Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Theta Network (THETA): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • theta-token
 • Theta Network
  (THETA)
 • Price
  $1.77
 • Market Cap
  $1.77 B

Ce este Theta Network (THETA)?

Criptomonea Theta (THETA)

Platformele de livestreaming au înregistrat o creștere extraordinară în ultimul deceniu, dar centrele cheie ale livestreaming-ului funcționează în continuare într-un mod extrem de centralizat. Datorită cererii crescute atât pentru software-ul de livestreaming, cât și pentru descentralizare, o serie de noi proiecte au decis să combine arta livestreaming-ului cu tehnologia blockchain.

Un astfel de proiect este cunoscut sub numele de Theta.

Cu Theta, modelul de livrare centralizată de conținut controlat de YouTube și Twitch este înlocuit cu un model peer-to-peer (P2P). Pentru a înțelege mai bine ce este Theta, poți face o comparație între platforma centralizată de partajare a fișierelor Napster cu partajarea de fișiere descentralizată oferită de BitTorrent.

Pe lângă descentralizarea structurii de bază a platformelor de streaming live, Theta consideră că modelul P2P poate îmbunătăți de fapt calitatea fluxurilor video. În plus, Theta permite implementarea unei varietăți de modele noi de monetizare a conținutului care sunt mult mai eficiente prin utilizarea unei criptomonede native.

În acest review vom arunca o privire mai atentă asupra platformei Theta în ansamblu și a tokenului THETA care alimentează această nouă rețea descentralizată de livestreaming.

Vrei să adaugi Theta (THETA) în portofoliul tău de criptomonede?

De ce a fost creat THETA?

Popularitatea transmisiunii live a explodat în ultimul deceniu, dar există totuși o varietate de probleme care pune piedici acestei tehnologii emergente. Cu o combinație a rețelei Theta și a tokenului THETA subiacent, acest proiect dorește să îmbunătățească infrastructura de streaming live existentă și să creeze noi posibilități prin utilizarea criptoeconomiei.

Potrivit echipei din spatele Theta, în prezent există trei probleme cheie cu transmisia în direct așa cum există astăzi pe internet. În primul rând, calitatea videoclipului folosit în streaming este încă extrem de slabă, chiar dacă internetul de mare viteză devine din ce în ce mai disponibil în întreaga lume. Multe părți ale lumii nu pot accesa fluxuri video de înaltă calitate, deoarece rețelelor centralizate de livrare de conținut (CDN) care sunt utilizate astăzi pur și simplu nu sunt interesate să ofere o acoperire completă, la nivel global.

O a doua problemă a transmisiei live de astăzi este legată de prima problemă, în sensul că spectatorii își doresc fluxuri video de înaltă definiție, într-o lume în care mare parte dintre oameni nici măcar nu poate ține pasul cu cerințele de lățime de bandă ale fluxurilor de calitate inferioară care sunt în uz astăzi.

În al treilea rând, versiunea actuală, centralizată, a platformelor de streaming live acționează ca un fel de intermediar între creatorii de conținut și publicul lor. Unul dintre conceptele cheie din spatele Theta este acela de a elimina acești intermediari și de a crea costuri mai mici pentru consumatori și fluxuri de venituri mai mari pentru creatorii de conținut.

Istoria THETA

Rețeaua Theta își are rădăcinile în oferta inițială de monede (ICO) din 2017. Lansat inițial ca un token ERC-20 pe blockchain-ul Ethereum, propriul blockchain Theta cu propriul token nativ THETA au fost devenit operaționale în martie 2019.

Vânzarea de jetoane care a inițiat crearea proiectului Theta a fost finalizată în 2017, dar a fost o vânzare de jetoane private, ce nu a fost deschisă publicului. Acesta este o parte din motivul pentru care proiectul nu a beneficiat de un hype serios până la lansarea rețelei principale Theta, la începutul anului 2019.

De unde să cumperi THETA?

Deși THETA nu este disponibil pentru tranzacționare pe o gamă largă de burse, este disponibil pe un număr suficient de platforme în care majoritatea comercianților de criptomonede pot avea deja un cont. Majoritatea tranzacțiilor au loc pe Binance, prin intermediul perechii de tranzacționare THETA-USDT, deși există o mare activitate în jurul perechii de tranzacționare THETA-BTC.

Iată o listă cu unele dintre bursele crypto în care există o cantitate suficientă de lichiditate pentru tranzacționarea THETA:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele THETA

Cele mai mari avantaje ale proiectului Theta, cel puțin pentru moment, pot fi găsite mai degrabă pe partea tehnologică a lucrurilor decât pe criptoeconomie. Cu un co-fondator de la YouTube și parteneriate cu Samsung VR, este posibil ca Theta să ofere ceva de valoare reală în ceea ce privește îmbunătățirea stării rețelelor de streaming video online.

Dezavantajele THETA

Există o serie de dezavantaje de analizat în ceea ce privește tokenul THETA care stă la baza rețelei Theta în ansamblu. Cea mai evidentă problemă este că vânzarea inițială de jetoane nu a fost deschisă publicului, ceea ce a condus la un nivel extrem de ridicat de centralizare în jurul distribuției inițiale a jetoanelor THETA.

Pe lângă problemele legate de centralizarea token-ului, economia generală a sistemului în ceea ce privește modul în care THETA ar trebui să crească în valoare pe măsură ce mai mulți oameni folosesc rețeaua nu este clară. THETA este practic un token de guvernare pentru întreaga rețea Theta, iar jetonul este mizat de nodurile Guardian și Validator. Cu toate acestea, acești validatori trebuie să fie aprobați de Theta Labs. Acest lucru pune sub semnul întrebării nevoia de a fi creată o nouă criptomonedă pentru Theta Network.

O problemă cu token-ul la acest moment este că un procent mare din criptomonedele Theta sunt încă în mâinile investitorilor timpurii, astfel încât acei investitori care vând pentru profit ar putea avea un impact mult mai mare (și negativ) asupra prețului decât orice creștere potențială pe care o poate înregistra rețeaua.

Există, de asemenea, un alt token, cunoscut sub numele de TFUEL, care acționează ca mijloc principal de schimb în rețea, așa că există de fapt două tokenuri diferite care practic fac același lucru.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →