Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Litecoin (LTC): preț, platforme trading, păreri, predicții

De aici cumperi crypto foarte ușor →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

  • litecoin
  • Litecoin
    (LTC)
  • Price
    $65.43
  • Market Cap
    $4.9 B

Ce este Litecoin (LTC)?

Criptomoneda Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC) este considerat argintul digital, la fel cum Bitcoin este supranumit aurul digital. Deși Bitcoin (BTC) a ajuns primul, LTC a fost chiar în spatele lui, cu o serie de îmbunătățiri. Cu toate acestea, adopția Litecoin a rămas semnificativ în urma BTC, oferind o rată de tranzacție mai rapidă și comisioane mai ieftine (deci, „lite”). În plus, rămâne o alegere populară pentru pasionații de criptomonede.

Dacă îți dorești să cumperi Litecoin și nu ești sigur de unde să începi, îți supunem atenției două platforme de unde poți cumpăra LTC într-un mod simplu, rapid și ușor: eToro și Binance.

Litecoin a fost creat pentru viteză

De la înființarea sa în 2011, Litecoin a devenit rapid a doua cea mai populară criptomonedă din industrie. Codul Litecoin este similar cu cel al rețelei Bitcoin, având la bază o mare parte din baza de cod originală a BTC. Intențiile sale au fost simple: să ofere o experiență mai rapidă, cu mai puține fricțiuni în comparație cu ceea ce oferă rețeaua Bitcoin.

La fel ca multe alte monede digitale peer to peer, Litecoin pretinde că este cel mai bun pentru plăți, oferind timpi de tranzacționare rapizi și comisioane mici.

Istoria Litecoin: origini umile, planuri mari

Litecoin este creația fostului angajat Google, Charlie Lee. Fundația Litecoin, o companie non-profit cu sediul în Singapore, a început să supravegheze dezvoltarea pe termen lung a acestei criptomonede. Cu toate acestea, abia în 2013 Litecoin a început să primească o mare atenție din partea piaței. Acest lucru a avut loc după o lansare de software care a remediat multe dintre problemele neabordate în versiunea inițială a monedei.

În total, Litecoin a ajuns să valorizeze mai mult de un miliard de dolari la doar doi ani de la lansarea sa inițială. Moneda va urma apoi Bitcoin prin fluctuațiile pieței, înregistrând inclusiv o creștere masivă în timpul bulei cripto din decembrie 2017.

Litecoin, ca și Bitcoin, adoptă procesul de minerit pentru a elibera noi monede în circulație. În 2019, cantitatea de LTC emisă de rețea per bloc a scăzut la jumătate, de la 25 la 12,5. Ca urmare, numărul de mineri care participă la minarea Litecoin a scăzut semnificativ, ceea ce indică o pierdere a popularității și o diminuare a stimulentelor pentru a participa la rețea.

De unde să cumperi Litecoin

Pentru a înțelege cum să cumperi LTC, trebuie să înțelegi cum funcționează schimburile de criptomonede. Acestea sunt platforme în care poți tranzacționa criptomonede între ele sau active non-digitale, cum ar fi moneda fiat (bani tradiționali precum USD, CAD, EUR, GPB etc.). Pentru a putea cumpăra primul LTC, vei avea nevoie de un card de debit / credit. Poți cumpăra Litecoin de pe foarte multe platforme cripto, inclusiv de la:

  • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
  • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
  • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele Litecoin: scalabilitate, aprovizionare și rapiditate

Proiectul Litecoin are câteva diferențe notabile care îl deosebesc de Bitcoin. În primul rând, moneda are o ofertă de 4 ori mai mare (84 de milioane). Mai mult, Litecoin are un timp mediu de blocare de 2,5 minute, adică un sfert față de cel al Bitcoin, permițând rețelei Litecoin să publice blocuri într-un ritm mai rapid. (Timpul de blocare este perioada necesară pentru validarea unui nou lot de tranzacții.)

Acest lucru înseamnă că Litecoin este în mod inerent mai scalabil decât Bitcoin. Blocurile mai rapide sunt echivalente cu faptul că Litecoin poate gestiona mai multe tranzacții în rețea. În plus, Litecoin are o dimensiune maximă mai mare a blocului, de 4 MB, permițând fiecărui bloc să dețină un volum de tranzacții de patru ori mai mare decât cel al Bitcoin.

În comparație cu alte rețele blockchain, LTC poate valorifica actualizările care au loc pe alte rețele (construite pe tehnologie similară, cum ar fi Bitcoin și Bitcoin Cash). Cel mai bun exemplu în acest sens este atunci când Bitcoin a fost actualizat cu o tehnologie numită „Segregated Witness” și Litecoin a putut fi îmbunătățit cu modificări minime pentru a-l face compatibil cu baza de cod a Litecoin.

Fiind al doilea pe piață în domeniul cripto, la data lansării sale, Litecoin și-a permis să-și stabilească dominația ca un fel de câștigător al medaliei de argint, Bitcoin luând aurul. În cele din urmă, LTC este adesea considerată a doua criptomonedă la care sunt expuși nou-veniții în lumea cripto, Ethereum câștigând teren și concurând pentru locul 2.

Dezavantajele Litecoin: o creație copycat

Litecoin este o copie a Bitcoin. Se poate spune faptul că nu există nimic nou sau inovator la rețeaua Litecoin, ceea ce face ca oferta sa de valoare să fie mai puțin atractivă pentru cei care doresc să investească în cele mai noi și mai bune proiecte.

LTC are aceeași capacitate ca și BTC, aspect ce este depășit în comparație cu ceea ce oferă Ethereum sau EOS, platforme care au activat contractele inteligente – programe concepute pentru a facilita, autentifica sau semna digital contracte fără a fi nevoie de o terță parte.

LTC încă pare a fi privit mai mult ca o investiție, mai degrabă decât ca o monedă reală, deoarece valoarea Litecoin este foarte volatilă. Dacă ești începător în lumea cripto sau dorești să adaugi ceva diferit portofelului tău de criptomonede, Litecoin s-ar putea dovedi a fi o opțiune demnă de luat în considerare.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →