Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

SushiSwap (SUSHI): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • sushi
 • Sushi
  (SUSHI)
 • Price
  $1.70
 • Market Cap
  $327.23 M

Ce este SushiSwap (SUSHI)?

Criptomoneda SushiSwap (SUSHI)

SushiSwap (SUSHI) este un AMM (automated market maker) și un token DeFi care continuă să cunoască o adoptare în creștere. DEX-urile au fost concepute pentru a îmbunătăți una dintre cele mai populare aplicații Ethereum Dapp din lume, Uniswap. Mergând mai departe în aceeași direcție, SushiSwap introduce mai multe mecanisme de control comunitar și funcții DeFi în platforma sa.

AMM vs DEX

AMM-urile au înregistrat în ultimul timp o creștere exponențială a numărului de utilizatori. Aceste protocoale sunt acum mai populare ca niciodată, deoarece îmbunătățesc multe dintre deficiențele platformelor tradiționale descentralizate.

Spre deosebire de un exchange centralizat, care se bazează pe un registru de comenzi pentru a lega comercianții și a dicta prețurile, AMM-urile utilizează contracte inteligente pentru a crea piețe pentru oricare două jetoane. În acest fel, lichiditatea de tranzacționare automată poate fi obținută între oricare două active cripto.

AMM-urile rezolvă probleme precum lipsa lichidității pe piață. Aceste platforme unice permit oricărui proiect să obțină lichiditate prin contracte inteligente cunoscute sub numele de pool-uri de lichiditate. Ca atare, AMM-urile sunt unul dintre cele mai bune locuri pentru a achiziționa jetoane greu de găsit și cu lichiditate scăzută.

Ce probleme rezolvă SushiSwap (SUSHI)?

La fel ca Uniswap, designul platformei SushiSwap contribuie la atenuarea centralizării pe piața cripto prin aceea că utilizatorii tranzacționează direct cu fonduri de lichiditate și prin portofele crypto fără custodie. În consecință, SushiSwap este mai puțin probabil să fie piratat și oferă utilizatorilor mai multă flexibilitate în ceea ce privește selecția monedelor.

În comparație cu proiectele concurente, SushiSwap a fost conceput pentru a oferi utilizatorilor mai mult control asupra AMM și evoluțiilor sale viitoare.

Beneficiile oferite de SushiSwap (SUSHI)

SushiSwap este destinat utilizatorilor DeFi. Platforma permite oricui să schimbe jetoane și să adauge lichiditate la pool-uri. De asemenea, SushiSwap oferă utilizatorilor mai multe moduri de a câștiga un venit pasiv cu mai puțin risc. De asemenea, pe SushiSwap utilizatorii pot miza jetoane SLP pentru a câștiga SUSHI și pot miza mai departe SUSHI pentru a câștiga recompense în xSUSHI.

Venit pasiv

Unul dintre cele mai mari beneficii ale SushiSwap este că majoritatea taxelor sunt plătite înapoi utilizatorilor, astfel încât furnizorii de lichidități primesc recompense destul de mari pentru contribuțiile lor. De remarcat aici faptul că grupul SUSHI/ETH plătește recompense duble iar SushiSwap este primul AMM care trimite toate profiturile înapoi comunității care îl întreține și deservește.

Taxe

Taxele SushiSwap sunt mai accesibile decât cele percepute de schimburile centralizate precum Binance. Mai exact, utilizatorii SushiSwap plătesc o taxă de numai 0,3% atunci când se alătură unui pool de lichidități. Există, de asemenea, o taxă mică de tranzacție care este plătită o singură dată când se aprobă un nou pool de jetoane.

Guvernare

Mecanismul de guvernare a comunității folosit de SushiSwap oferă utilizatorilor șansa de a vota pentru toate actualizările vitale și modificările protocolului iar comunitatea poate vota direct ce proiecte merită un impuls financiar. Un procent din toate criptomonedele SUSHI proaspăt emise este rezervat pentru dezvoltarea viitoare a proiectului.

Suport

Piața cripto a arătat un sprijin major pentru acest proiect încă de la lansarea sa, platforma primind aprobări strălucitoare de la mai multe platforme DeFi. De asemenea, unele dintre cele mai mari burse centralizate din lume au adăugat tokenul platformei, SUSHI, la numai câteva zile după lansarea publică a proiectului. Această combinație de asistență pentru piață și utilizator a ajutat SushiSwap să câștige rapid popularitate.

Staking & Farming

SushiSwap oferă utilizatorilor DeFi acces la cele mai populare funcții, cum ar fi staking și farming. Mulți utilizatori noi preferă miza în detrimentul tranzacționării, deoarece necesită mai puțină muncă și oferă o rentabilitate consistentă a investițiilor. În plus, protocolul de farming nu implică să fii furnizor de lichidități pentru a câștiga recompense.

Cum funcționează SushiSwap (SUSHI)?

SushiSwap este un hard-fork al Uniswap. Ca atare, este construit pe blockchain-ul Ethereum și este compatibil cu toate portofelele compatibile ERC-20. Designul de bază este aproape identic cu al Uniswap, iar principalele diferențe apar în caracteristicile și beneficiile orientate către comunitate.

DEX

În centrul SushiSwap-ului se află DEX-ul său. Utilizatorii pot alege dintr-o selecție uriașă de jetoane și își pot tranzacționa activele digitale în câteva secunde folosind această platformă. Întrucât este o platformă fără custodie, SushiSwap nu pretinde niciodată proprietatea asupra jetoanele utilizatorilor.

SushiBar

SushiBar este o altă caracteristică grozavă care face SushiSwap unic. SushiBar este o facilitate ce îți permite să mizezi SUSHI și să primești xSushi în schimb. Poți câștiga apoi și mai multe recompense prin farmingul xSushi în pool. De asemnea, toți stakerii xSushi câștigă un procent din comisioane din schimb.

Liquidity Farming

Unul dintre protocoalele de bază ale SushiSwap este reprezentat de fondurile de lichiditate. Acestea sunt contracte inteligente pe care utilizatorii le pot folosi pentru a bloca cripto în schimbul recompenselor. Procesul este mai ușor decât tranzacționarea și mult mai puțin riscant pentru un utilizator nou.

Tokenul SUSHI

SUSHI este un token ERC-20 ce servește diverse scopuri în cadrul ecosistemului. SUSHI este folosit pentru a recompensa utilizatorii cu o parte din taxele de schimb și dă acordă deținătorilor săi drepturi de guvernare. Cu cât deții mai mult SUSHI, cu atât ai mai multă putere de vot. Emiterea SUSHI este stabilită la 100 de jetoane per bloc.

Tokenul SLP

Utilizatorii primesc tokenuri SLP ori de câte ori furnizează lichiditate pool-urilor SushiSwap. Vei câștiga comisioane de tranzacționare în calitate de furnizor de lichidități și îți poți dubla aceste recompense prin farmingul jetoanelor tale SLP.

xSUSHI

xSUSHi este un alt token unic în rețea. Pe SushiSwap primești xSUSHI în schimbul mizei de jetoane SUSHI în Sushibar. Pentru a minta jetoane xSUSHI, trebuie să mizezi mai întâi SUSHI. Din aceste considerente, jetoanele xSUSHI au mai multă valoare decât SUSHI-ul obișnuit.

Istoria SushiSwap (SUSHI)

Platforma SushiSwap a devenit funcțională la începutul anului 2020. În mod impresionant, dezvoltatorii au ales să nu desfășoare o preminare atunci când au lansat DEX-ul pe blocul cu numărul 10.750.000 pe blockchain-ul Ethereum.

La fel ca multe alte proiecte DEX, SushiSwap a fost creat de un grup de dezvoltatori anonimi. Chef Nomi este creditat drept creatorul principal al platformei iar alți doi co-fondatori pseudonimi, cunoscuți sub numele de SushiSwap și 0xMaki, au fost implicați în aceste etape incipiente ale proiectului.

Cum utilizezi SushiSwap (SUSHI)?

Pentru a utiliza SushiSwap, va trebui mai întâi să cumperi o anumită cantitate de criptomonede ETH. Există multe modalități de a face asta, dar cea mai populară cale este prin intermediul unei platforme de criptomonede, cum ar fi Binance.

Reține însă faptul că o platformă centralizată îți va solicita să furnizezi un act de identitate și alte detalii personale. Odată ce ai trecut de verificarea KYC și te-ai înregistrat cu un cont de utilizator, îți poți finanța contul cu monedă fiat, pe care o poți converti în ETH. Abia atunci ești gata pentru a utiliza SushiSwap.

Când ajungi la SushiSwap, primul pas este să alegi un pool de lichidități. Acest pas poate necesita unele cercetări asupra activelor cripto. Reține că AMM-urile precum SushiSwap nu solicită ca proiectele să treacă printr-un proces de verificare. Întotdeauna trebuie să nu uiți de DYOR (do your own research) pentru a evita rug pulls și alte proiecte frauduloase.

DYOR

Odată ce ai identificat un pool, ești gata să îți conectezi portofelul de criptomonede compatibil ERC-20. Acest pas este foarte ușor. Există un buton „Conectează-te la portofel” pe ecranul principal. Apasă butonul și vei fi redirecționat către portofel, unde vei introduce parola iar portofelul va fi conectat.

Acum ești în sfârșit gata să adaugi activele tale cripto la fondul de lichidități care corespunde cel mai bine strategiei tale de investiții. Odată ce îți mizezi jetoanele, vei primi jetoane SLP ca recompensă. Aceste jetoane se apreciază ca valoare pe măsură ce fondul de lichidități al proiectului crește. În plus, ai posibilitatea de a face farming cu aceste jetoane pentru a câștiga și mai multe recompense.

Cum să cumperi SushiSwap (SUSHI)?

SushiSwap (SUSHI) este în prezent disponibil pentru cumpărare de la următoarele burse crypto de top:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →