Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Decentraland (MANA): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Prețul sau valoarea criptomonedelor poate crește sau scădea rapid în orice moment și poate chiar să scadă la zero. Riscul de pierdere la deținerea criptomonedelor poate fi substanțial. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții. Vă rugăm să faceți propria cercetare și documentare înainte de a lua orice decizie de a investi în criptomonede.

Cumpără criptomonede »
Advertisement

 

 • decentraland
 • Decentraland
  (MANA)
 • Price
  $0.458
 • Market Cap
  $845.04 M

Ce este Decentraland (MANA)?

Criptomoneda Decentraland (MANA)

După cum sugerează chiar numele său, Decentraland este un software descentralizat construit pe blockchain-ul Ethereum. Acesta funcționează ca o platformă de realitate virtuală în care utilizatorilor li se permite să creeze, să cumpere sau să vândă terenuri virtuale create sub formă de NFT (jetoane non-fungibile).

În esență, la fel ca The Sandbox, Decentraland construiește bazele unui metavers cu o experiență de lume virtuală 3D pe blockchain, în care utilizatorii pot interacționa într-o economie partajată, activată de NFT-urile pe care le dețin. Funcționând ca o platformă deținută de comunitate, utilizatorii săi pot deține nu numai dreptul de proprietate asupra NFT-urilor pe care le cumpără, ci au și posibilitatea să guverneze dezvoltarea și gestionarea ulterioară a platformei printr-o organizație autonomă descentralizată (DAO).

Platforma Decentraland este susținută de două criptomonede native: MANA – care facilitează tranzacțiile și achizițiile de teren virtual, printre alte elemente virtuale din platformă, respectiv LAND, un jeton nefungibil folosit pentru a defini dreptul de proprietate asupra parcelelor de teren.

Cine a creat Decentraland?

Ari Meilich și Esteban Ordano au dat naștere pentru prima dată ideii de Decentraland, în 2015, care a început ca o grilă pixelată ce a folosit un algoritm de dovadă a lucrului pentru a aloca pixeli utilizatorilor. Cu toate acestea, ideea a evoluat rapid într-o lume 3D odată cu lansarea platformei sale beta, în 2017. La început, utilizatorii puteau vinde teren virtual cu doar 20 USD.

Odată cu boom-ul actual al NFT, obiectele de teren virtuale ale Decentraland au cunoscut, de asemenea, o adopție extraordinară, cele mai dorite proprietăți imobiliare valorând peste 100.000 USD. Dovezi ale randamentelor uriașe ale sectorului imobiliar digital au fost dezvăluite odată cu achiziția recentă de aproape 1 milion de dolari făcută de firma de investiții Republic Realm.

Cum funcționează Decentraland?

Decentraland este o lume virtuală ”înfășurată” într-un spațiu online care integrează tehnologia blockchain prin NFT-uri sub formă de teren virtual. Alte obiecte virtuale precum avatarele jucătorilor, hainele avatarului precum și clădirile construite pe terenurile virtuale sunt reprezentate și ele sub formă de NFT.

Prin urmare, utilizatorii pot interacționa cu lumea virtuală a platformei prin crearea de articole NFT personalizate, cum ar fi o casă, o mașină sau chiar un centru comercial. Republic Realm, de exemplu, intenționează să folosească cele 259 de parcele de teren virtual cumpărate pe Decentraland pentru a construi un cartier virtual de cumpărături proiectat după cartierul comercial Harajuku din Tokyo.

Utilizatorii pot interacționa cu elementele virtuale pe care le-au creat pe Decentraland și pot merge până la îmbunătățirea terenului cu mai multe caracteristici care pot fi folosite pentru a monetiza terenul, făcând astfel întreaga experiență interesantă și distractivă.

Cum este folosit jetonul LAND?

Tokenurile LAND de pe Decentraland sunt concepute pentru a urmări proprietatea asupra terenului virtual pe platformă. Fiecare token LAND reprezintă o parcelă de teren virtual pe platformă, prin urmare utilizatorii care dețin jetoane LAND dețin un teren pe Decentraland.

Mai multe instrumente de pe Decentraland pot fi folosite de proprietarii de parcele pentru a organiza o experiență unică în cadrul parcelei LAND. Utilizatorii pot folosi managerul LAND al Decentraland pentru a fuziona parcele LAND într-o proprietate, dizolva o proprietate în parcele LAND separate, transfera proprietatea asupra parcelelor LAND sau chiar permite altor utilizatori să editeze parcela.

Oferta de jetoane LAND este limitată cu fiecare parcelă care măsoară 33×33 feet (eng. picioare). Cu toate acestea, nu există un plafon pentru înălțimea terenului. Pentru a cumpăra jetoane LAND, utilizatorii au nevoie de MANA, deoarece parcelele LAND au prețul fixat în criptomoneda MANA.

Cum este folosit jetonul MANA?

În timp ce jetoanele LAND sunt construite ca jetoane nefungibile folosind standardul Ethereum ERC-721, jetoanele MANA sunt construite cu standardul de jetoane ERC-20 al Ethereum, ca jetoane fungibile.

MANA este tokenul nativ al Decentraland și funcționează, de asemenea, ca token de guvernanță al platformei, putând fi cumpărat pe burse sau achiziționat prin vânzarea de obiecte de colecție și NFT pe piața Decentraland. Există, de asemenea, o trezorerie MANA pentru DAO, în care utilizatorii care doresc să participe la procesul de luare a deciziilor în cadrul platformei își blochează jetoanele MANA în staking.

În afară de parcelele LAND, utilizatorii pot folosi MANA pentru a cumpăra alte obiecte de colecție și servicii NFT în platforma descentralizată.

Cu fiecare jeton LAND produs, jetonele MANA sunt arse, menținând astfel un aspect deflaționist al jetonului pe măsură ce platforma crește.

De unde cumpăr MANA?

Poți cumpăra MANA pe următoarele platforme de criptomonede.

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele MANA

MANA este conceput pentru a facilita lichiditatea articolelor in-game pe Decentraland.

Tokenul MANA prezintă un aspect deflaționist care menține valoarea articolelor in-game, prin urmare, pe măsură ce mai mulți oameni bat NFT-uri pe Decentraland, valoarea tokenului se apreciază. De asemenea, MANA adaugă un strat de securitate ecosistemului Decentraland construit pe blockchain-ul Ethereum.

MANA este, de asemenea, un token complet descentralizat, astfel încât cheile private ale contractului său inteligent au fost distruse, ceea ce înseamnă că nicio entitate sau individ nu poate controla designul său inerent.

Dezavantajele MANA

MANA este util doar în rețeaua Ethereum. Deși este creat pentru rețeaua Decentraland, MANA împiedică interoperabilitatea, astfel încât nu poți utiliza nicio altă criptomonedă pentru a cumpăra active pe Decentraland.

Intersecția dintre VR și Blockchain

Potențialele cazuri de utilizare pentru Decentraland sunt nelimitate.

Platforma poate fi folosită pentru a crea o experiență mai captivantă online, cu scene și jocuri 3D deasupra terenurilor virtuale. De asemenea, comunitățile organice de indivizi cu preocupări similare pot apărea și prin crearea de districte și cartiere centrate pe o anumită temă sau cultură.

Nu în ultimul rând, agenții de publicitate își pot promova mărcile cumpărând bunuri imobiliare și alte articole de pe platformă. Artiștii pot, de asemenea, să înființeze muzee virtuale și să le folosească pentru a-și promova sau vinde arta digitală bazată pe NFT.

Chiar dacă sectorul blockchain și al realității virtuale sunt în mare parte netestate, Decentraland oferă un exemplu real de cum poate arăta o experiență de realitate virtuală construită pe blockchain.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →