Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Pax Dollar (USDP): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • paxos-standard
 • Pax Dollar
  (USDP)
 • Price
  $1.00
 • Market Cap
  $135.9 M

Ce este Pax Dollar (USDP)?

Criptomoneda Pax Dollar (USDP)

Monedele stabile sunt una dintre cele mai interesante părți ale sectorului cripto în continuă expansiune, deoarece oferă tuturor posibilitatea de a efectua plăți transfrontaliere la costuri mult mai mici decât ale băncilor sau serviciilor de plată tradiționale. Fondată în septembrie 2018, Pax Dollar (USDP) este o monedă stabilă garantată cu fiat (moneda fiduciară USD).

La fel ca alte monedele stabile, Pax Dollar oferă avantajul de a tranzacționa cu active blockchain printr-un risc de preț minim, fiind o criptomonedă auditată amănunțit pentru a dovedi că deține rezervele aferente în monedă fiat.

Tokenurile Pax Dollar sunt emise ca jetoane ERC-20 pe blockchain-ul Ethereum și sunt garantate în raport de 1:1 de valuta USD deținută în conturile bancare americane ale Paxos. De asemenea, criptomoneda PAX este de ceva vreme disponibilă și pe rețeaua Binance Smart Chain a celei mai mari platforme cripto din lume.

Vrei să adaugi Pax Dollar (USDP) în portofoliul tău de criptomonede?

Prezentare generală Pax Dollar (USDP)

Background

Pe 10 septembrie 2018, o companie blockchain din New York – Paxos – a anunțat lansarea unei monede stabile numită Paxos Standard (PAX), similară cu Tether, o criptomonedă garantată complet de USD. La scurt timp după aceea, Paxos a fost reglementat și aprobat de Departamentul de Servicii Financiare de Stat din New York.

Paxos Standard (PAX) și-a schimbat apoi numele în Pax Dollar (USDP), pe 24 august 2021. Această schimbare a numelui a devenit efectivă la 31 august 2021.

Gemini Dollar, o criptomonedă similară legată de USD, susținută de gemenii Winklevoss, a ieșit pe piață în aceeași perioadă. După cum probabil știi deja, gemenii Winklevoss s-au bucurat de un hype mai mare decât al Paxos, astfel că lansarea monedei Pax Dollar a fost oarecum umbrită de acest fapt.

Cu toate acestea, Pax Dollar a devenit rapid una dintre cele mai adoptate criptomonede în rândul comunității cripto. În primele cinci săptămâni de existență, stablecoin-ul USDP a fost susținut de peste 20 de burse crypto și birouri OTC.

Soluţie

Platforma Paxos combină tehnologia registrului contabil distribuit cu statutul de încredere reglementat pe care îl are, minimizând astfel riscurile de decontare. Practic, Paxos operează după formula: Reglementare + Tehnologie Blockchain = Platformă modernă reglementată.

Principiul din spatele creării acestei platforme se bazează pe foarte multe beneficii, iar rațiunea poate fi explicată cu ușurință. Simplul fapt de a fi un trust reglementat face ca Pax Dollar să fie eligibil din punct de vedere legal pentru a transfera active și valute.

Combinând această facilitate cu tehnologia blockchain, Pax Dollar accelerează enorm tranzacțiile, bucurându-se, în același timp, de stabilitatea și securitatea oferită de blockchain. Prin urmare, riscul devine minim, iar afacerile și soluțiile financiare deveni mult mai scalabile și mai sigure.

Concluzie

Chiar dacă Paxos Trust există de mai bine de 6 ani, inițiativa lor blockchain este destul de nouă. Acest lucru poate aduce unele îndoieli cu privire la faptul că soluția lor va fi de succes și scalabilă în timp. Cu toate acestea, echipa a creat o propunere de valoare foarte solidă și o potrivire aproape perfectă pe piața cripto.

Adevărata forță a Pax Dollar constă în a fi reglementată legal și în garanția în USD pe care a creat-o cu instituțiile financiare care susțin platforma. Toate aceste caratceristici ar trebui să propulseze proiectul în topul celor mai scalabile soluții de plată on-chain, un avantaj unic și foarte important pentru proiectele blockchain din zilele noastre.

De unde poți cumpăra USDP?

Poți cumpăra Pax Dollar (USDP) de la majoritatea platformelor crypto centralizate și descentralizate de top, inclusiv, dar fără a se limita la:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele Pax Dollar

Principalul avantaj al Pax Dollar este că deține rezerve de numerar verificabile, iar USDP este supus unei supravegheri stricte de reglementare din partea Departamentului pentru Servicii Financiare de Stat din New York, îndeplinind cele mai înalte standarde de protecție a consumatorilor.

Aceasta înseamnă că, în esență, nu există niciun risc ca fondurile să fie indisponibile atunci când îți răscumperi cripto-activele pentru dolari fiat. Dolarii tăi Pax sunt întotdeauna răscumpărabili la un raport unu la unu față de dolarul american.

Dezavantajele Pax Dollar

Nu există dezavantaje reale pentru Pax Dollar, singurul potențial impediment al cumpărării USDP fiind acela că este un activ digital care își va menține valoarea, în timp ce un alt activ poate crește în valoare în timp.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →