Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Ethereum Classic (ETC): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • ethereum-classic
 • Ethereum Classic
  (ETC)
 • Price
  $25.37
 • Market Cap
  $3.74 B

Ce este Ethereum Classic (ETC)?

Criptomoneda Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic este o platformă de criptomonede descentralizată, bazată pe blockchain, cea mai veche care rulează contracte inteligente, însă nu și cea mai populară pentru aceste aplicații autonome care se execută automat.

Ethereum, blockchain-ul care s-a bifurcat pentru a crea Ethereum Classic, este fără îndoială cea mai cunoscută platformă de contracte inteligente, dar mulți nu știu că nu este și cea mai veche.

Contractele inteligente pe Ethereum Classic sunt folosite pentru a oferi beneficiul unui sistem de guvernanță descentralizat. Prin utilizarea contractelor inteligente, Ethereum Classic garantează că nu există nicio posibilitate de cenzură, manipulare, monitorizare sau interferență externă în sistemul său de guvernare.

Vrei să adaugi Ethereum Classic (ETC) în portofoliul tău?

Aceasta a fost intenția inițială pentru contractele inteligente și Ethereum Classic a păstrat-o după despărțirea din iunie 2016 a blockchain-ului Ethereum care a creat Ethereum Classic. Acea împărțire a avut loc ca răspuns la hack-ul DAO în urma căruia 70 de milioane de dolari au fost furați în doar câteva minute.

Ethereum Classic este continuarea istoriei nealterate a lanțului original Ethereum. Rețeaua ETC există pentru a păstra principiul „Codul este lege”.

Fork-ul Ethereum Classic

Grupul care a susținut fork-ul Ethereum a avut ca intenție să dea înapoi blockchain-ul la un punct anterior hack-ului, restabilind astfel fondurile pierdute. Cei care susțin Ethereum Classic, blockchain-ul original Ethereum până la blocul geneză, au considerat că, deși inițial părea corect să se restaureze fondurile furate, exista un motiv foarte bun pentru a nu face acest lucru.

Conform Declarației de independență a ETC, au existat mai multe plângeri împotriva membrilor fondatori ai Ethereum, dintre care majoritatea s-au referit la acțiuni întreprinse împotriva principiilor descentralizării.

Deși au susținut un fork pentru a restabili fondurile DAO pierdute, această acțiune a încălcat două aspecte cheie a ceea ce dă valoare tehnologiei peer-to-peer și sistemelor bazate pe contracte inteligente: fungibilitatea și imuabilitatea.

De ce Ethereum Classic

În ciuda faptului că este trecut cu vederea de mulți, Ethereum Classic are în mod constant unele dintre cele mai mari activități de rețea blockchain. Activitatea este la egalitate cu cea a Litecoinului și este mai mare decât ceea ce vedem la Bitcoin Cash.

Pe lângă activitatea de rețea, Ethereum Classic are și un număr mare de dezvoltatori dedicați. Mai exact, există trei echipe diferite de dezvoltatori angajate în viziunea pe termen lung a Ethereum Classic.

La toate acestea se adaugă numeroase surse de finanțare externe și angajamentul de a crea o rețea sigură pe care oricine o poate folosi, ceea ce ajută Ethereum Classic să continue să crească câte puțin în fiecare zi, în fiecare săptămână și în fiecare lună.

Tehnologia Ethereum Classic

Ethereum Classic rulează pe mașina virtuală Ethereum (EVM) verificată matematic și este un mijloc extrem de eficient pentru transferul valorii și rularea aplicațiilor Internet of Things (IoT). Toate acestea fac din Ethereum Classic un mijloc de schimb extrem de eficient care este capabil să conecteze toate dispozitivele IoT din lume.

În plus, Ethereum Classic are mai multe echipe de dezvoltatori care lucrează la îmbunătățirea tehnologiei și la crearea de parteneriate care vor răspândi utilizarea Ethereum Classic în fiecare zonă în care tehnologia blockchain poate fi benefică.

Imuabilitatea Ethereum Classic

Niciun cont Ethereum Classic nu poate fi modificat de altcineva în afară de proprietarul său, o filozofie împărtășită de alte criptomonede populare, precum Bitcoin și Litecoin. Alte blockchain-uri folosesc o filozofie cunoscută sub numele de guvernare, prin care deținătorii de criptomonede pot folosi puterea economică sau socială pe blockchain pentru a vota modificările care afectează conturile tuturor. Dezvoltatorii Ethereum Classic nu cred în acest model.

Imaginează-ți că băncile ar permite titularilor de cont să voteze modificările conturilor în funcție de câți bani are fiecare persoană în cont. Înseamnă că cei mai bogați ar putea vota pentru modificări care vizează banii deținătorilor de conturi mai mici.

Guvernarea este un sistem în care cei bogați și puternici, cei care au cea mai mare faimă și notorietate, sunt cei care au ultimul cuvânt asupra sistemului monetar. Ethereum Classic a fost conceput astfel încât acest lucru să nu se întâmple niciodată.

Cumpărarea și stocarea ETC

Dacă dorești să cumperi ETC, află că acesta este disponibil pe aproape toate platformele crypto de top, precum și pe majoritatea burselor mai mici. Iată câteva opțiuni pe care le poți lua în considerare:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →