- Hedera
(HBAR) - Price $0.051
- Market Cap
$1.9 B
Ce este Hedera (HBAR)?
Hedera este o rețea publică care utilizează o nouă tehnologie de registru distribuit (DLT) cunoscută sub numele de Hashgraph. Deși datele sunt stocate în hashuri în loc de blocuri, Hashgraph funcționează ca un blockchain.
Întrucât în Hashgraph tranzacțiile sunt verificate prin vot virtual și protocol gossip, Hedera este, în consecință, o rețea mai rapidă și mai sigură.
Hedera este singurul registru public care utilizează Hashgraph și, cu garanția sa „no-fork”, se asigură că nicio altă platformă nu utilizează tehnologia Hashgraph. Acest lucru creează un mediu sigur și stabil pentru constructorii de aplicații și adaugă încredere pe termen lung în rețea.
Vrei să cumperi criptomoneda Hedera (HBAR)?
În această recenzie vei afla mai multe despre rețeaua Hedera și criptomoneda sa nativă HBAR.
Este rețeaua Hedera eficientă energetic?
HBAR, criptomoneda nativă a rețelei Hedera cu o aprovizionare maximă de 50 de miliarde, este foarte eficientă din punct de vedere energetic. Pentru fiecare tranzacție, criptomonedele HBAR sunt folosite pentru a compensa nodurile de rețea pentru stocare, calcul și lățime de bandă.
HBAR-urile sunt, de asemenea, utilizate pentru votul ponderat și pentru protecția rețelei, deoarece Hedera utilizează conceptul de dovadă a mizei în loc de dovada de lucru. Aceasta înseamnă că pentru a afecta negativ consensul, un actor rău intenționat trebuie să dețină o treime din oferta totală, ceea ce este practic imposibil în primii cinci ani.
Oferă HBAR recompense de staking?
HBAR nu oferă în prezent recompense de staking validatorilor, dar această facilitate este inclusă în foaia sa de parcurs și probabil va fi încorporată în viitor.
De asemenea, au existat zvonuri că HBAR ar putea fi listat pe una dintre platformele de creditare cripto, cum ar fi Celsius Network, Nexo sau Block, astfel încât utilizatorii să poată câștiga randamentul respectiv.
De remarcat de asemenea faptul că Binance tinde să ofere un procent mic de randament pentru cei care doresc să-și blocheze monedele, dar rata variază.
Avantajele Hedera
Hedera folosește tehnologia sa unică DLT în loc de codul unui blockchain tradițional. Acest lucru îmbunătățește viteza, costul și scalabilitatea.
Tranzacțiile din rețeaua Hedera au o taxă nominală de 0,0001 USD și ajung la finalizare în trei până la cinci secunde. Mai mult, rețeaua poate gestiona până la 10.000 de tranzacții/secundă, o îmbunătățire considerabilă față de cele mai populare blockchain-uri.
Hedera folosește Byzantine Fault Tolerance (ABFT) asincron ca algoritm de consens. ABFT este considerat unul dintre cei mai siguri algoritmi, fiind rezistent la atacurile DDoS și Sybil, ceea ce îmbunătățește semnificativ securitatea rețelei.
Mai mult, Hedera este o rețea 100% corectă, deoarece niciun nod lider sau miner nu are privilegii speciale pentru a determina marcajul temporal de consens atribuit unei tranzacții. Marcajele temporale de consens pentru tranzacții sunt calculate printr-un proces de vot automat, prin care nodurile stabilesc consensul în mod democratic și colectiv.
Viteza rețelei
Rețeaua Hedera poate gestiona până la 10.000 de tranzacții/secundă. Teoretic, rețeaua poate aborda 500.000 de tranzacții/secundă.
Lichiditate
Caracteristicile unice ale Hedera au determinat o creștere explozivă a popularității sale. Criptomoneda HBAR este disponibilă pe majoritatea burselor crypto, cu un volum zilnic de zeci de milioane de dolari și o aprovizionare circulantă de 20,23 miliarde HBAR.
Dezavantajele Hedera
Chiar dacă nu există dezavantaje specifice în rețeaua Hedera, unii specialiști consideră guvernarea a 39 de întreprinderi în rețea un mare dezavantaj, care înfrânge conceptul descentralizat prin acordarea de control anumitor indivizi și construirea unei structuri de noduri centralizate.
Dar aceasta nu este povestea completă. Fiecare membru al consiliului de guvernare are mandat limitat, ceea ce înseamnă că pot fi membri ai consiliului doar pentru două mandate consecutive de trei ani. Acest aranjament previne deținerea a prea multă putere de către o anumită organizație și, în stadiile incipiente, ajută la stabilitatea rețelei.
În plus, această structură de noduri centralizate nu este permanentă, iar Hedera se îndreaptă către descentralizarea completă a rețelei sale. În curând, rețeaua Hedera va avea o mare diversitate de noduri la nivel global, oamenii obișnuiți care îndeplinesc cerințele de bază pentru CPU, stocare și lățime de bandă putând găzdui nodurile.
Alte criptomonede
- Bitcoin (BTC)
- Ethereum (ETH)
- Binance Coin (BNB)
- Cardano (ADA)
- Solana (SOL)
- Terra (LUNA)
- Stepn (GMT)
- OpenDAO (SOS)
- XRP (XRP)
- Avalanche (AVAX)
- Polkadot (DOT)
- NEAR Protocol (NEAR)
- Tezos (XTZ)
- Polygon (MATIC)
- Cosmos (ATOM)
- Chainlink (LINK)
- Enjin (ENJ)
- VeChain (VET)
- 0x (ZRX)
- Aave (AAVE)
- Algorand (ALGO)
- The Sandbox (SAND)
- Decentraland (MANA)
- Monero (XMR)
- Zcash (ZEC)
- Fantom (FTM)
- Tether (USDT)
- EOS (EOS)
- Tron (TRX)
- Hedera (HBAR)
- USD Coin (USDC)
- Litecoin (LTC)
- TerraUSD (UST)
- Uniswap (UNI)
- Dai (DAI)
- Maker (MKR)
- Dogecoin (DOGE)
- Shiba Inu (SHIB)
- Ethereum Classic (ETC)
- Bitcoin Cash (BCH)
- Bitcoin SV (BSV)
- Bitcoin Gold (BTG)
- Cronos (CRO)
- TrueUSD (TUSD)
- Basic Attention Token (BAT)
- Synthetix (SNX)
- Neo (NEO)
- Theta Network (THETA)
- Theta Fuel (TFUEL)
- BitTorrent (BTT)
- Stellar (XLM)
- Filecoin (FIL)
- PancakeSwap (CAKE)
- SushiSwap (SUSHI)
- Internet Computer (ICP)
- yearn.finance (YFI)
- THORChain (RUNE)
- PaxDollar (USDP)
- Kadena (KDA)
- Harmony (ONE)