doilea avantaj este că prin mizarea CRO (și câștigând 10-14% APY) utilizatorii obțin și acces la evenimentele sindicatului Crypto.com.

Sindicatul este un eveniment săptămânal în care Crypto.com oferă utilizatorilor posibilitatea de a cumpăra criptomonede la un preț redus, de obicei cu 50% reducere. Al treilea avantaj îl reprezintă reducerile pe niveluri la comisioanele de tranzacționare în cadrul bursei. Practic, cu cât mizezi mai mult CRO, cu atât plătești mai puține comisioane.

Card de debit Crypto.com VISA

Cardul de debit Crypto.com VISA este poate cel mai atrăgător aspect al întregului ecosistem Crypto.com. Cardul de debit VISA a fost de fapt platforma pe care Crypto.com și-a lansat pentru prima dată ICO-ul. Există cinci niveluri de carduri disponibile publicului.

Utilizatorii pot debloca niveluri din ce în ce mai înalte ale cardului de debit VISA mizând mai multe jetoane CRO în aplicația mobilă Crypto.com. Nivelul inferior este gratuit pentru toți utilizatorii și oferă acestora cel mai mic număr de avantaje. Cel mai înalt nivel cere utilizatorilor să mizeze 400.000 USD în jetoane CRO. Toate beneficiile nivelurilor superioare includ toate beneficiile pe care le au nivelurile inferioare și multe altele.

Card gratuit

Crypto.com oferă un card gratuit oricărei persoane care dorește să-și cheltuiască criptomonedele. Folosind cardul gratuit Crypto.com, câștigi 1% sub formă de tokenuri CRO pentru toate achizițiile. Cardul gratuit este perfect pentru oricine dorește să încerce serviciile Crypto.com și să beneficieze de cashback pentru achizițiile efectuate.

Card Ruby Red

Beneficiile reale încep să se acumuleze odată ce mizezi o anumită cantitate de criptomonede CRO. Pentru a debloca cardul Ruby Red, trebuie să mizezi 400 USD în jetoane CRO. După ce mizezi jetoanele, obții o reducere de 100% la calitatea de membru Spotify. Această reducere se plătește în CRO. În cele din urmă, primești dublul sumei de cashback pe care o primești de la cardul gratuit și 2% cashback la toate taxele.

Jade Green / Indigo Card

Nivelul cardurilor Jade Green / Indigo este accesibil investitorilor mai serioși. Pentru a debloca acest nivel, trebuie să mizezi 4.000 USD în CRO, păstrând în același timp reducerea Spotify de la nivelul Ruby Red. În plus, vei primi o reducere de 100% la abonamentul Netflix. De asemenea, deținând acest nivel, vei obține acces gratuit la un lounge situat în toate aeroporturile importante. În cele din urmă, primești 3% cashback la toate achizițiile tale.

Card Icy White / Rose Gold

Cardurile Icy White și Rose Gold reprezintă locul în care beneficiile sunt duse la un cu totul alt nivel. Acest nivel de card vine cu toate beneficiile enumerate pentru cardurile anterioare și multe altele, dar necesită o miză de 40.000 USD în CRO. Continuând cu reducerile, cardul Icy White / Rose Gold îți va oferi un discount de 100% la Amazon Prime. În plus, vei primi 10% cashback la toate achizițiile Expedia.

De asemenea, Crypto.com va acorda oricărui utilizator de acest nivel un pachet de bun venit, respectiv o dobândă bonus de 2% prin Crypto.com Earn și acces exclusiv la Crypto.com Private. Crypto.com Private este un serviciu prin care poți achiziționa cantități mari de criptomonede simultan și locul de unde poți obține acces la evenimente din industrie și rapoarte de cercetare. Cu acest nivel de card, poți duce un prieten în lounge-ul aeroportului și poți câștiga 4% din toate achizițiile tale.

Card Obsidian Black

Cardul Obsidian Black este cel mai înalt nivel oferit de Crypto.com și necesită o miză astronomică de 400.000 USD în CRO. Principalele diferențe dintre cardul Obsidian Black și cardul Icy White sunt câteva avantaje de călătorie și o rambursare suplimentară de 1% (care duce cashback-ul total până la 5%) la toate achizițiile. Primești, de asemenea, 10% cashback la achizițiile AirBnB. Nu în ultimul rând, utilizatorii Obsidian Black au acces la un avion privat.

Plătește cu CRO

Crypto.com a dezvoltat un serviciu dedicat pentru a te ajuta să îți cheltuiești criptomonedele CRO. Platforma a semnat parteneriate cu un număr de companii diferite prin Programul lor de plată. La acest moment, peste 300 de mărci și 300.000 de magazine din 30 de țări au fost integrate în programul Crypto.com Pay. Fiecare magazin sau marcă oferă opțiuni de rambursare ușor diferite, variind de la 1 la 10%.

Dezavantajele CRO

Dezavantajele CRO țin în special de începutul său ca proiect. Noile proiecte tind să aibă lichiditate scăzută, un caz de utilizare limitat și o tehnologie incompletă. CRO se potrivește acestor categorii. Este prea devreme pentru a spune dacă tokenul CRO își va face sau loc pe nișa de piața a criptomonedei. Cel mai mare dezavantaj al CRO este că doar o cincime din totalul ofertei este în prezent în circulație. Acest lucru creează multă incertitudine în ceea ce privește direcția proiectului global și a prețului CRO.

De unde să cumperi CRO

În mod evident, primul loc pentru a cumpăra CRO este schimbul crypto.com în sine. Cu toate acestea, CRO poate fi cumpărat pe o serie de alte burse, cum ar fi:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →