Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

yearn.finance (YFI): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • yearn-finance
 • yearn.finance
  (YFI)
 • Price
  $6,240.68
 • Market Cap
  $207.62 M

Ce este yearn.finance (YFI)?

Criptomoneda yearn.finance (YFI)

Explozia sectorului Finanțelor Descentralizate (DeFi) în spațiul cripto a fost unul dintre cele mai mari avantaje pentru lumea activelor digitale.

Activele DeFi oferă utilizatorilor o modalitate prin care să câștige randamente și rate ale dobânzii mult mai mari decât prin căile financiare tradiționale, cum ar fi un cont bancar de economii.

Unul dintre cei mai mari lideri din sectorul DeFi este yearn.finance (YFI), uneori numită doar Yearn Finance, o platformă de finanțare descentralizată construită pe blockchain-ul Ethereum.

Yearn Finance oferă utilizatorilor cele mai mari randamente pentru investiția lor, devenind între timp mai mult decât un simplu agregator de randament. Platforma oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a schimba fonduri, active short, de a contracta împrumuturi și chiar de a încheia polițe de asigurare.

Dacă ești interesat de utilizarea unei platforme de finanțare descentralizată, rezenzia noastră Yearn Finance te va ajuta să stabilești dacă Yearn Finance este potrivită pentru nevoile tale.

Criptomoneda Yearn Finance (YFI) poate fi cumpărată inclusiv de la eToro și Binance:

Istoria Yearn Finance

Yearn Finance a fost creat de către Andre Cronje, un dezvoltator de software sud-african care a activat în domeniul Dreptului înainte de a renunța la cariera sa și de a finaliza un program de informatică de trei ani în puțin peste 6 luni. Cronje a devenit apoi profesor și, la scurt timp după aceea, a început să lucreze la codul YFI împreună cu un partener de la Crypto Briefing.

Yearn Finance a început ca iEarn, platformă lansată la începutul lunii februarie 2020. Cu toate acestea, Cronje a abandonat rapid această idee și a revenit asupra sa în iulie 2020, lansând Yearn Finance cu tokenul nativ YFI și o serie de produse care sunt coloana vertebrală a platformei de astăzi.

Spre deosebire de majoritatea distribuțiilor de jetoane, token-ul YFI a fost alocat exclusiv celor care au furnizat lichiditate protocolului.

Singurul scop al tokenului YFI este reprezentat de votul și guvernarea pe platformă, acest lucru înseamnând că cei care îl dețin pot contribui la modelarea viitorului platformei.

De unde poți cumpăra Yearn Finance (YFI)?

Poți cumpăra Yearn.finance (YFI) de pe majoritatea platformelor cripto centralizate și descentralizate, inclusiv de la:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Avantajele YFI

Cele mai mari avantaje ale Yearn Finance constau în suita de produse disponibile pe platformă: Vaults, Earn, Cover & Zap. Mai mult decât atât, chiar dacă sunt încă în versiunea beta, ai la dispoziție aplicațiile ytrade.finance, yswap.exchange, yliquidate.finance și iborrow.finance.

Vaults și Earn îți oferă posibilitatea de a câștiga dobândă pe depozitele de lichiditate, inclusiv o rentabilitate consistentă pentru un singur activ, iar asta fără a fi necesar să furnizezi jetoane de lichiditate. Acestea sunt cea mai mare atuuri ale platformei, care oferă utilizatorilor o rentabilitate ridicată a investiției. În general, acestea implică utilizarea unor monede stabile precum DAI, USDT și USDC.

Yearn Finance permite utilizatorilor să încheie polițe de asigurare pentru contractele inteligente pe care le folosesc, fiind astfel acoperiți în cazul unor fluctuații mari ale pieței. De asemenea, Zap le permite acestora să efectueze mai multe schimburi de active sau modificări de lichiditate într-o singură tranzacție, ceea ce economisește timp și comisioane de tranzacție.

Toate produsele beta sunt, de asemenea, instrumente interesante. Cu ytrade.finance, utilizatorii au posibilitatea să facă monede stabile short sau long cu un efect de levier uriaș, iar yswap.exchange le permite acestora să schimbe orice activ cu altul.

De asemenea, yliquidate.finance este utilizat pentru a lichida fonduri cu efect de supralevier pe AAVE, respectiv pentru a împrumuta active de pe această platformă. În cele din urmă, iborrow.finance le permite utilizatorilor să retragă active din garanția oferită.

Dezavantajele YFI

Principalul dezavantaj al Yearn Finance este că nu este prea ușor de utilizat. Pagina principală este destul de simplă, dar utilizarea oricăruia dintre produsele beta nu este atât de simplu de înțeles, acest lucru fiind cu atât mai valabil pentru un începător.

Cu toate acestea, dacă produsele beta ajung să fie prezentate la un moment dat cu aceeași interfață user-friendly ca a platformei principale Yearn Finance, atunci va fi un punct discutabil. Pentru moment însă, Yearn Finance nu este deloc ușor de utilizat pentru începători.

Celălalt dezavantaj este reprezentat de potențialul de pierdere temporară la furnizarea de lichidități pool-urilor. Acest lucru poate fi oarecum atenuat dacă randamentul tău general este mai mare decât cel obținut la schimbarea jetoanelor.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →