Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Dai (DAI): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • dai
 • Dai
  (DAI)
 • Price
  $1.000
 • Market Cap
  $4.97 B

Ce este Dai (DAI)?

Criptomoneda Dai (DAI)

Dai (DAI) este considerat cealaltă jumătate a proiectului fascinant DAO Maker, care încearcă să combine o monedă stabilă (Dai) și un token proprietar – Maker – pentru a crea un sistem de criptomonede superior.

Ecosistemul MKR/DAI are una dintre cele mai cuprinzătoare și captivante experiențe pentru dezvoltatori. Cele două active digitale beneficiază de avantajul suplimentar de a fi construite împreună pe blockchain-ul Ethereum.

Prezentare generală DAO Maker

DAO Maker este unul dintre cele mai interesante proiecte de finanțare descentralizată din lume. Scopul întregului proiect este de a crea o monedă stabilă durabilă și descentralizată.

Sistemul este format din două criptomonede, Maker și DAI. Aceste monede seamănă puțin cu Yin și Yang, prin aceea că una nu poate exista fără cealaltă. Proiectele depind unul de celălalt și sunt legate prin contractul inteligent căruia îi aparțin amândouă.

Cuvântul DAI provine din termenul mandarin „împrumut”, care este o componentă de bază a sistemului Maker/DAI. Atât Maker, cât și DAI sunt criptomonede pe blockchain-ul Ethereum.

Vrei să adaugi criptomoneda DAI în portofoliul tău?

Maker (MKR) se încadrează în categoria de a fi un token de guvernare, ceea ce înseamnă că deținătorii tokenului pot vota asupra modului în care funcționează întregul sistem. Deținătorii tokenului MKR formează ceea ce este cunoscut sub numele de Organizație Autonomă Descentralizată (DAO). Ideea din spatele unui DAO este că este rezistent la cenzură.

În esență, un DAO este un grup de oameni care colaborează către un scop comun, fără grija că actorii externi vor putea modifica cursul sau funcția organizației.

DAI se încadrează în categoria de a fi o monedă stabilă, ceea ce înseamnă că valoarea jetoanelor rămâne stabilă în timp. Aceasta este o construcție utilă pentru ecosistemul cripto, deoarece majoritatea criptomonedelor sunt extrem de volatile și își modifică prețul în fiecare zi.

De unde poți cumpăra DAI?

Atât MKR, cât și DAI pot fi achiziționate de pe Binance. Majoritatea schimburilor oferă aceste perechi, dar datorită procesului de cumpărare simplu și simplificat oferit de Binance, îți recomandăm să cumperi criptomonede de la acest exchange.

Iată câteva dintre celelalte schimburi de unde poți cumpăra DAI:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Istoria criptomonedei DAI

Maker și DAI au fost înființate și lansate pe 27 decembrie 2017, în mijlocul prăbușirii bulei criptografice. De la înființare, DAI și-a menținut valoarea la 1 USD într-o marjă rezonabilă de eroare (5% de ambele părți). În cazul în care DAI își pierde temporar legătura față de USD, acest lucru nu durează niciodată mai mult de câteva zile.

Creatorii sistemului Maker/DAI au fost influențați de alte proiecte stablecoin dezvoltate de alte rețele, cum ar fi bitUSD de la bitShares. După ce bitUSD a arătat că nu își poate ține legătura cu USD, fondatorul MakerDAO, Rune Christensen, și-a propus să creeze un sistem stablecoin care să reziste atacurilor, instabilității și incertitudinii pieței.

Cum funcționează MKR/DAI?

Maker (MKR) este o criptomonedă ce există ca token ERC20 în rețeaua Ethereum. Deținătorii tokenului MKR formează Organizația Autonomă Descentralizată Maker. Sarcina lor este să voteze asupra modificărilor parametrilor care guvernează caracteristicile cheie și taxele pe care rulează sistemul.

DAI este o criptomonedă care se naște în urma procesului de active garantate cu sistemul MKR. Aceasta funcționează astfel:

 • Un utilizator dorește să aibă acces la un activ stabil
 • Utilizatorul blochează Ethereum în valoare de 150 USD în cadrul contractului Maker
 • Sistemul Maker bate DAI în valoare de 100 USD și îl oferă utilizatorului, sub formă de împrumut

Utilizatorul este liber să folosească DAI după cum dorește, cu următoarele condiții:

 • Utilizatorul trebuie să ramburseze DAI la o dată ulterioară
 • Utilizatorul trebuie să plătească o mică taxă (dobândă) atunci când rambursează DAI
 • Dacă activul suport (ETH) scade în valoare sub valoarea DAI, contractul va vinde automat ETH pentru a acoperi valoarea DAI.

Întregul scop al sistemului este de a pune la dispoziție o criptomonedă care nu crește și nu scade în valoare, ci rămâne legată de valoarea unui activ stabil din lumea reală, cum ar fi USD. Deși pare un concept simplu pus în practică pe blockchain, Maker/DAI este un sistem extrem de complex.

În prezent există în circulație o cantitate de aproape 9 miliarde de criptomonede DAI, în valoare de aprox. 9 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că o cantitate similară de criptomonede este blocată în contractul Maker. Acest lucru este cu adevărat interesant, deoarece înseamnă că acele criptomonede, care nu îndeplineau nicio funcție în portofelele crypto ale utilizatorilor, pot fi acum blocate într-un contract care creează o monedă stabilă ce poate fi folosită pentru a aduce stabilitatea atât de necesară cripto-activelor.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →