Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

Conceptele blockchain, cum ar fi portofelele crypto și contractele inteligente, nu sunt ușor de înțeles de către investitorii și autoritățile de reglementare tradiționale. De asemenea, a existat o lipsă de încredere în ceea ce privește calitatea ofertelor pe platformele de token de securitate. Acolo intervine educația.

Jetoanele de securitate, aparent pregătite pentru o revenire în forță în ultimele luni, nu au fost acceptate de comunitatea mai largă de investitori atât de repede pe cât ar fi sperat unii.

Jetoanele de securitate reprezintă cote de proprietate într-o companie care face afaceri folosind tehnologia blockchain.

Autoritățile de reglementare din SUA au oferit deja un cadru care ar permite companiilor private să ocolească ofertele publice inițiale (IPO) tradiționale și să folosească tehnologia blockchain pentru a digitiza procesul de strângere de capital. Companii precum tZERO, Securitize și Texture Capital, de exemplu, facilitează tranzacționarea cu titluri de valoare tokenizate, oferind o bază de investitori sofisticată.

Dar educarea publicului cu privire la jetoanele de securitate și a fi transparent cu privire la oferte a luat mai mult timp decât se aștepta.

Există însă potențialul de adoptare pe scară largă. De exemplu, Goldman Sachs a remarcat eficiența oferită de jetoanele de securitate pentru emiterea de datorii digitale. De asemenea, State Street a scris că „toate piețele financiare vor trebui să-și digitalizeze procesele și să își tokenizeze activele pentru a rămâne relevante”.

„Investitorii evaluează ofertele unice în funcție de rentabilitatea așteptată a investiției”, a declarat Dave Hendricks, CEO al Vertalo, un startup din Austin, Texas, care sprijină emiterea și gestionarea valorilor mobiliare digitale. Dar „fondatorii companiei au decis că emiterea unui jeton de securitate ar atrage o clasă de investitori care erau mai interesați de modul în care se formatează titlul decât de calitatea de bază a ofertei”.

Deblocarea capitalului privat

Unii emitenți și investitori manifestă un interes din ce în ce mai mare pentru industria token-urilor de securitate.

Un raport din luna ianuarie al Arca Labs a arătat că 71% dintre cei 100 de profesioniști în servicii financiare chestionați în iulie 2021 au fost interesați să investească în titluri de active digitale și credeau că majoritatea titlurilor vor fi digitalizate și decontate pe un blockchain în următorii cinci până la 10 ani.

Majoritatea investitorilor, în special persoanele fizice, au fost reticenți să participe la tranzacții în faza inițială, în ciuda afluxului de capital nou pe piețele private față de piețele publice. Majoritatea tranzacțiilor de pe piața secundară sunt gestionate de fonduri de capital privat cu perioade lungi de deținere.

Teoretic, tokenizarea valorilor mobiliare ar putea facilita accesul și tranzacționarea cu oferte private pentru investitorii de retail.

Sistemele alternative de tranzacționare (ATS) bazate pe blockchain oferă o mai mare transparență, viteză crescută și costuri de tranzacție mai mici, potrivit experților din industrie. Scopul jetoanelor de securitate este de a face lichide activele nelichide, ceea ce necesită un grup mare de cumpărători și vânzători care pot tranzacționa cu ușurință pe o platformă crypto.

Adaugă Comentariu