Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Kadena (KDA): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • kadena
 • Kadena
  (KDA)
 • Price
  $0.692
 • Market Cap
  $192.46 M

Ce este Kadena (KDA)?

Criptomoneda Kadena (KDA)

Dezvoltarea blockchain poate revoluționa lumea așa cum o cunoaștem prin capacitatea sa de a crea sisteme ce nu au nevoie de încrederea în terți. De la contracte inteligente la active tokenizate, dezvoltatorii abia încep să zgârie suprafața a ceea ce este posibil cu această tehnologie.

Dar, după cum știe oricine care a încercat vreodată să dezvolte o nouă platformă, uneori poate fi foarte dificil să începi. Mai simplu spus, există prea multe sisteme disparate și limbaje de programare de învățat și, chiar și atunci, nu există nicio garanție că îți poți implementa sistemul cu succes. Tehnologia blockchain este încă plină de provocări, cum ar fi lipsa de scalabilitate și interoperabilitatea limitată.

Vrei să adaugi Kadena (KDA) în portofoliul tău cripto?

Companiile care doresc să integreze blockchain-ul în sistemul lor se confruntă adesea cu probleme precum lipsa de interoperabilitate și scalabilitate, ca să nu mai vorbim de problema consumului de energie al blockchain-ului și lipsa de operabilitate în mai multe industrii. De asemenea, aceste companii se confruntă adesea cu contracte inteligente difuncționale, care sunt dificil și costisitor de creat și care prezintă un risc inerent pentru operațiunile de zi cu zi și pentru securitatea oricărei afaceri.

Kadena este un ecosistem blockchain la nivel enterprise care încearcă să schimbe narațiunea, oferind utilizatorilor săi un nou limbaj de programare smart contract, precum și un set de instrumente de dezvoltare care le permite utilizatorilor să tranzacționeze și să creeze aplicații într-o rețea blockchain interoperabilă, scalabilă și eficientă.

Prezentare generală Kadena (KDA)

Kadena este o platformă blockchain publică ce rulează pe o arhitectură multi-chain (cu mai multe lanțuri), alcătuită dintr-un protocol de consens pentru dovezi de lucru împletit și paralelizat, conceput pentru a-și crește scalabilitatea pe măsură ce se adaugă mai multe lanțuri.

Fiecare lanț din arhitectura Kadena adoptă protocolul de consens blockchain securizat al Bitcoin. Cu toate acestea, fiecare lanț este împletit cu altul pentru a forma mai multe lanțuri, crescând astfel debitul. Acest lucru face ca ecosistemul blockchain Kadena să fie una dintre cele mai rapide, mai sigure și mai scalabile platforme blockchain.

Un mecanism de consens pentru dovada muncii (eng. proof of work) este un protocol de securitate care valorifică puterea de calcul pentru a obține un consens distribuit asupra validității datelor și tranzacțiilor. Arhitectura împletită a rețelei Kadena permite fiecărui lanț să comunice cu celălalt prin contracte inteligente construite cu limbajul de programare proprietar Kadena, cunoscut sub numee Pact.

Prin urmare, structura blockchain multi-lanț a Kadena este versatilă, adaptându-se la diverse cazuri de utilizare, cum ar fi tokenizarea, tranzacțiile publice și private și interoperabilitatea cross-chain.

Viziunea și fondarea Kadenei

Viziunea principală a reelei Kadena se bazează pe faptul că adoptarea blockchain-ului depinde de capacitatea sa de a rezolva limitările tehnice actuale, în special în rândul întreprinderilor din întreaga lume. În timp ce tehnologia blockchain este promițătoare, fondatorii Kadena cred că întregul său ecosistem trebuie reimaginat și reproiectat pentru a funcționa pentru întreprinderi.

Soluția Kadena urmărește să îmbunătățească viteza, scalabilitatea și eficiența energetică a blockchain-ului pentru a stimula adoptarea tehnologiei blockchain în special în rândul întreprinderilor.

Kadena a fost lansată în 2016 de Stuart Popejoy (una dintre persoanele care au contribuit la construirea cvorumului JPMorgan) și Will Martino, care a fost recrutat pentru a face parte din Comitetul de conducere cripto al SEC.

Cum funcționează Kadena?

Kadena funcționează ca o infrastructură descentralizată pentru dezvoltarea blockchain. Aceasta dispune de un blockchain public interoperabil cu mai multe lanțuri, fiecare dintre acestea adoptând un protocol public blockchain de nivel 1, numit Chainweb. Datorită Chainweb, Kadena este capabilă să crească debitul și scalabilitatea, menținând în același timp securitatea și integritatea datelor în toate lanțurile.

De asemenea, Kadena are un limbaj de programare propriu pentru contracte inteligente – Pact – care este conceput pentru a facilita dezvoltarea și implementarea contractelor inteligente pentru companii. Pact permite dezvoltatorilor să creeze contracte care sunt atât interoperabile, cât și scalabile. Limbajul de programare Pact oferă capacități de securitate superioare, cum ar fi posibilitatea de actualizare a contractului, detectarea erorilor, respectiv permisiuni de control și acces foarte puternice.

Platforma vine cu un token nativ – KDA – care este folosit pentru a plăti resursele de calcul din lanțul public Kadena. Similar cu Etherul lui Ethereum, KDA este folosit pentru a compensa minerii din ecosistemul Kadena, precum și pentru a plăti taxele de tranzacție în rețeaua Kadena.

De asemenea, dezvoltatorii folosesc KDA pentru a plăti pentru execuțiile de contracte inteligente, iar utilizatorilor li se permite să mizeze un minim de 1.000 de criptomonede KDA pentru a beneficia de recompense pasive pe platforma cripto CoinMetro.

Cu 20 de lanțuri în ecosistemul său, Kadena se laudă că suportă peste 480.000 de tranzacții pe secundă, fiind lider în industrie din acest punct de vedere. Acestă capacitate îi acordă rețelei Kadena reputația de a se număra printre cele mai performante rețele blockchain care au fost construite vreodată.

Ce este unic la Kadena?

Principalul punct forte al rețelei Kadena este faptul că a simplificat programarea blockchain, în special pe baza limbajului său de programare Pact.

Pact

Potrivit Kadena, Pact este un limbaj de programare de ultimă generație, care poate fi citit și înțeles chiar și de către non-dezvoltatori. De asemenea, este prezentat ca un limbaj de programare extrem de sigur, deoarece vine cu funcții de reducere a erorilor pentru a asigura fezabilitatea aplicațiilor descentralizate construite cu codul său.

Flexibilitate

În afară de Pact, o altă caracteristică care face ca platforma Kadena să iasă în evidență este flexibilitatea sa. Ecosistemul Kadena are un blockchain flexibil care poate face diferența între nume de cont și chei. Pe majoritatea rețelelor blockchain, cheile private ale utilizatorilor sunt inseparabile de identitatea conturilor acestora. Cu toate acestea, Kadena este suficient de flexibilă pentru a le separa pe cele două, permițând astfel utilizatorilor să folosească portofele crypto cu semnături multiple fără nicio complexitate.

Suport NFT

Având în vedere capacitatea sa de a susține jetoane nefungibile, pe măsură ce NFT-urile continuă să crească în popularitate, Kadena reușește să mențină pasul cu acest trend. Folosind Pact, blockchain-ul Kadenei poate fi folosit pentru a crea NFT-uri care acceptă fiecare caz de utilizare imaginabil.

În plus, Kadena poate utiliza USD pentru a crea NFT-uri fracționate în serie ce susțin lichiditate nefragmentată pentru dApps, generând stimulente și fluxuri de numerar unice. De asemenea, datorită debitului mai mare al Kadena, tranzacționarea și schimbul de NFT-uri și alte active digitale este un proces ușor și accesibil.

Taxe de tranzacție zero

O altă caracteristică care face Kadena unică față de alte blockchain-uri este capacitatea sa de a permite tranzacții fără comisioane. Tokenurile de pe Kadena sunt mutate în lanțuri folosind o singură verificare simplă, limitând astfel taxele tranzacționale la un nivel neglijabil.

În timp ce consumatorii obișnuiți plătesc o taxă de tranzacție marginală, platforma Kadena introduce un model de taxă zero, primul de acest fel, pentru companiile care doresc să dezvolte dApps. Acest lucru le oferă dezvoltatorilor dApp opțiunea de a percepe taxe de tranzacție zero și în aplicațiile lor.

Sharded

Pe lângă taxele de tranzacție zero, Kadena folosește o arhitectură partajată care oferă dezvoltatorilor o capacitate de stocare aproape nelimitată pentru dApps-urile lor. În dezvoltarea blockchain-ului, sharding-ul este un proces care împarte datele în părți mai mici, astfel încât să poată fi stocate și accesate cu ușurință în dimensiuni mai mici, gestionabile. Datele defalcate sunt apoi stocate în mai multe locații, permițând astfel o verificare mai rapidă a datelor.

De-a lungul anilor, rețelele blockchain au continuat să evolueze pentru a se adapta cererii tot mai mari din partea utilizatorilor.

Arhitectura fragmentată a platformei Kadena garantează faptul că dezvoltatorii au toate resursele de care au nevoie pentru a crea aplicații dApp de înaltă performanță, fără a fi nevoiți să-și facă griji cu privire la capacitatea de stocare sau la debitul tranzacțiilor.

De unde cumperi Kadena (KDA)?

Poți cumpara criptomonede Kadena de pe aproape orice exchange cripto de top, inclusiv de la următoarele platforme:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →