Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Shiba Inu (SHIB): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • shiba-inu
 • Shiba Inu
  (SHIB)
 • Price
  $0.000022
 • Market Cap
  $12.81 B

Ce este Shiba Inu (SHIB)?

Criptomoneda Shiba Inu (SHIB)

Fanii monedelor meme care au ratat ascensiunea Dogecoin spre celebritate au fost fericiți să descopere un nou câine în spațiul crypto: SHIBA INU.

SHIBA INU (SHIB) este un token ERC-20 care își propune să fie un concurent direct al Dogecoin, orice ar însemna asta, încercând să devină cea mai importantă monedă meme de pe piață.

Trimițând jumătate din oferta totală creatorului Ethereum, Vitalik Buterin, care ulterior și-a ars partea, dezvoltatorii SHIB încearcă să creeze o monedă meme cu o anumită utilitate, deși încă nu este clar la ce ar putea folosi o astfel de criptomonedă. Recenzia noastră SHIB îți va oferi toate informațiile pe care trebuie să le știi înainte de a investi într-o monedă meme precum SHIBA INU.

Vrei să adaugi Shiba Inu (SHIB) în portofoliul tău?

Istoria SHIBA INU

SHIBA INU a fost creat în august 2020 de către o persoană sau un grup persoane pseudonime cu numele „Ryoshi”, cu scopul de a fi un concurent direct al monedei meme originale, Dogecoin (DOGE). Totul a început cu o aprovizionare totală de 1 cvadrilion SHIB, care este un număr cu 15 zerouri (sau 1.000 de trilioane, mai pe înțelesul tuturor).

Jumătate din aprovizionare a fost pusă pe Uniswap în scopuri de lichiditate, în timp ce cealaltă jumătate a fost trimisă creatorului Ethereum, Vitalik Buterin, cu speranța că o va arde. Buterin a făcut ca visul dezvoltatorilor să devină realitate și a ars peste 400 de trilioane de SHIB. Restul monedeleor le-a vândut și a donat veniturile obținute pentru a ajuta autoritățile în combaterea pandemiei de Covid în India.

SHIB a crescut rapid în popularitate în 2021, dublându-și prețul de mai multe ori, iar în prezent se poziționează în top 20 criptomonede în funcție de capitalizarea de piață, conform CoinMarketCap.

De unde poți cumpăra SHIBA INU?

Fiind una dintre cele mai marketate criptomonede, SHIBA INU (SHIB) este listată pe aproape toate schimburile centralizate și descentralizate de top, inclusiv, dar fără a se limita la:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele SHIBA INU

Din păcate (sau din fericire!) SHIBA INU nu are o utilitate reală. Adevărul este că marea majoritate a oamenilor care cumpără această monedă caută doar să speculeze cu privire la valoarea sa viitoare. Oferta SHIB este prea mare, iar utilitatea sa prea scăzută, în ciuda faptului că dezvoltatorii lucrează la dezvoltarea unui schimb descentralizat special pentru deținătorii SHIB. În opinia noastră, ShibaSwap ar fi cam singurul potențial avantaj care există.

ShibaSwap le permite deținătorilor de SHIB să câștige BONE pentru staking-ul SHIB (DIG), aceștia putând miza apoi BONE pentru a câștiga un APY în criptomonede BURY. Randamentele procentuale sunt destul de mari și plătite în BONE. De asemenea, pe ShibaSwap se pot cumpăra, vinde și tranzacționa NFT-uri.

Caracteristici Shiba Inu

Viteza rețelei: Scăzută
Motiv: fiind un token ERC-20 (folosește blockchain-ul Ethereum), se pot procesa doar aproximativ 15 tranzacții pe secundă în iterația sa actuală. Pentru a beneficia de un timp de tranzacție ma rapid, va trebui să plătești o taxă mai mare de gaz în ETH.

Alocare: Medie-Ridicată
Motiv: Evaluarea ar fi scăzută dacă Vitalik Buterin nu ar fi ars aproape întreaga sumă care i-a fost trimisă, dar cu peste 400 de trilioane SHIB arse, singurii deținători cu sume de peste 1% din oferta totală sunt portofelele de schimb și fondurile de lichiditate de pe bursele descentralizate, cea mai mare alocare fiind de 7%.

Implicarea dezvoltatorilor: Medie-Ridicată
Motiv: Există foarte mulți dezvoltatori destul de activi, care încearcă să facă moneda SHIB mai funcțională decât Dogecoin (DOGE) prin crearea unei platforme de schimb, a unor stimulente de staking și NFT-uri. Comunitatea este destul de activă, iar contul oficial de Twitter are peste un milion de urmăritori.

Lichiditate: Medie-Ridicată
Motiv: SHIB este un activ digital de top 20, cu peste 11 miliarde de dolari în volum zilnic de tranzacționare, fiind disponibil și pe bursele de top precum Binance, Coinbase, Crypto.com și multe altele.

Dezavantajele SHIBA INU

Aprovizionarea este un dezavantaj imens pentru SHIBA INU, chiar și cu cele 400 de trilioane arse de Buterin, deoarece există încă aproape 400 de trilioane de SHIB pe piață (pentru referință, există doar 18 milioane de Bitcoin pe piață). Cu o ofertă atât de mare, este incredibil de greu să menții prețul la un nivel decent. Deși au creat unele mecanisme pentru a încerca să reducă aprovizionarea în timp, va fi totuși un drum lung, aproape nesfârșit, până la o aprovizionare ce poate fi considerată gestionabilă.

Celălalt dezavantaj al SHIB e faptul că este o monedă meme și, prin urmare, hype-ul este trecător, mai ales în mâinile investitorilor de retail (instituțiile nu doresc să participe la SHIB), ceea ce înseamnă că, dacă interesul public scade în timp, prețul va scădea rapid.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →