Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

USD Coin (USDC): preț, platforme trading, păreri, predicții

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »
 • usd-coin
 • USDC
  (USDC)
 • Price
  $1.00
 • Market Cap
  $28.94 B

Ce este USD Coin (USDC)?

Criptomoneda USD Coin (USDC)

Imaginează-ți o opțiune care îți permite să ai dolari în contul tău bancar și criptomonede în portofelul cripto, în mod simultan. USD Coin (USDC) este o criptomonedă stabilă care face posibil acest lucru. Spre deosebire de multe alte criptomonede, USDC este garantat cu fiat (monedă fiduciară) și este legat de o valoare fiat rezervată.

Fiecare criptomonedă USDC este susținută de 1 dolar american într-un cont bancar. Cu alte cuvinte, pentru fiecare monedă USDC creată, o sumă echivalentă a unui USD este depusă într-o bancă. USDC este ideal pentru cei interesați să investească pe piața cripto fără riscul fluctuațiilor mari, având în același timp avantajul fungibilității.

Vrei să cumperi criptomoneda USDC?

Istoria monedei USDC

Proiectul USD Coin a fost lansat în 2018 ca o monedă stabilă garantată de fiat, fiind conceput pentru a rezolva două probleme de bază asociate criptomonedelor: fluctuația ridicată și convertibilitatea între monedele fiat și criptomonede.

Această monedă stabilă este creația Center Consortium, o companie rezultată în urma unui parteneriat între Circle și Coinbase.

USDC a fost dezvoltat pe baza înțelegerii că, dacă nu sunt garantate transparența deplină și o guvernare puternică, piața nu ar putea avea încredere în această formă hibridă de monedă. Acest lucru venit în principal ca răspuns la afirmația în mare parte nefondată a Tether Limited conform căreia pentru fiecare Tether în circulație există un dolar american în bănci.

Pentru a remedia această problemă, Center Consortium publică o declarație lunară a rezervelor fiat pe site-ul lor web, alături de o serie de reguli și linii directoare specifice privind emiterea și răscumpărarea USDC.

Această criptomonedă este alimentată de Ethereum și, până de curând, Center Consortium folosea Ethereum doar ca blockchain nativ. Cu toate acestea, din cauza încetinirii constante a Ethereum, precum și a altor neajunsuri / blocaje, Center a fost obligat să creeze un parteneriat cu alte blockchain-uri, cum ar fi Algorand.

La data de 01 mai 2022 erau în circulație 49,26 miliarde USDC. Chiar dacă mulți consideră criptomonedele bazate pe active ca o potențială nouă sursă de monedă globală, dezavantajul este că acestea pot submina suveranitatea guvernului. Un raport din 2020 al G7 a afirmat că monedele stabile ar putea contesta autoritatea băncilor centrale și ar putea influența oferta monetară.

De unde pot cumpăra monede USDC?

Poți achiziționa această monedă stabilă atât de la emitentul oficial, cât și de pe aproape orice platformă crypto. Cu toate acestea, este mult mai ușor să cumperi USDC de la un exchange de criptomonede. Iată câteva opțiuni:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele USDC

Deși Tether este cea mai populară monedă susținută de USD, din cauza lipsei de transparență a Tether Limited cu privire la procesele sale de finanțare și audit, alte forme de monede stabile sunt în continuă creștere. USDC are o serie de avantaje care o diferențiază de restul concurenței.

Pentru a oferi o transparență deplină, compania-mamă a USD Coin este reglementată de Financial Crimes Enforcement Network, care, printre altele, investighează spălarea banilor și finanțarea terorismului.

Un alt avantaj este acela de a fi alimentat de Ethereum (se poate stoca cu ușurință în orice portofel compatibil cu Ethereum).

Moneda USD are o valoare stabilă. Aceasta înseamnă că utilizatorii îl pot valorifica cu ușurință pentru 1 USD, care va fi depus în conturile lor bancare personale.

În plus, deoarece activele USDC sunt auditate de Grant Thornton (a șaptea cea mai mare rețea de contabilitate din lume), rezerva sa de bază 1:1 este garantată. Acești factori, combinați cu o capacitate rapidă de tranzacție globală, fac USDC deosebit de dorit pentru tranzacțiile internaționale.

Dezavantajele USDC

Centralizarea ridicată a USDC este principalul său dezavantaj. Dacă un utilizator este suspectat de vreo abatere (încălcarea statutelor de reglementare, contribuția la activități ilegale etc.), Monedele sale pot fi înghețate sau chiar confiscate.

Confidențialitatea criptomonedelor este vitală pentru mulți utilizatori. Cu toate acestea, Circle a integrat o politică de cunoaștere a clientului, care solicită utilizatorilor săi să furnizeze documente de identitate.

O a treia problemă este un nivel ridicat de concurență între furnizorii de monede stabile. Dacă un furnizor dorește să iasă cu adevărat în evidență față de restul, ar trebui să ofere beneficii semnificative clienților săi. Și în ciuda nenumăratelor sale puncte forte, USD Coin nu a adus nicio dovadă concretă care să demonstreze că-și poate depăși rivalii.

Un ultim dezavantaj în investiția în USDC este imaturitatea sa relativă. Au existat și alte monede stabile susținute de USD care nu au putut face față provocărilor și problemelor neprevăzute (Tether fiind exemplul cel mai evident). Numai timpul va spune dacă dezvoltatorii acestui token garantat de fiat sunt capabili să facă față problemelor inerente ale pieței stablecoin.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →