Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Filecoin (FIL): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • filecoin
 • Filecoin
  (FIL)
 • Price
  $10.05
 • Market Cap
  $5.22 B

Ce este Filecoin (FIL)?

Criptomoneda Filecoin (FIL)

La fel ca Bitcoin, datele au devenit unul dintre cele mai valoroase active din societatea noastră și, prin urmare, stocarea, accesibilitatea, confidențialitatea și securitatea acestora sunt controlate de câteva entități centralizate precum Google și Amazon. Filecoin (FIL) își propune să schimbe această situație de fapt, devenind opțiunea principală de stocare a datelor, descentralizată, la nivel mondial.

Construit pe propriul protocol InterPlanetary File System (IPFS), blockchain-ul Filecoin își propune să devină o piață gratuită de stocare de date peer-to-peer, unde utilizatorii pot câștiga recompense pentru furnizarea de spațiu de stocare, pot încheia contracte inteligente pentru a obține sau a oferi altora acces la date și pot fi plătiți în mod corect pentru spațiul de stocare închiriat altora.

Dacă ești interesat de stocarea descentralizată a datelor, recenzia noastră FIlecoin îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a decide dacă este un proiect la care ți-ai dori să iei parte.

Vrei să adaugi Filecoin (FIL) în portofoliul tău?

Istoria Filecoin

Filecoin a fost fondat de Juan Benet, un informatician american care a studiat la Universitatea Stanford. Acesta a creat și Interplanetary File System (IPFS), o rețea de stocare peer-to-peer. Proiectul Filecoin a fost descris pentru prima dată în 2014 ca un strat de stimulare pentru IPFS.

Cartea albă a proiectului Filecoin a fost lansată în 2017, oferind o soluție descentralizată de stocare a datelor. Vânzările jetonului FIlecoin au generat cel mai mare ICO înregistrat până atunci, strângând peste 250 de milioane de dolari, primii 150 de milioane de dolari fiind generați în mai puțin de o oră.

Înainte de aceasta, au existat vânzări pre-launch de 200 de milioane de criptomonede FIL către 150 de investitori diferiți, iar jetoanele au fost vândute la jumătate de preț, fapt ce a stârnit critici din partea publicului, mai ales pentru faptul că doar cei care au încasat cel puțin 200.000 de dolari pe an au primit acces pentru a participa la vânzarea cu reducere, iar celelalte 300 de milioane vândute publicului larg au fost vândute la prețul întreg.

Este important de remarcat că nimeni nu a primit nicio criptomonedă FIL până când rețeaua principală a intrat în funcțiune, în toamna lui 2020, iar apoi toate monedele FIL pre-vândute au început să fie atribuite într-un program liniar.

De unde pot cumpăra Filecoin (FIL)?

Poți cumpăra Filecoin (FIL) de la principalele platformele de criptomonede, inclusiv de la:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

La ce este util Filecoin?

Filecoin este folosit ca o rețea blockchain peer-to-peer care stochează fișiere, cu stimulente economice încorporate pentru a se asigura că fișierele sunt stocate în mod fiabil în timp. Utilizatorii Filecoin plătesc pentru a-și stoca fișierele pe mineri de stocare, care sunt computere responsabile pentru stocarea fișierelor și trebuie să demonstreze că stochează fișierele corect în timp.

Oricine dorește să-și stocheze fișierele sau să fie plătit pentru stocarea fișierelor altor utilizatori se poate alătura rețelei Filecoin în orice moment, spațiul de stocare disponibil și prețul stocării fiind controlate de utilizatori și nu de o singură companie.

Ce este InterPlanetary File System (IFPS)?

Sistemul de fișiere InterPlanetary (IPFS) este un protocol și o rețea peer-to-peer pentru stocarea și partajarea datelor într-un sistem de fișiere distribuit. IPFS peer-to-peer economisește foarte multă lățime de bandă (până la 60% pentru video), făcând posibilă distribuirea eficientă a unor volume mari de date fără duplicare. Filecoin este un sistem construit pe rețeaua IPFS pentru a stimula utilizatorii să stocheze datele în mod precis și fiabil în timp.

Avantajele Filecoin

Principalele avantaje ale Filecoin sunt Sistemul de fișiere InterPlanetary (IPFS) și potențialul său de a descentraliza accesibilitatea și transferul datelor, putând perturba serviciile centralizate actuale precum Amazon Web Services.

Dacă Filecoin va avea succes, spațiul de stocare disponibil pe el va fi probabil mai mare decât al oricărui alt serviciu și va funcționa la o viteză și un cost mult mai mici decât serviciile actuale, oferindu-i potențialul de a ocupa o parte uriașă a pieței.

Dezavantajele Filecoin

Principalele dezavantaje ale Filecoin sunt barierele tehnice și financiare în calea minării sale și modul în care este finanțat proiectul.

Miningul Filecoin nu numai că necesită mult hardware scump, dar solicită un anumit nivel de experiență în implementarea și administrarea sistemelor, existând chiar și un avertisment în acest sens pe site-ul oficial al rețelei.

De asemenea, modul în care a fost finanțat Filecoin este un potențial dezavantaj, deoarece 200 de miliarde de criptomonede FIL au fost vândute anumitor investitori la jumătate din prețul celorlalte 300 de miliarde vândute publicului, existând un mare potențial de dumping în cazul în care investitorii timpurii vor vinde masiv din activele deținute.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →