Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

TerraUSD (UST): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • terrausd
 • TerraClassicUSD
  (USTC)
 • Price
  $0.017
 • Market Cap
  $152.26 M

Ce este TerraUSD (UST)?

Criptomoneda TerraUSD (UST)

Monedele stabile fac furori în acest moment, deoarece traderii și entuziaștii industriei cripto se deplasează rapid de la un proiect cripto la altul în căutarea unui token care, dacă nu se ridică vertiginos to the moon, măcar să-și păstreze valoarea.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că ideea criptomonedelor care sunt legate de dolar pentru a oferi stabilitate au precedat Bitcoin. În timp ce majoritatea alternativelor sunt centralizate, atracția pentru monede stabile descentralizate și transparente este în creștere. Terra USD (UST) este unul dintrem cei mai redutabili concurenți în cursa descentralizată a monedelor stabile.

Terra USD (UST), care este construit pe rețeaua Terra (LUNA), vine cu câteva caracteristici unice care îl fac foarte atractiv. Iată o privire detaliată asupra a ceea ce oferă această monedă stabilă descentralizată.

Vrei să adaugi Terra USD (UST) în portofoliul tău cripto?

Prezentare generală TerraUSD (UST)

Terra USD (UST) este o monedă stabilă descentralizată care a fost creată ca o soluție la lipsa de scalabilitate experimentată de mai multe monede stabile în ecosistemul financiar descentralizat și nu numai. În esență, Terra USD este o monedă stabilă algoritmică care este proiectată astfel încât costul baterii noilor jetoane UST să fie egal cu valoarea nominală a monedei stabile UST.

Mai simplu spus, baterea unui UST va duce la arderea sau scoaterea din circulație a unui activ de rezervă în valoare de 1 USD. Ca parte a ecosistemului Terra Luna, jetoanele LUNA sunt folosite ca valoare de rezervă pentru Terra USD. Acest lucru face ca UST să fie scalabil, în special pentru utilizarea sa în aplicațiile DeFi.

TerraUSD (UST) face parte dintr-un coș de monede stabile din ecosistemul Terra Luna. Prin urmare, TerraUSD poate participa la lichiditatea altor monede stabile din ecosistemul Terra Luna, cum ar fi Terra KRW, care este o monedă stabilă legată de won-ul coreean. Aceasta înseamnă că lichiditatea TerraUSD poate fi transferată pentru TerraKRW și invers.

Unul dintre avantajele Terra USD este faptul că permite deținătorilor să genereze randamente prin protocolul de economisire Anchor integrat în ecosistemul Terra Luna. Deși alte platforme de monede stabile, cum ar fi DAI, au activat și această caracteristică, acestea sunt în mare parte pline de rate ale dobânzilor volatile. Generatorul de randament al UST se bazează pe designul Anchor, care nu este corelat cu sentimentele pieței.

De unde pot cumpăra UST Coin?

După cum am menționat mai devreme, UST este listat pe mai multe schimburi cripto și este disponibil în diferite perechi. Poți cumpăra UST pe Uniswap, unde este asociat cu Ethereum, pe propriul TerraSwap DEX al Terra și chiar pe Binance, unde este asociat cu alte monede și criptomonede stabile.

UST este disponibil și pe:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Istoria criptomonedei UST

Terra USD este creația Terraform Labs, o companie subsidiară a Terra Alliance, care a fost înființată de Do Kwon și Daniel Shin.

Terra Alliance este aceeași companie care a fondat rețeaua Terra Luna. TerraUSD (UST) a fost lansat pentru prima dată în septembrie 2020, pe schimbul cripto Bittrex Global, câștigând rapid în popularitate și depășind concurenți puternici precum PAX și GUSD de la Gemini.

Pe lângă Terraform Labs, Terra Alliance include un număr de 16 platforme de comerț electronic răspândite pe întreg teritoriul Asiei de Est.

Avantajele UST

TerraUSD (UST) crește rapid și umple golul criptomonedelor fiabile și stabile din spațiul DeFi aflat într-o continuă expansiune. Unul dintre cele mai mari avantaje ale sale este faptul că este construit pe un cadru descentralizat, care garantează scalabilitate. Pe măsură ce cererea pentru UST crește, algoritmul de pegging pe care este construit este astfel conceput pentru a menține stabilitatea UST, făcându-l astfel util unui public mai larg.

TerraUSD este token ce asigură ​​randament, deoarece oferă utilizatorilor săi opțiunea de a câștiga un APR (Rata anuală procentuală) relativ stabilă datorită aplicației Anchor integrată în ecosistemul Terra. APY-ul Anchor variază de obicei între 19-21%, ceea ce este uluitor în comparație cu ceea ce oferă băncile tradiționale (aproximativ 0,01% APY).

De asemenea, datorită rețelei blockchain TerraLuna, UST este ușor interoperabil cu alte blockchain-uri, făcând posibilă accesibilitatea cross-chain în peisajul DeFi.

Dezavantajele UST

Singurul dezavantaj al TerraUSD (UST) este faptul că proiectul este încă destul de nou și, în mare parte, netestat.

Având în vedere că tokenul LUNA beneficiază în mod direct de creșterea economică a ecosistemului Terra și este folosit pentru a garanta UST, o diminuare a creșterii Terra Luna ar putea avea un efect devastator asupra UST. Vestea bună este faptul că Terra Economy se extinde rapid, prețul criptomonedei LUNA apreciindu-se de peste zece ori în ultimele 6 luni.

În plus, mediul de reglementare din jurul monedelor stabile este într-o continuă schimbare, iar autoritățile de reglementare din SUA devin incomode cu un activ digital legat de valoarea dolarului american. Acesta poate deveni însă un beneficiu pentru o monedă stabilă algoritmică precum TerraUSD, însă rămâne de văzut cum se va desfășura totul.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →