Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Rata de hash a Bitcoin s-a menținut la un nivel înalt pe tot parcursul anului, complimentând noul ATH pentru dificultatea rețelei BTC.

Tocmai când minerii Bitcoin (BTC) au contribuit la eliberarea celui de-al 19-lea milion de BTC în circulație vineri, dificultatea de minerit a rețelei BTC a revenit atingând un maxim istoric de 28.587 trilioane.

Dificultatea rețelei Bitcoin se corelează cu puterea de calcul necesară pentru extragerea blocurilor BTC, care în prezent necesită o rată de hash estimată la 201,84 exahash pe secundă (EH/s), conform datelor furnizate de Blockchain.com.

blank
Dificultate rețea Bitcoin. Sursa: Blockchain.com

Sprijinind creșterea dificultății rețelei, rata hash a Bitcoin s-a menținut la un nivel înalt pe tot parcursul anului, atingând un maxim istoric de 248,11 EH/s pe 13 februarie.

O rată de hash mai mare asigură rezistența împotriva atacurilor cu cheltuieli duble, procesul de inversare a tranzacțiilor BTC prin blockchain, contribuind la cel puțin 51% din rata de hash Bitcoin.

Cu aproximativ o lună înainte de a atinge un maxim istoric, la data de 4 martie, dificultatea rețelei BTC a cunoscut o scădere ușoară de la 27,96 trilioane la 27,55 trilioane, care în cele din urmă a scăzut la 27,45 trilioane până pe 30 martie. Rețeaua Bitcoin a crescut constant din iulie 2021.

Cu doar 2 milioane de BTC rămase de minat ca recompense și un aflux de mineri Bitcoin din întreaga lume, se așteaptă ca rețeaua BTC să devină din ce în ce mai puternică, pe măsură ce sprijină comunitatea înfloritoare. Se estimează că restul de 2 milioane de BTC (din oferta totală de 21 de milioane) vor fi în cele din urmă extrase până în anul 2140 din cauza mai multor factori, inclusiv înjumătățirea.

Pe 30 martie, un portofel Terra aparținând LFG (Luna Foundation Guard) a strâns 139 de milioane de dolari în BTC, mărindu-și deținerile totale la 31.000 BTC sau 1,47 miliarde de dolari.

După cum a raportat Cointelegraph.com, portofelul a început să acumuleze cantități colosale de BTC în ianuarie 2021 și nu a vândut niciun satoshi până în prezent.

Adaugă Comentariu