Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Synthetix (SNX): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
  • havven
  • Synthetix Network
    (SNX)
  • Price
    $4.44
  • Market Cap
    $1.46 B

Ce este Synthetix (SNX)?

Criptomoneda Synthetix (SNX)

Synthetix (SNX) este un protocol descentralizat de emitere a activelor sintetice și un exchange cripto construit pe blockchain-ul Ethereum. Aceste active sintetice sunt garantate de Synthetix Network Token (SNX) care, atunci când este blocat în contracte inteligente, permite emiterea de active sintetice care sunt cunoscute sub numele de Synths.

Synthetix acceptă în prezent monede fiat sintetice, criptomonede, atât long, cât și short, precum și mărfuri. Deținătorii de SNX sunt stimulați să-și mizeze jetoanele, deoarece sunt plătiți cu o parte proporțională cu taxele generate prin activitatea pe Synthetix. Dreptul de a participa la rețea și de a primi parte din taxele generate de schimburile Synth este modul în care tokenul de rețea Synthetix își demonstrează valoarea.

Vrei să adaugi Synthetix (SNX) în portofoliul tău cripto?

Istoria Synthetix

Platformele Synthetix Exchange și Network Token au început sub numele Havven, un proiect conceput de Cain Warwick. Produsul acestui proiect a fost o monedă stabilă – nUSD – care a fost lansată pe 11 iunie 2018, fiind la acel moment primul exemplu de sintetizator. Cu toate acestea, în decembrie 2018, proiectul a fost redenumit Synthetix, iar proiectul a început să creeze o platformă capabilă să reprezinte mai mult de 20 de active sintetice, cum ar fi monede fiat, mărfuri și active cripto.

Acum, în 2022, Synthetix Network Token și Synthetix Exchange au devenit unele dintre activele de top din sectorul financiar descentralizat, cu o valoare de peste 2,2 miliarde USD blocată în protocol.

Ce face Synthetix?

Synthetix este un protocol descentralizat pentru emiterea și tranzacționarea activelor sintetice pe Ethereum. Fiecare activ sintetic (sau Synth) este un token ERC20 care urmărește prețul unui activ extern. De exemplu, fiecare token sUSD urmărește prețul dolarului american. În principiu, sistemul poate susține orice activ cu un preț clar și poate oferi expunere on-chain la o gamă nelimitată de active din lumea reală. SNX este folosit pentru a guverna și a stimula utilizatorii rețelei prin recompense sub forma unor taxe proporționale generate prin schimbul descentralizat.

Synthetix este similar cu Uniswap?

Atât Synthetix, cât și Uniswap sunt aplicații descentralizate construite pe Ethereum și sunt protocoale de lichiditate în care utilizatorii pot furniza lichiditate și pot primi comisioane. Cu toate acestea, nu sunt proiecte interschimbabile, fiecare având propriile mecanisme, avantaje și dezavantaje, în funcție de obiectivele și intențiile tale cu fiecare platformă.

Cum funcționează Synthetix Staking?

Tokenurile Synth sunt mintate atunci când deținătorii de SNX își pun SNX-ul ca garanție folosind Mintr, o aplicație descentralizată pentru interacțiunea cu contractele Synthetix. Synth-urile sunt susținute în prezent de o rată de garantare de 750%.

Când mizezi SNX, acesta mintează automat sUSD la acel raport. Participanții SNX contractează datorii atunci când mintează sUSD (sau orice Synth) iar pentru a ieși din sistem (deblochează SNX/obține recompense) utilizatorii trebuie să plătească această datorie arzând Synth-uri.

Suma datoriei se bazează pe modificarea prețului SNX în raport cu Synth-ul mintat, ceea ce înseamnă că dacă mizezi SNX pentru a minta sUSD și prețul SNX crește, o parte echivalentă a SNX-ului tău este deblocată automat ca garanție. De exemplu, dacă un utilizator blochează 100 USD din SNX ca garanție, iar valoarea SNX se dublează, atunci jumătate din SNX-ul său (valoarea totală: 200 USD) este blocată, iar cealaltă jumătate este deblocată. Acel SNX suplimentar deblocat poate fi apoi mizat pentru a minta mai mulți sUSD.

Cum se face că rata de miză Synthetix este atât de mare?

Stakerii primesc o parte din comisioanele de tranzacționare generate de protocolul de schimb. Atunci când Synth-urile sunt schimbate prin contractul Synthetix, o taxă de 0,3% este extrasă și trimisă la pool-ul de comisioane pentru a fi revendicată de către participanții SNX.

Comisioanele sunt alocate participanților în funcție de proporția de datorie emisă de fiecare participant. De exemplu, dacă un staker a emis datorii de 1.000 sUSD, fondul de datorie este de 10.000 sUSD și 100 de taxe sunt generate într-o perioadă de comision, acest staker are dreptul la 10 sUSD deoarece datoria sa reprezintă 10% din fondul de datorii. Cu cât fondul de schimb are mai mult volum, cu atât este mai mare este recompensa pe care o primește utilizatorul.

Synthetix oferă dApps?

Da, Synthetix oferă dApps și în prezent există dApps create special pentru acest blockchain. Synthetix Exchange în sine este o aplicație de schimb descentralizată. De asemenea, Mintr este o aplicație descentralizată pentru interacțiunea cu contractele Synthetix, care îți permite să mizezi SNX și să mintezi USD sintetic (sUSD). Nu în ultimul rând, Kwenta.io este un protocol de tranzacționare cripto cu instrumente derivate construit pe protocolul Synthetix, care nu necesită crearea de cont sau transferul de custodie a fondurilor.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →