Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Theta Fuel (TFUEL): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • theta-fuel
 • Theta Fuel
  (TFUEL)
 • Price
  $0.082
 • Market Cap
  $538.06 M

Ce este Theta Fuel (TFUEL)?

Criptomoneda Theta Fuel (TFUEL)

Theta Fuel, cunoscut în mod obișnuit ca TFUEL, este unul dintre cele două jetoane locale de pe Theta Blockchain. Celălalt token din blockchainul Theta este cunoscut sub numele de Theta Token (THETA).

Theta Fuel este una dintre puținele criptomonede ce are un caz de utilizare grozav, fiind recompensat utilizatorilor rețelei Theta pur și simplu pentru vizionarea videoclipurilor și pentru sprijinirea rețelei de streameri/creatori de conținut.

Theta Fuel poate fi considerat o investiție bună deoarece are elemente fundamentale excelente: cazul de utilizare este solid, tokenomia este excelentă și potențialul de creștere în viitor este mare.

Vrei să adaugi Theta Fuel (TFUEL) în portofoliul tău cripto?

Theta Fuel a fost creat pentru a fi similar cu „gazul” folosit în rețeaua Ethereum. Odată cu lansarea mainetului Theta Network, jetoanele Theta Fuel sunt folosite ca token de recompensă al rețelei Theta.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale lansării rețelei principale Theta a fost introducerea Theta Fuel (TFUEL), „gazul” sau tokenul de plată al rețelei Theta. TFUEL stimulează operațiunile în lanț, cum ar fi plățile către relee pentru partajarea unui flux video sau implementarea/interacțiunea cu contractele inteligente.

Releerii câștigă TFUEL pentru fiecare flux video pe care îl transmit altor utilizatori din rețea. Te poți gândi la Theta Fuel ca fiind „gazul” protocolului. Împreună cu THETA, tokenul de miză și guvernare al protocolului, aceste două tokenuri alcătuiesc sistemul economic al rețelei Theta.

Odată cu trecerea la versiunea 3.0 din primăvara lui 2021, Theta a adăugat un nou mecanism pentru staking-ul și arderea TFUEL.

Cazuri de utilizare Theta Fuel (TFUEL)

O componentă de bază în ecosistemul Theta este platforma theta.tv (fostă Silver.tv), căreia i se alătură furnizorii terți, cum ar fi Samsung VR. În cazul Theta, cazurile de utilizare pot fi împărțite în 7 grupuri:

 • Platforme video: Pe lângă theta.tv, furnizorii terți joacă un rol important în rețea. Ei cumpără TFUEL și îl distribuie telespectatorilor.
 • Streameri: Sunt producătorii de conținut din rețea. Ei primesc TFUEL pe theta.tv pentru munca lor (de exemplu, prin donații de la telespectatori)
 • Spectatori: spectatorii de pe platforma theta.tv pot câștiga TFUEL consumând conținut video. Acest lucru se realizează prin publicitatesau activități cu conținut video.
 • Agenți de publicitate: agenții de publicitate folosesc Theta Tokens pentru a cumpăra spațiu publicitar și sponsorizări pe platforma theta.tv.
 • Noduri de stocare în cache: așa-numitele „releere” oferă stocarea în cache în rețea, permițând celorlalți spectatori să aibă o experiență mai bună atunci când consumă conținutul. La rândul lor, ei sunt recompensați cu TFUEL.
 • Noduri Guardian: Aceste noduri verifică și completează blocurile din rețea, primind TFUEL ca recompensă pentru stakingul THETA.
 • Noduri Validator: Mizează THETA și primiesc TFUEL

Cum câștigi, de fapt, TFUEL?

Dacă ți se pare mai puțin interesant să rulezi un nod, utilizarea „normală” a rețelei poate fi la fel de productivă pentru tine. După cum am menționat mai sus, spectatorii primesc TFUEL pentru vizionarea conținutului video. Cu toate acestea, câștigul este destul de mic, însă poate crește prin competiții sau acțiuni de implicare.

Dacă vrei să afli cum să faci asta, accesează theta.tv și înregistrează-te pentru a câștiga TFUEL.

O altă opțiune este să devii un streamer, adică un creator de conținut și să câștigi TFUEL prin contribuții. Ultima opțiune este de a oferi lățime de bandă rețelei rulând un nod de cache și de a câștiga niște bani în plus.

Cum va fi generat Theta Fuel? Cu ce ​​ritm?

Distribuția de geneză a Theta Fuel a început odată cu lansarea rețelei principale Theta, iar utilizatorii au primit 5 tokeni TFUEL pentru fiecare THETA deținut.

După distribuirea inițială a 5 miliarde TFUEL (5 pentru fiecare dintre cele 1 miliard THETA), oferta va crește la o rată țintă anuală inițială de 5%. Noua rată de aprovizionare va fi determinată la nivel de protocol și poate fi ajustată după cum este necesar prin consensul protocolului pentru a oferi cantitatea adecvată de aprovizionare nouă, așa cum este cerută de platformele din rețeaua Theta. Fiecare participant al rețelei care rulează un nod Validator sau Guardian va câștiga o parte din noua aprovizionare de TFUEL, proporțional cu cantitatea de THETA pe care o mizează.

Va trebui ca fiecare spectator să plătească TFUEL pentru a extrage fluxuri video din Theta Network?

Din punct de vedere tehnic, acest lucru este adevărat, la nivel de protocol, dar modelul real implementat pe SLIVER.tv și al partenerilor inițiali precum MBN și Samsung VR, arată că platformele sunt cele subvenționează utilizatorii cu TFUEL pentru a extrage fluxuri video de pe rețelele de pe Theta Network. Acest lucru are sens, deoarece platformele video sunt cele care câștigă în mod direct din atragerea mai multor spectatori pentru a-și extrage fluxul video din Theta Network, sub forma unor costuri CDN mai mici și a unei implicari mai mari a utilizatorilor.

De ce a fost creat un nou token?

Există două motive cheie pentru care a fost creat tokenul TFUEL:

 • În primul rând, acest lucru permite să fie separate utilitatea și scopul fiecărui jeton. THETA este folosit strict pentru staking și securizarea rețelei, în timp ce TFUEL este folosit pentru a alimenta microtranzacțiile și operațiunile rețelei. Acest lucru este necesar deoarece mizarea scade în mod inerent oferta circulantă, dar tranzacțiile video relay și contractele inteligente vor necesita un token foarte lichid care poate facilita milioane de tranzacții zilnice.
 • În al doilea rând, sunt necesare două jetoane pentru a rezolva problemele de guvernare care apar din utilizarea aceluiași token pentru miză și operațiuni. Deoarece tokenul folosit pentru operațiuni trebuie să fie lichid, ar fi mai ușor pentru un actor rău intenționat să acumuleze un număr semnificativ din acel token tranzacționat frecvent pe piața liberă. Dacă același jeton este folosit și pentru miză, acesta ar putea amenința securitatea rețelei Theta prin achiziționarea în liniște a unei cantități mari din jetonul de miză. Prin separarea celor două funcții (miză și operațiuni) în tokenuri diferite, acest risc este mult redus.

Cine sunt fondatorii Theta Fuel?

Theta Fuel și, în extensie, întregul ecosistem Theta, a fost co-fondat de Mitch Liu și Jieyi Long, în 2017. Liu are un background puternic în industria jocurilor de noroc, video și realitate virtuală, co-fondând firma de publicitate video Tapjoy, startup-ul de jocuri Gameview Studios și THETA.tv, platforma de streaming live a cărei DApp a fost prima construită pe protocolul Theta.

Jieyi Long a devenit al doilea co-fondator și CTO al Theta, după o experiență similară de mai mulți ani în design automation, jocuri, VR și sisteme distribuite la scară largă. El a scris mai multe lucrări academice peer-reviewed și deține diverse brevete în streaming video, blockchain și realitate virtuală.

Theta se bazează acum pe o echipă puternică, iar site-ul său oficial listează investitori corporativi strategici precum Samsung NEXT, Sony Innovation Fund, BDMI Bertelsmann Digital Media Investments, CAA Creative Artists Agency, DCM, Sierra Ventures și VR Fund.

Ce face Theta Fuel unic?

Principalul caz de utilizare al Theta este descentralizarea streaming-ului video, livrarea datelor și edge computing-ul,pe care îl face mai eficient, mai rentabil și mai corect pentru toți participanții din industrie. Rețeaua rulează pe un blockchain nativ, cu două jetoane native, cunoscute sub numele de Theta (THETA) și Theta Fuel (TFUEL), care alimentează economia internă.

Atractia Theta este triplă: spectatorii sunt răsplătiți cu un serviciu de streaming de mai bună calitate, creatorii de conținut își îmbunătățesc veniturile iar intermediarii – platforme video – economisesc bani în construirea infrastructurii și își cresc veniturile din publicitate și abonamente. Utilizatorii au un stimulent să urmărească conținutul rețelei și să partajeze resursele deoarece recompensele vin sub formă de jetoane TFUEL.

Ca și în cazul altor ecosisteme blockchain bazate pe proof-of-stake (PoS), platforma este open source, iar deținătorii de token-uri primesc puteri de guvernare. Pe lângă video, date și computere, Theta se adresează dezvoltatorilor care doresc să lanseze aplicații descentralizate (DApps) cum ar fi DeFi și NFT-uri pe platforma sa de contracte inteligente compatibile cu EVM.

Câte monede Theta Fuel (TFUEL) sunt în circulație?

După cum am menționat mai devreme, există două monede în ecosistemul Theta; THETA și TFUEL. Ambele monede sunt folosite ca instrumente principale pentru interacțiunea pe blockchain-ul Theta, dar au diferite funcții.

În prezent, există 5,3 miliarde de monede TFUEL în circulație, ofertă ce crește în fiecare an pe măsură ce se generează noi TFUEL pentru mizarea recompenselor. Jetoanele Theta sunt fixe și la aprovizionarea maximă, astfel că există un număr de 1.000.000.000 de monede în circulație, care va rămâne același.

Theta rulează pe algoritmul proof-of-stake, ceea ce înseamnă că stakingul (miza) este posibil. Deoarece cantitatea de THETA în circulație este oferta maximă care va exista vreodată, TFUEL este recompensa pentru stakingul pe rețea. Pentru a te califica pentru staking, trebuie să mizezi cel puțin 1.000 THETA la un Nod Guardian sau să conduci propriul Nod Guardian.

De unde cumperi TFUEL?

Criptomoneda TFUEL poate fi aciziționată de pe cele mai bune platforme de criptomonede, inclusiv de la:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →