Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

NEAR Protocol (NEAR): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • near
 • NEAR Protocol
  (NEAR)
 • Price
  $6.11
 • Market Cap
  $6.65 B

Ce este NEAR Protocol (NEAR)?

Criptomoneda NEAR Protocol (NEAR)

NEAR Protocol (NEAR) este un potențial concurent al Ethereum, fiind o platformă construită ca un blockchain de nivel 1 capabil să suporte aplicații descentralizate (dApps). NEAR introduce soluții unice pentru problemele de scalare și are propriul mecanism de consens numit „Doomslug.”, care permite validatorilor să producă blocuri pe rând.

NEAR folosește, de asemenea, Nightshade, o variantă proprie a sharding-ului, în care seturi individuale de validatori procesează tranzacțiile în paralel pe mai multe lanțuri sharded, îmbunătățind capacitatea globală a blockchain-ului.

Aceste mecanisme se combină pentru a permite protocolului NEAR să poată realiza până la 100.000 de tranzacții pe secundă și finalitatea tranzacției aproape instantanee datorită unei cadențe de bloc de o secundă. Aceasta cu comisioane de tranzacții care costă fracțiuni de cent. Blockchain-ul Near adaugă rapid interoperabilitate și cu blockchain-urile de nivel 1, cum ar fi Terra și Cosmos.

Aflați de unde să cumpărați NEAR, avantajele și dezavantajele sale și multe altele în recenzia NEAR Protocol de la CoinPress.

Istoria NEAR Protocol

NEAR a început ca un proiect de învățare automată numit NEAR.ai în 2017 și a fost început de Alexander Skidanov și Illia Polosukhin. Skidanov a fost dezvoltator de software pentru Microsoft înainte de a trece la MEMSQL ca director de inginerie, în timp ce Polosukhin a fost manager de inginerie pentru Google. Ei au descoperit, atunci când cercetau blockchain-urile pentru aplicațiile lor AI, că niciuna nu le satisface nevoile, așa că au început să lucreze la NEAR în august 2018.

Ei au obținut finanțare și au început să lucreze la NEAR Protocol ca o platformă care le-ar oferi dezvoltatorilor o modalitate ușoară de a construi aplicații descentralizate care pot, de asemenea, să se extindă la utilizarea în masă. Ei au implementat un mecanism de consens proof-of-stake (PoS) și l-au combinat cu o nouă abordare de fragmentare numită Nightshade și o nouă tehnică de producție a blocurilor numită Doomslug. Rețeaua principală NEAR a fost lansată pe 13 octombrie 2020 și a devenit foarte pupulară de-a lungul timpului.

De unde poți cumpăra NEAR

Poți cumpăra tokenul NEAR de pe majoritatea platformelor de criptomonede centralizate și descentralizate. Mai jos sunt enumerate câteva dintre bursele de unde poți cumpăra criptomoneda NEAR:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele NEAR

Principalele avantaje ale NEAR sunt toate legate de scalabilitatea sa. Rețeaua NEAR este capabilă să proceseze peste 100.000 de tranzacții pe secundă, ceea ce este dublu față de ceea ce Solana, un alt nou venit, este capabil să facă. Tranzacțiile pe NEAR sunt finalizate în aproximativ 1 secundă și cu o taxă de tranzacție cuantificată în fracțiuni de cent.

NEAR este capabil să facă acest lucru datorită sistemului său de fragmentare Nightshade și tehnicii de producție a blocurilor Doomslug. Nightshade permite rețelei să-și crească eficiența adăugând doar instantanee ale unui fragment la un bloc, în timp ce Doomslug permite validatorilor să producă și să valideze pe rând blocuri. Ambele se combină pentru a reduce sarcina în rețea și pentru a crește debitul.

De asemenea, NEAR este interoperabil cu alte blockchain-uri. Rainbow Bridge le permite utilizatorilor să aducă token-uri de la Ethereum, iar mașina lor virtuală Aurora Ethereum permite proiectelor pe Ethereum să înceapă cu ușurință construirea pe NEAR. NEAR lucrează, de asemenea, cu Cosmos și Binance Smart Chain.

Dezavantajele NEAR

Principalele dezavantaje ale NEAR sunt toate legate de guvernare. Distribuția inițială de token a alocat peste 36% din totalul ofertei echipei de bază și susținătorilor. Acest lucru le oferă controlul asupra unei mari părți a activului, chiar dacă este eliberat pe un program de 5 ani. Atunci când este combinat cu incapacitatea de a vota propunerile de guvernare, cu excepția cazului în care mizezi suficient NEAR pentru a fi un validator, devine clar că există unele probleme de centralizare în cadrul rețelei.

Pentru a fi validator pe NEAR trebuie să fii capabil să mizezi suficient pentru a obține un „loc”. Prețul unui loc depinde de cât au mizat deja alți validatori și în prezent ai nevoie de peste 60.000 de jetoane NEAR, ceea ce la prețurile actuale înseamnă că ar trebui să cheltuiești peste 1 milion USD pentru a deveni validator. Acest lucru poate explica de ce există doar 73 de validatori în rețea.

Deoarece doar validatorii pot vota (și delegații nu au control asupra modului în care votează validatorii lor), înseamnă că în prezent sunt luate în considerare doar 73 de voturi atunci când se iau decizii asupra schimbărilor de guvernare. Acest lucru nu este tocmai descentralizat și va trebui să se schimbe mai devreme decât mai târziu.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →