Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Tether (USDT): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • tether
 • Tether
  (USDT)
 • Price
  $1.000
 • Market Cap
  $112.48 B

Ce este Tether (USDT)?

Criptomoneda Tether (USDT)

Tether (USDT) este o criptomonedă bazată pe Ethereum, care înearcă să perturbe sistemul financiar convențional, oferind o monedă virtuală stabilă. Aceasta este denumită ”stablecoin” deoarece valoarea unui USDT urmărește să reprezinte valoarea unui USD. Monedele stabile precum Tether sunt relativ ușor de cumpărat, astfel încât oferă o bună rampă de acces către alte forme de criptomonedă. Tether este listat ca USDT pe toate platformele de criptomonede.

Prezentare generală Tether

Tether a declarat inițial că fiecare token este susținut de un USD real la un raport de 1:1, dar mai multe controverse au dezvăluit ulterior faptul că nu este chiar așa, criptomoneda fiind susținută și împrumuturi acordate companiilor afiliate, combinate cu USD și alte valute tradiționale precum yenul japonez și euro, care alcătuiesc rezervele de active ale companiei. Compania care a lansat Tether, Tether Limited, susține de asemenea faptul că utilizatorii Tether nu au nicio protecție legală, drept sau garanție că USDT-ul lor poate fi schimbat cu USD.

Vrei să cumperi criptomoneda Tether (USDT)?

Tether a fost lansat de-a lungul timpului pe mai multe platforme blockchain, în încercarea de a crea o monedă stabilă, care să fie interoperabilă cu toate blockchain-urile majore. Printre aceste platforme se numără EOS și Tron, două platforme blockchain foarte cunoscute pentru gama largă de facilități și aplicații oferite.

Istoria Tether

Primele jetoane Tether (USDT) au fost lansate la sfârșitul anului 2014. La momentul respectiv, CEO-ul companiei a anunțat că suma USDT în circulație era susținută 100% de moneda sa originală și putea fi răscumpărată în orice moment, fără risc de schimb. Această declarație a fost retrasă între timp, iar în prezent Tether Limited nu oferă nicio garanție legală ca utilizatorii să își poată răscumpăra jetoanele în USD. Tether nu a fost în niciun moment în măsură să ofere o verificare financiară că are suficiente rezerve pentru a acoperi jetoanele emise.

La începutul lui 2015, Bitfinex a devenit primul exchange care a permis tranzacționarea USDT pe platforma sa de tranzacționare. Bitfinex și Tether au o istorie oarecum controversată, însă nu a rezultat nimic concret în urma investigațiilor privind potențiala manipulare a prețurilor de către cei doi. De atunci, Tether a fost listat pe aproape toate celelalte burse.

Ce este Tether?

Tether este menit să funcționeze ca o monedă stabilă, ceea ce înseamnă că valoarea sa rămâne legată de USD într-un raport de 1:1. Acest lucru creează valoare stabilă prin anularea fluctuațiilor pe care le experimentează majoritatea criptomonedelor. Tether există atât pe stratul Omni (construit pe blockchain-ul Bitcoin), blockchain-ul Ethereum, cât și pe EOS și Tron.

Scopul Tether este acela de a fi o monedă digitală stabilă, care poate fi utilizată peste granițele internaționale, fără a-ți face griji că moneda ta va fi devalorizată prin cursurile de schimb. Moneda poate fi folosită în schimbul unor bunuri și servicii oriunde este acceptată și are întotdeauna o valoare echivalentă cu un USD. Timpii de tranzacție sunt mult mai rapizi decât cei oferiți de instituțiile tradiționale (cum ar fi băncile comerciale) și costurile pentru a trimiteTether peste graniță sunt aproape zero.

Cum să cumperi Tether?

Poți achiziționa Tether pe o serie de schimburi de criptomonede, fiind extrem de ușor să achiziționezi USDT cu monede fiduciare. Poți cumpăra USDT la bursele crypto populare printr-o varietate de metode de plată, inclusiv carduri de credit și transferuri bancare.

Iată câteva dintre schimburile de unde poți cumpăra USDT:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele Tether

Deoarece USDT oferă în esență foarte puține oportunități de câștiguri financiare, te-ai putea întreba de ce l-ar folosi cineva. În realitate, este o alternativă utilă la monedele tradiționale din mai multe motive.

Unul dintre principalele avantaje ale USDT este legat de timpul de tranzacție. Depunerile și retragerile obișnuite în USD efectuate prin intermediul schimburilor valutare pot dura câteva zile pentru a se procesa și pot fi prelungite din cauza unei multitudini de alți factori. Spre deosebire de aceasta, tranzacțiile Tether sunt finalizate în câteva minute.

Un alt avantaj al USDT este legat de taxele de tranzacție. Schimbul valutar percepe comisioane medii de 30 USD, iar dacă moneda ta nu este suportată în mod normal de schimb, atunci există o taxă suplimentară. Tether nu percepe niciun comision pentru tranzacțiile dintre portofelele Tether.

În cele din urmă, USDT este stabil din punct de vedere al prețului, în timp ce, în general, criptomonedele sunt cunoscute pentru volatilitatea prețurilor lor. Acesta este un mare avantaj deoarece, în loc să te preocupi de prețul Bitcoin sau Ethereum, îți poți concentra atenția exclusiv pe prețul USD. În plus, lipsa de risc percepută poate fi extrem de atrăgătoare.

Dezavantajele Tether

Principalul dezavantaj legat de USDT se datorează incapacității Tether Limited de a oferi dovezi că fiecare token este susținut la un raport de 1:1 cu USD. Compania a retras declarația oficială de pe site-ul său web pentru a reflecta faptul că nu există un USD pentru fiecare USDT emis, ci acesta poate fi susținut de active sau creanțe din împrumuturi acordate de Tether către terți.

În plus, în prezent există foarte puține schimburi pe care USDT este direct convertibil în USD, astfel că, dacă dorești să treci direct prin Tether, ți se cere să ai un minim de 100.000 USD și ți se va percepe comisioane considerabile.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →