Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

TRON (TRX): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

  • tron
  • TRON
    (TRX)
  • Price
    $0.117
  • Market Cap
    $10.17 B

Ce este TRON (TRX)?

Criptomoneda Tron (TRX)

Tron (TRX) este o platformă smart contract (cum ar fi Ethereum) care se concentrează în general pe descentralizarea media și a divertismentului. Proiectat inițial în Singapore, Tron este puternic influențat de creatorul său excentric și controversat, Justin Sun.

Protocolul a beneficiat de o creștere constantă, ajungând rapid între primele 20 de criptomonede din lume după capitalizarea de piață, la scurt timp după lansarea sa în 2017. De asemenea, este relativ ușor să cumperi criptomoneda TRX. Având în vedere că Tron se bazează pe popularul limbaj de programare Java, se pare că platforma imită unele dintre deciziile bune luate de blockchain-ul Ethereum, concentrându-se pe experiența de dezvoltare.

Vrei să cumperi criptomoneda Tron (TRX)?

Istoria proiectului Tron

Justin Sun a fondat Tron în 2017. Oferta inițială de monede (ICO) a strâns 70 de milioane de dolari pentru Fundația Tron. În primele zile, Tron s-a confruntat însă cu o serie de acuzații de plagiat din partea altor proiecte cripto.

În 2018, tokenul TRX a fost migrat de la Ethereum în propriul său blockchain nativ. În același an, Fundația Tron a achiziționat BitTorrent, o companie care operează rețeaua de partajare de fișiere peer-to-peer sub același nume. Un token separat pentru BitTorrent a fost lansat în cele din urmă pe blockchain-ul Tron.

TRX rămâne o monedă de top 20 în ceea ce privește capitalizarea pieței și este extrem de ușor să cumperi Tron pe multe dintre cele mai populare burse cripto din lume.

Avantajele Tron

Avantajele Tron față de alte platforme de contracte inteligente rămân neclare, cum ar fi Ethereum, care este mai dezvoltat decât Tron. În prezent, prețul TRX s-a corelat în mod clar cu promovarea Tron de către Justin Sun și Fundația Tron. În timp ce spectacole secundare, cum ar fi un eveniment de prânz anulat cu regele investitorilor, Warren Buffet, au atras multă atenție asupra platformei, nu este clar ce avantaje oferă Tron la nivel tehnic sau fundamental.

Dezvoltatorii Tron au declarat că intenția lor este de a crea un protocol descentralizat care are ca scop construirea unui sistem de divertisment cu conținut gratuit la nivel mondial. Nu este clar ce înseamnă asta, dar protocolul a fost folosit pentru unele aplicații de jocuri de noroc online. Tron a colaborat și cu companii de jocuri video pentru a oferi recompense pentru jucători. Există chiar și o oarecare speranță că Tron ar putea fi folosit în spațiul artistic pentru a recompensa artiștii.

În acest moment, este clar că dezvoltatorii Tron doresc cu siguranță ca moneda să fie folosită (spre deosebire de unele monede care par să nu aibă cazuri de utilizare), dar este greu să ne dăm seama ce ar face Tron mai bine decât unele dintre monedele mai populare.

Fundația Tron deține o sumă mare de fonduri la dispoziție pentru finanțarea oricăror eforturi de dezvoltare a rețelei Tron. Fondurile deblocate la începutul anului 2020 valorau la acea vreme aproape 450 de milioane de dolari.

O treime din oferta de jetoane Tron este deținută de Fundația Tron. Deși fundația a declarat inițial 33,25 miliarde de jetoane Tron ca fiind indisponibile pentru utilizare încă din 2017, blocarea asociată acestor fonduri a expirat în ianuarie 2020. Dacă se va ajunge la situația în care Fundația Tron controlează 33% din jetoanele TRX, atunci acesta ar putea fi un nivel de centralizare care este incomod pentru unii utilizatori.

Tron oferă în prezent un volum de tranzacționare zilnic real în valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap. Acest lucru plasează Tron în mod constant în primele cincisprezece criptomonede; cu toate acestea, aceste niveluri de tranzacționare sunt neglijabile comparativ cu cele ale Bitcoin.

Dezavantajele Tron

Un dezavantaj cheie al Tron este că Ethereum există deja, iar Ethereum are construite în jurul lui comunități de dezvoltare și de rețea monetară mult mai mari. Pentru ca Tron să aibă un rol substanțial pe piață, va trebui să se delimiteze de platformele preexistente. Unii cercetători au mers atât de departe încât au catalogat platforma Tron sub numele de „Clonă Ethereum”.

O funcție de bază a majorității rețelelor blockchain este accea de a oferi rezistență la cenzură, care este asigurată de nivelul relativ de descentralizare al rețelei. Viitorul Tron depinde foarte mult de finanțare și promovare de la o sursă centralizată, și anume Justin Sun și Fundația Tron. Asta înseamnă că moneda va fi întotdeauna strâns legată de averea fondatorului său. Acesta nu este neapărat un lucru rău, deoarece există o mulțime de oameni care îl consideră pe Sun un geniu (inclusiv președintele Alibaba, Jack Ma), dar există și câțiva detractori.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →