Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Terra (LUNA): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Prețul sau valoarea criptomonedelor poate crește sau scădea rapid în orice moment și poate chiar să scadă la zero. Riscul de pierdere la deținerea criptomonedelor poate fi substanțial. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții. Vă rugăm să faceți propria cercetare și documentare înainte de a lua orice decizie de a investi în criptomonede.

Cumpără criptomonede »
Advertisement

 

 • terra-luna-2
 • Terra
  (LUNA)
 • Price
  $1.05
 • Market Cap
  $621.77 M

Ce este Terra (LUNA)?

Criptomoneda Terra (LUNA)

Terra (LUNA) este o infrastructură financiară descentralizată și un protocol blockchain care introduce pe piață câteva concepte și teorii unice. Rețeaua folosește un token nativ, un protocol stablecoin, un sistem oracle și contracte inteligente pentru a aduce utilizatorilor bani programabili pentru internet.

Proiectul oferă mai multe opțiuni de stablecoin care oferă decontare instantanee. Pentru a îndeplini această sarcină, Terra se bazează pe un algoritm de stabilitate a prețurilor care modifică în mod activ oferta monetară a unui activ pentru a-i păstra valoarea. În acest fel, Terra poate oferi utilizatorilor comisioane mai mici, mai multă stabilitate, schimburi transfrontaliere fără întreruperi și active financiare foarte receptive.

Ce probleme rezolvă Terra (LUNA)?

Terra încearcă să atenueze multe probleme cu care se confruntă în prezent principalele monede stabile din întreaga lume. În primul rând, rețeaua vrea să reducă centralizarea pe piață. Spre deosebire de concurență, protocolul Terra funcționează pe mai multe blockchain-uri. De asemenea, rețeaua încearcă să elimine limitările tehnice ale acestor active prin infrastructura sa financiară deschisă.

Beneficiile Terra (LUNA)

Terra (LUNA) aduce o mulțime de beneficii pe piață iar natura sa descentralizată și fără permisiuni o face ideală pentru economia digitală. Rețeaua oferă plăți programabile competitive, logistică și o infrastructură concepută pentru a simplifica dezvoltarea Dapp-urilor și criptomonedelor stabile.

Interoperabil

Terra se referă la interoperabilitate. Rețeaua este proiectată să ruleze pe mai multe lanțuri, conectate prin Cosmos IBC. În prezent, Terra este live pe Ethereum și Solana. Dezvoltatorii au anunțat planuri de a-și extinde protocolul pentru a include alte blockchain-uri de top în viitorul apropiat.

Programabil

Terra are o agendă axată pe dezvoltare. Rețeaua permite programatorilor să construiască contracte inteligente în Rust, Go sau AssemblyScript. În plus, se pot adăuga funcționalități suplimentare Dapp-urilor prin utilizarea oracolelor rețelei. Oracolele sunt senzori în afara lanțului (off-chain) care au capacitatea de a comunica date către și dinspre blockchain. Oracolele sunt esențiale pentru multe rețele blockchain, mai ales atunci când sunt utilizate în scopuri de descoperire a prețurilor.

Transparent

Construirea unui ecosistem transparent a fost de la început unul dintre principalele obiectivele ale echipei de dezvoltare Terra. Rețeaua a fost construită de la zero pentru a înlocui lanțul valoric complicat al plăților. Mai exact, Terra ajută la reducerea sau eliminarea completă a necesității de rețele de carduri de credit, bănci și gateway-uri de plată cu un singur strat blockchain.

Cum funcționează Terra (LUNA)?

Terra utilizează o infrastructură programabilă pentru a oferi pieței monede auto-stabilizate și alte caracteristici unice. Pentru a îndeplini această sarcină, rețeaua se bazează pe un mecanism elastic de furnizare monetară. Platforma ajustează automat oferta de monede stabile pentru a se asigura că valorile acestora rămân legate de activele lor subiacente.

Monede stabile

Există multe tipuri de Stablecoin-uri disponibile pe Terra în acest moment, respectiv TerraUSD (UST), care este legată de dolarul american, TerraKRW (KRT), legată de wonul sud-coreean, TerraMNT, legată de tugrik-ul mongol și TerraSDR (SDT), legată de Unitatea de cont DST a FMI.

Anchor Protocol

Rețeaua introduce protocolul Anchor ca mijloc pentru deținătorii de monede stabile Terra de a câștiga recompense. Monedele stabile Terra câștigă recompense similare unui cont de economii. Protocolul acceptă depuneri și retrageri instantanee. Anchor funcționează, de asemenea, ca un protocol de împrumut care permite împrumutaților să depună active PoS lichide din blockchain-urile majore ca garanție pentru împrumuturi pe termen scurt.

Mirror Protocol

Utilizatorii Terra pot crea cu ușurință active fungibile folosind Protocolul Mirror. Aceste active nou create sunt cunoscute sub numele de active sintetice. Pentru a bate un activ oglindă (mAsset), trebuie pur și simplu să blocați ca garanție mai mult de 150% din valoarea activului curent în monede stabile Terra sau mAssets.

GAS

Similar cu abordarea Ethereum, Terra necesită utilizarea GAS pentru a executa contracte inteligente. Această strategie ajută la eliminarea spam-ului de pe blockchain și adaugă un alt nivel de stimulare pentru ca minerii să execute aceste acțiuni.

Staking

De asemenea, poți miza LUNA și câștiga recompense. În ecosistemul Terra, recompensele de miză sunt derivate dintr-o combinație de gaze (taxe de calcul), taxe și recompense seigniorage. Mai exact, un procent mic de comision de tranzacție, care variază de la 0,1% la 1% pentru fiecare tranzacție Terra, sporește aceste câștiguri pentru stakeri.

Criptomoneda LUNA

LUNA este moneda nativă pentru ecosistemul Terra. Această monedă servește mai multor scopuri în rețea. În primul rând, este folosită pentru a opera mecanismele de garantare care asigură stabilitatea prețurilor stablecoin-urilor rețelei. În plus, este esențial în blocarea valorii în ecosistemul Terra prin staking.

Consens

Terra (LUNA) este o rețea DPoS (Delegated Proof-of-Stake). Aceasta înseamnă că validatorii aprobă tranzacțiile și adaugă blocuri în blockchain. Pentru eforturile lor, sunt răsplătiți în LUNA. Pentru a deveni Validator, trebuie să deții o cantitate substanțială de criptomonede LUNA. Cei care nu se califică pentru această funcție își pot miza în continuare jetoanele și le pot delega unui validator pentru a câștiga recompense pasive.

Guvernare

Terra utilizează un mecanism de guvernare bazat pe comunitate, în care validatorii câștigă drepturi de vot ce le oferă un cuvânt de psus referitor la actualizările vitale ale rețelei. Aceste actualizări pot include modificări tehnice, upgrade-uri, modificări ale structurii taxelor și multe altele. Mecanismele de guvernare comunitară sunt ideale deoarece oferă sprijin consensual pentru propuneri. Orice validator poate trimite propuneri pentru a fi votat de comunitate.

Istoria criptomonedei Terra(LUNA)

Terra (LUNA) a intrat pentru prima dată pe piață în ianuarie 2018. Fondatorii rețelei, Daniel Shin și Do Kwon, au urmărit să creeze un nou tip de „bani inteligenți” care să reflecte natura flexibilă a economiei digitale. Kwon este în prezent CEO al Terraform Labs.

Cum să cumperi Terra (LUNA)?

Terra (LUNA) este în prezent disponibilă pentru cumpărare pe următoarele platforme:

 • Binance – Folosind codul VAE18EEC beneficiezi de 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Acest schimb oferă în prezent tranzacționarea cu criptomonede a peste 300 de jetoane populare. Este adesea primul care oferă oportunități de cumpărare pentru noi tokenuri.
 • Gate.io – Acest schimb a fost înființat în 2013 și este unul dintre cele mai populare din lume. Gate.io acceptă în prezent majoritatea jurisdicțiilor internaționale, inclusiv Australia, Canada și Marea Britanie și România.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →