Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Polygon (MATIC): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • matic-network
 • Polygon
  (MATIC)
 • Price
  $0.608
 • Market Cap
  $5.64 B

Ce este Polygon (MATIC)?

Criptomoneda Polygon (MATIC)

Polygon (MATIC), cunoscut anterior ca Matic Network, este o rețea blockchain de nivel 2 construită pe Ethereum, ceea ce înseamnă că Polygon este un token ERC-20.

Polygon își propune să fie Internetul Blockchain-urilor Ethereum, la fel ca Polkadot (DOT) sau Cosmos (ATOM). Tranzacțiile pe Polygon au loc pe lanțuri secundare, ținând majoritatea traficului în afara lanțului părinte Ethereum. Inițial, Matic plănuia să fie o soluție de scalare pentru mai multe blockchain-uri, dar rebrandingul a semnalat o schimbare către concentrarea doar pe Ethereum.

De când a devenit disponibilă rețeaua, la începutul lui 2021, Polygon a explodat pur și simplu ca un paradis financiar descentralizat, oferind taxe de tranzacție incomparabil de mici față de Ethereum, AAVE fiind unul dintre cele mai mari proiecte care au migrat la Polygon.

Polygon a fost lansat inițial în 2017 sub numele Matic Network, fiind apoi rebranduit în Polygon la începutul anului 2021. A fost co-fondat de Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal și Anurag Arjun. Deși construită pe Ethereum, Matic Network a fost menită să fie în cele din urmă o soluție de scalare pentru orice proiect blockchain care dorește să își îmbunătățească debitul. Cu toate acestea, odată cu rebrandingul la Polygon, MATIC s-a concentrat să devină Internetul Blockchain-urilor Ethereum, mai degrabă decât să devină o soluție pentru mai multe lanțuri.

Cu accent exclusiv pe Ethereum, Polygon a cunoscut o popularitate foarte mare de începutul lui 2021, proiecte precum AAVE și 1Inch lansând versiuni în rețeaua Polygon cu taxe mult mai mici decât versiunile lor Ethereum. Prețul criptomonedei Polygon a urmat hype-ul proiectului, atingând maxime absolute și ridicând activul digital în top 15 după capitalizarea pieței.

Cum să cumperi MATIC?

Polygon (MATIC) poate fi achiziționat pe aproape toate schimburile majore de criptomonede centralizate și descentralizate, inclusiv, dar fără a se limita la:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele Polygon

Polygon are destul de multe avantaje față de lanțul său părinte Ethereum. Unul dintre aceste avantaje este reprezentat de vitezele mai mari ale tranzacțiilor, care sunt, de asemenea, la un cost mai mic decât pe Ethereum, ceea ce îl face un lanț atractiv de utilizat pentru aplicații financiare descentralizate. Un alt avantaj este că poți miza Matic pentru a câștiga recompense din securizarea rețelei. În timp ce miza pe Ethereum este de asemenea posibilă, bariera de intrare este mult mai mare decât în ​​cazul Polygon.

Cel mai mare avantaj al Polygon este că are o mulțime de cazuri potențiale de utilizare și este construit pentru a se extinde pe măsură ce volumul utilizatorilor crește, ceea ce înseamnă că, teoretic, poate fi utilizat pentru adoptarea în masă. Proiectele au început să migreze către Polygon, semnalând o schimbare a utilizatorilor către noul venit.

Dezavantajele Polygon

Principalul dezavantaj ar fi concurența tot mai mare a altor soluții de scalare, fie pentru Ethereum, fie pentru alte blockchain-uri. Schimbarea focalizării lor pentru a ajuta mai mult la scalarea Ethereum, mai degrabă decât a oricărui alt proiect blockchain, ar putea influența foarte mult evoluția rețelei.

În prezent, raportul Market Cap la Total Value Locked este, de asemenea, destul de mare (peste 1), ceea ce înseamnă că valoarea activului depășește valoarea activelor blocate în rețea. Deși acest lucru nu înseamnă nimic dat fiind că Polygon este încă un proiect în faze incipiente, dacă în timp raportul rămâne mai mare de 1, este posibil ca acesta să fie supraevaluat.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →