Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Maker (MKR): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • maker
 • Maker
  (MKR)
 • Price
  $2,255.31
 • Market Cap
  $2.09 B

Ce este Maker (MKR)?

Criptomoneda Maker (MKR)

Maker (MKR) este principalul token de utilitate și guvernare pentru platforma de creditare descentralizată cu același nume. Maker este o organizație autonomă descentralizată (DAO) bazată pe Ethereum, care permite oricui să împrumute criptomonede într-un mod simplu, rapid și ușor. Pentru a îndeplini această sarcină, rețeaua combină contracte inteligente avansate cu o monedă stabilă.

MKR este un token ERC-20 descentralizat care reprezintă o investiție în Proiectul Maker. Rețeaua a fost mult timp un pionier pe piață, MKR fiind unul dintre primele jetoane tranzacționabile din rețeaua Ethereum. Astăzi, Maker este una dintre cele mai populare platforme ETH disponibile, existând peste 2,1 milioane de ETH blocați în contractele Maker CDP.

Vrei să adaugi Maker (MKR) în portofoliul tău cripto?

Organizație Autonomă Descentralizată

Maker este primul DAO care a fost înființat vreodată. DAO-urile preiau funcționalitățile corporațiilor și le transformă sub toate aspectele în contracte inteligente. Aceste sisteme permit unei comunități să guverneze o organizație într-o manieră transparentă. Aceste forme de organizare sunt obișnuite în piața crypto de astăzi, parțial datorită succesului Maker.

Ce probleme rezolvă Maker (MKR)?

Maker încearcă să remedieze mai multe probleme întâlnite în sectorul financiar tradițional. Platforma combină o selecție unică de tehnologii proprietare pentru a îndeplini această sarcină. Maker funcționează în principal ca o parte critică a comunității DeFi. Piața DeFi se referă la sectorul în continuă creștere al instituțiilor financiare descentralizate iar scopul său este acela de a oferi soluții viabile serviciilor financiare centralizate disponibile publicului.

Probleme de transparență

Una dintre principalele probleme pe care Maker încearcă să le rezolve este transparența. Rețeaua utilizează contracte inteligente pentru a elimina nevoia de a avea încredere în orice terță parte. În prezent, principalele monede stabile, cum ar fi Tether, îți cer să ai încredere în rezervele rețelei. În cele mai multe cazuri, pentru a ajunge la o astfel de încredere este necesar să te bazezi pe expertizele unor auditori terți.

Maker elimină această nevoie de a avea încredere în organizațiile centralizate. Mai exact, folosind o platformă precum Maker nu mai trebuie să aștepți audituri externe sau să te bazezi pe declarațiile companiei, întreaga activitate a rețelei putând fi urmărită prin blockchain. Mai mult decât atât, Maker face un pas în față din punct de vedere al transparenței, personalul companiei publicând înregistrări de la fiecare întâlnire pe o pagină SoundCloud.

Volatilitate

Funcția de bază a MKR este de a se asigura că tokenul DAI rămâne legat de dolar. Această strategie duală ajută la prevenirea volatilității și oferă utilizatorilor mai multă securitate în ceea ce privește rezistența proiectului.

Beneficiile Maker (MKR)

MKR este un token din ce în ce mai popular, în principal pentru că aduce o mulțime de beneficii pe piață. Acest token unic servește mai multor scopuri în cadrul ecosistemului Maker, iar funcționalitățile platformei se adaugă la utilizarea generală a acestui token. Iată câteva dintre principalele avantaje de care vei beneficia dacă deții criptomoneda MKR.

Guvernarea Comunităţii

Deținătorii de criptomonede MKR pot participa la guvernarea ecosistemului. Guvernarea comunității oferă utilizatorilor mai mult control asupra viitorului rețelei. În ecosistemul Maker, mecanismul de guvernanță descentralizat se bazează pe contractele inteligente Active Proposal. Aceste contracte sunt astfel structurate încât să ofere utilizatorilor controlul asupra sistemului și să asigure un grad mai mare de transparență în întreaga platformă.

Deflaționist

MKR folosește un protocol deflaționist pentru a ajuta la menținerea valorii sale în timp. Ca parte a acestui sistem, utilizatorii datorează o mică taxă (o dobândă) în MKR ori de câte ori se închide un contract inteligent CDP. O parte din această taxă este arsă. În acest fel, sistemul poate menține un echilibru sănătos între oferta și cererea acestui activ digital.

Protocoalele deflaționiste devin o caracteristică standard în sectorul DeFi, și asta din motive cât se poate de întemeiate. Dacă unele platforme DeFi sunt susceptibile la inflație datorită politicilor lor de emitere a jetoanelor de recompensă, dezvoltatorii Maker au înțeles că nu poți emite în mod continuu jetoane fără nicio degradare a valorii.

Cum funcționează Maker (MKR)?

MKR servește foarte multor scopuri în ecosistemul Maker. De exemplu, poți folosi MKR pentru a trimite valoare la nivel global, la fel cum ai face-o folosind Bitcoin. De asemenea, poți plăti taxe de tranzacție pe sistemul Maker folosind acest token. De asemenea, MKR poate fi trimis și primit de orice cont Ethereum sau de orice contract inteligent care este setat să utilizeze funcția de transfer MKR.

Fără minerit

Spre deosebire de majoritatea criptomonedelor, MKR este creat sau distrus doar ca răspuns la fluctuațiile prețului DAI. Sistemul folosește mecanisme de piață externă și stimulente economice pentru a ajuta valoarea DAI să rămână strâns legată de 1 USD.

Interesant de remarcat este faptul că, de obicei, tokenul DAI nu este niciodată exact 1 USD. În majoritatea cazurilor, valoarea jetonului este între 0,98 USD și 1,02 USD. Atunci când execuția unui contract inteligent de creditare se încheie, jetonul MKR este distrus.

Tokenul DAI

DAI este moneda stabilă susținută de MKR. MakerDAO produce monede DAI folosind contracte inteligente CDP. În mod impresionant, DAI a fost prima monedă stabilă descentralizată de pe blockchain-ul Ethereum. Schimburile între MKR, DAI și ETH au loc folosind sistemul Oasis Direct, platforma descentralizată de schimb de jetoane a MakerDAO.

Istoria Maker (MKR)

Maker (MKR) a fost dezvoltat în 2015 cu scopul de a oferi investitorilor și celor care vor să împrumute cripto o modalitate de a participa la ecosistemul Maker. Platforma are sediul în Danemarca, iar rețeaua a fost fondată de programatorul Rune Christensen, care este și în prezent CEO-ul companiei.

De la introducerea sa pe piață, Maker a reușit să realizeze parteneriate cu Digix, Request Network, CargoX, Swarm și OmiseGO. Ultimul dintre aceste parteneriate a oferit OmiseGO DEX o opțiune de stablecoin populară și de încredere sub formă de DAI. De atunci, mai multe platforme crypto au adăugat suport pentru acest proiect unic.

Cum să cumperi Maker (MKR)?

Maker (MKR) este disponibil pe următoarele platforme de criptomonede:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →