Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

THORChain (RUNE): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • thorchain
 • THORChain
  (RUNE)
 • Price
  $5.53
 • Market Cap
  $1.66 B

Ce este THORChain (RUNE)?

Criptomoneda THORChain (RUNE)

THORChain (RUNE) este o rețea de lichiditate complet autonomă și descentralizată, concepută pentru a restabili etosul descentralizării în spațiul cripto și blockchain. Platforma RUNE este construită astfel încât voluntarii să poată depune active native în fonduri de lichiditate și să obțină astfel randamente.

Utilizatorii care doresc să schimbe cripto-active din diferite rețele pot accesa lichiditatea furnizată de RUNE fără a pierde custodia criptomonedelor.

Folosind THORChain, un utilizator poate schimba Bitcoin pentru Ethereum fără a trece printr-un schimb centralizat sau fără a utiliza active legate. Tokenul nativ al THORChain este RUNE, iar în această recenzie vom arunca o privire mai atentă asupra monedei și ne vom exprima opinia cu privire la potențialul său.

Vrei să adaugi THORChain (RUNE) în portofoliul tău cripto?

Cum funcționează THORChain?

În esență, THORChain funcționează ca orice alt schimb descentralizat (DEX). Poți compara funcționalitatea acestuia cu DEX-uri precum Uniswap sau SushiSwap. Cu toate acestea, THORChain depășește limitele unui DEX obișnuit. Spre deosebire de majoritatea DEX-urilor bazate pe AMM, care permit utilizatorilor doar să schimbe jetoane care trăiesc în același blockchain, THORChain este conceput pentru a schimba criptomonede care trăiesc în diferite rețele blockchain.

Experiența THORChain devine posibilă prin protocoalele Cosmos SDK și Tendermint. Cosmos este un ecosistem open-source de blockchain, iar Tendermint este un instrument care oferă dezvoltatorilor elementele de bază rudimentare pentru crearea de registre descentralizate care au propriul protocol de consens independent de rețeaua principală.

În plus, dezvoltatorii nu trebuie să construiască totul de la zero. Cu Tendermint, dezvoltatorii pot crea aplicații descentralizate în cel mai scurt interval de timp, fără a avea nevoie de cunoștințe specifice de programare.

Datorită modelului BFT al Tendermint, rețelele create de dezvoltatorii care folosesc modelul bazat pe Tednermint al THORChain pot ajunge la un consens chiar dacă până la o treime dintre noduri eșuează sau funcționează defectuos. Acest lucru facilitează crearea de aplicații blockchain într-un timp scurt, fără a pierde funcționalitatea sau securitatea acestora.

Un protocol de consens funcțional și securizat care traversează toate blockchain-urile construite pe THORChain este deosebit de important, deoarece toate nodurile THORChain (THORNodes) trebuie să cadă de acord asupra validității tranzacțiilor care provin din blockchain-uri disparate.

Consensul dintre THORNodes le permite să ruleze simultan blocuri disparate în rețeaua THORChain, cum ar fi BTC, LTC și ETH. Acest lucru le permite utilizatorilor să trimită jetoane native către portofelele native din rețeaua THORChain.

Deși rețeaua THORChain este autonomă și descentralizată, există o echipă de bază anonimă care lucrează la dezvoltarea și gestionarea infrastructurii critice a THORChain. Platforma este susținută și de comunitatea THORChain, care contribuie prin dezvoltarea de instrumente suplimentare, crearea infrastructurii de front-end și alte integrări care fac rețeaua mai puternică.

Ce este tokenul RUNE?

Tokenul TUNE este criptomoneda nativă a întregului ecosistem THORChain.

RUNE are o aprovizionare maximă stabilită la 500.000.000 de criptomonede RUNE și este folosit pentru o varietate de funcții pe care le vom discuta mai jos.

De unde să cumperi RUNE?

Poți cumpăra RUNE pe mai multe platforme de criptomonede, inclusiv la următoarele:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele RUNE Token

În primul rând, RUNE este folosit ca o pereche de lichiditate pentru toate jetoanele native din rețelele blockchain străine legate la rețeaua THORChain. Prin urmare, furnizorii de lichidități nu trebuie să trimită perechi de lichidități, așa cum este necesar în cazul majorității DEX-urilor.

DEX-urile convenționale se bazează pe voluntari pentru a acționa ca furnizori de lichidități, oferind două jetoane într-un raport de 1:1 la un pool de lichidități activat prin contract inteligent. Deși acest mecanism a permis schimburilor descentralizate să funcționeze în mod autonom, prezintă riscuri intrinseci, cum ar fi pierderea temporară și fragmentarea lichidității.

De asemenea, RUNE este folosit pentru a securiza rețeaua THORChain, deoarece THORChains sunt securizate printr-o variantă a Proof of Stake numită Proof of Bond (PoB). Protocolul de consens PoB cere nodurilor să angajeze o obligațiune RUNE de 1 milion de criptomonede RUNE pentru a valida tranzacțiile în rețea, precum și pentru a participa la alte activități din ecosistem. Dacă nodurile devin rău intenționate pentru rețea, legătura lor este dedusă proporțional cu valoarea daunelor pe care le provoacă. Acest lucru stimulează un comportament bun în rețea.

Taxele de tranzacție pe THORChain sunt plătite în RUNE, inclusiv taxele de tranzacționare pentru toate swapurile. RUNE servește și ca token de guvernare al rețelei, deoarece fiecare criptomonedă RUNE echivalează cu un vot.

Dezavantajele RUNE

Principalul deal-breaker pentru majoritatea entuziaștilor cripto în ceea ce privește RUNE este faptul că echipa care susține proiectul este anonimă. În timp ce acest lucru poate reprezenta un steag roșu pentru unii, mai multe instituții se aruncă deja pe valul RUNE, având în vedere capabilitățile fără precedent ale tehnologiei sale.

De asemenea, proiectul se bazează pe un protocol de consens în mare măsură netestat, care ar putea fi riscant în viitor pentru întreaga rețea.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →