Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Dogecoin (DOGE): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpără criptomonede »
Advertisement

 

 • dogecoin
 • Dogecoin
  (DOGE)
 • Price
  $0.067
 • Market Cap
  $9.4 B

Ce este Dogecoin (DOGE)?

Criptomoneda Dogecoin (DOGE)

Indiferent de cât timp ești în spațiul crypto, este foarte probabil să fi auzit de Dogecoin (DOGE), vărul distractiv al Bitcoin care a apărut ca o bifurcație a Litecoin și a fost folosit inițial ca o modalitate de a da ponturi utilizatorilor pe reddit cu plata sub forma unui activ cripto care avea o valoare aproape zero, dar o siglă drăguță.

Ceea ce a început ca o glumă a devenit între timp ceva destul de serios în ceea ce privește investițiile, criptomoneda Dogecoin atrăgând atenția începătorilor și balenelor industriei crypto deopotrivă.

Vrei să adaugi Dogecoin (DOGE) în portofoliul tău?

Istoria Dogecoin

Dogecoin a fost lansat în 2013 de Jackson Palmer, un inginer software la Adobe și Billy Markus, un inginer software IBM. Criptomoneda a fost lansată ca o glumă și, conform lui Markus, a durat mai puțin de 3 ore pentru a modifica codul Bitcoin pentru a crea Dogecoin.

Rețeaua Dogecoin a fost lansată în decembrie 2013, iar activul a atins un maxim istoric de puțin peste un cent în timpul bulei cripto din 2017. Ulterior, în 2021, Dogecoin a atins un nou maxim istoric pe fondul atenției de care a beneficiat pe Tweeter din partea fondatorului Tesla, Elon Musk. Deși fondatorii proiectului s-au îndepărtat de Dogecoin, în 2015, criptomoneda este condusă acum, în mare parte, de către membrii comunității.

Avantajele Dogecoin

Dogecoin beneficiază de toată securitatea unui blockchain, deoarece este o copie a codului Bitcoin, cu mici modificări la aspecte precum mineritul, timpul de blocare și aprovizionarea.

În afară de asta, singurul avantaj pe care îl are Dogecoin este că are o comunitate puternică în spatele său, care a ajutat la propulsarea prețului DOGE, deși nu are un caz clar de utilizare. Un puternic susținător al Dogecoin a fost pentru o perioadă binecunoscutul Elon Musk, care a pompat în mod repetat prețul monedei DOGE prin postările sale pe Twitter.

Dezavantajele Dogecoin

Principalele dezavantaje ale Dogecoin sunt legate de furnizarea și utilitatea criptomonedei. În primul rând, există o ofertă infinită de criptomonede Dogecoin, acestea fiind minate la o rată de zece mii de noi criptomonede DOGE în fiecare minut, ceea ce înseamnă că peste cinci miliarde de DOGE vor fi produse în fiecare an.

Acest lucru, în teorie, ar trebui să-l facă mai puțin valoros în timp. Cealaltă problemă se referă la utilitate, deoarece Dogecoin nu are nicio utilizare reală în afară de un potențial stoc de valoare cu o ofertă nesfârșită, care din nou, teoretic, ar trebui să-l facă să nu valoreze prea mult pe măsură ce trece timpul.

Povestea Dogecoin

Dogecoin a început ca o glumă a marketerului australian și dezvoltatorul de software Jackson Palmer. Pe 27 noiembrie 2013, el avea două file deschise una lângă alta pe ecranul computerului său. Una era pagina CoinMarketCap, iar cealaltă un articol de știri despre cel mai bun meme din 2013, Doge.

Pentru cei nefamiliarizați, meme-ul original DOGE prezintă o imagine a unui câine japonez Shiba Inu, cunoscut sub denumirea Kabosu (și, desigur, există variații ale acestor meme care prezintă diferiți câini Shiba Inu).

Când a comutat între cele două file, Palmer a avut ideea amuzantă de a pune cele două elemente împreună și a trimis un tweet spontan despre o nouă criptomonedă populară numită Dogecoin. Palmer, care este și un avid cumpărător de domenii de site-uri web, a achiziționat dogecoin.com, care prezenta meme-ul Doge suprapus pe o monedă de aur.

La scurt timp după aceea, un dezvoltator IBM din Portland, Oregon – Billy Markus, a contactat Palmer prin Twitter, întrebându-l dacă ar fi dispus să creeze o criptomonedă Dogecoin reală. Dogecoin a fost lansat oficial și disponibil practic pentru oricine până pe 6 decembrie 2013.

Pe 25 decembrie, mai multe portofele Dogecoin au fost sparte. Comunitatea Dogecoin a răspuns prin reunirea și rambursarea criptomonedelor tuturor utilizatorilor afectați. Aceasta a marcat prima dintre multele inițiative pe scară largă ale comunității Dogecoin. Deși Dogecoin a fost fondat de Palmer și Markus, proiectul a fost aproape în întregime condus de comunitate încă de la începuturi.

Palmer susține că nu a deținut niciodată niciun Dogecoin (deși deține Bitcoin). Markus a minat aproximativ 1 milion de Dogecoin în primele 24 de ore de la lansare, după care dificultatea de extragere a crescut atât de repede încât nu a fost profitabilă, devenind aproape imposibil să minezi Dogecoin folosind un computer obișnuit. Câteva luni mai târziu, Markus a părăsit Dogecoin și a predat toate sarcinile de dezvoltare lui Palmer.

La rândul său, Palmer a părăsit Dogecoin în 2015, după un incident care a implicat un „schimb de criptomonede” denumit Moolah. Deși este o poveste epică în sine, un rezumat ar fi acela că Alex Green, CEO-ul Moolah, a devenit faimos în comunitatea Dogecoin pentru că le-a dat utilizatorilor bacșișuri la întâmplare în DOGE, în valoare de mii de dolari.

El a fost, de asemenea, puternic implicat în finanțarea comunitară a pilotului NASCAR Josh Wise, care a purtat pictograma Dogecoin pe mașină și jachetă la cursa Talladega All-Star din 2014. Green a început să promită dividende celor care i-au dat de bunăvoie DOGE-ul, despre care a pretins că va fi folosit pentru a finanța proiecte precum un ATM Dogecoin.

De unde cumperi Dogecoin (DOGE)?

În ciuda faptului că este o criptomonedă lipsită de o utilitate reală, DOGE continuă să înregistreze un volum mare de tranzacționare și este listată la principalele platforme crypto, inclusiv la:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →