Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

Dominanța lui Ethereum ca blockchain ales pentru DAO rămâne puternică, însă există voci care spun că alte chain-uri ar putea fi mai potrivite.

Comunitatea cripto și industria au ales Ethereum ca principalul chain pentru majoritatea aplicațiilor descentralizate bazate pe blockchain, dar alte chain-uri pot fi mai potrivite pentru a gestiona volumul de lucru pentru organizațiile autonome descentralizate (DAO).

Avantajele tehnice și tranzacțiile mai ieftine nu au devenit încă un factor de atracție major din lanțurile Ethereum Virtual Machine (EVM). Compatibilitatea EVM permite unei rețele să utilizeze caracteristicile de securitate Ethereum.

Ethereum (ETH) și lanțurile sale compatibile au un avantaj clar în numărul de DAO-uri în comparație cu oricare altul. Acestea găzduiesc peste 4.200 de DAO și protocoale care necesită participanți la guvernare, conform datelor din platforma de vot blockchain Snapshot.

Comparativ, ecosistemul Solana (SOL) are doar 140 DAO, Cardano are 10, conform ecosistemului de tracking Cardano Cube, iar Polkadot (DOT) Substrate declară că are doar opt.

Avantajul lui Ethereum față de restul se poate datora unor motive simple, dar practice, potrivit lui Eyal Eithcowich, CEO-ul DeepDAO al DAO, în răspunsurile trimise prin e-mail către Cointelegraph. El atribuie dominația Ethereum faptului că este „lanțul în care a început mișcarea DAO”.

„Mai important, (Ethereum) este cel mai matur ecosistem în ceea ce privește instrumentele pentru pornirea și gestionarea tuturor fațetelor DAO, mai ales financiare, dar nu numai. Acest lucru se poate schimba pe măsură ce alte lanțuri cresc în popularitate.”

Pe de altă parte, el a subliniat taxele mari de gaz ca fiind o deficiență a Ethereum. El a adăugat că Solana permite DAO-urilor să facă tranzacții rapide și ieftine, „Dar, din nou, funcțiile și instrumentele de sprijin din ecosistem sunt mai puțin robuste”.

În plus, Solana a devenit vulnerabilă la întreruperi rare ale rețelei.

Cofondatorul jocului de tokenuri nonfungibile (NFT) de pe rețeaua WAX Alien Worlds, bazată pe EOSIO, Saro McKenna, a declarat săptămâna trecută pentru Cointelegraph că este de părere că EOSIO (EOS) este mai bun pentru construirea DAO-urilor.

În opinia ei, Ethereum este prea scump pentru vot și a fost conceput pentru a fi un „blockchain cu scop general” pentru a gestiona orice număr de sarcini diferite. Acest lucru contrastează cu EOSIO, despre care McKenna a spus că „a fost construit parțial în scopul DAO”.

„Baza de cod EOSIO este extrem de puternică, permițând permisiuni multisig stratificate și mecanisme dinamice de alegere a colectării, care sunt esențiale pentru funcționarea corectă a DAO”.

Taxele de gaz au fost de multă vreme o problemă pentru utilizatorii Ethereum, dar în martie acestea au fost la cel mai scăzut nivel din august anul trecut.

Cu toate acestea, CEO-ul companiei de consultanță blockchain Koinos, Andrew Levine, a făcut mai multe critici la adresa EOSIO, explicând de ce EOSIO nu ar putea ajunge la rata de adoptare a Ethereum. În februarie, el a scris că, deși tranzacțiile EOS sunt practic fără comisioane, există o taxă de creare a contului. În plus, deținerea de monede într-un cont este destul de complicată în comparație cu Ethereum:

„Baza de date EOS este construită pe ceva numit „fișiere mapate cu memorie”, un alt vestigiu al designului Steem, o consecință importantă a sa fiind aceea că este concepută pentru a utiliza cea mai scumpă formă de stocare posibilă: memoria cu acces aleatoriu (RAM) .”

Adaugă Comentariu