Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

După ce a scăzut cu aproape 99% săptămâna trecută, de la un maxim de 85 USD la un minim de 1 USD ieri, LUNA este o criptomonedă aflată încă în cădere liberă, prețul său coborând la 0,005 USD în cursul zilei de astăzi.

Din păcate, traderii care au încercat să folosească strategia Buy The Dip atunci când LUNA a scăzut sub 1 USD, dacă nu au vândut în timpul revenirii sale la 4 USD au înregistrat acum o pierdere de încă 99%. Ce s-a întâmplat de fapt cu Terra (LUNA)? De ce prețul Luna continuă să scadă?

Ce s-a întâmplat cu LUNA și UST?

După cum ai putut observa la data de 10 mai, prețul LUNA a început să se prăbușească când stablecoin-ul TerraUSD (UST) a scăzut cu peste 70%. Acest lucru se datorează cel mai probabil presiunii masive de sell ce a lovit piața din cauza a ceea ce pare a fi un atac coordonat împotriva criptomonedei.

Datorită tokenomiei LUNA, de-peg-ul stablecoin-ului UST (faptul că a scăzut sub valoarea de 1 USD) a deschis o oportunitate masivă de arbitraj pentru traderi. Deoarece au putut converti automat 1 UST în criptomoneda LUNA, pentru o valoare de aproximativ 1 USD echivalent LUNA, traderii au cumpărat UST cu reducere, pe care l-au convertit în LUNA, câștigând astfel din diferența de preț. În goana după profit, traderii au repetat procesul pe mai multe platforme cripto, cauzând astfel colapsul total al prețului LUNA.

Din păcate, presiunea de vânzare pentru LUNA pare să nu aibă un sfârșit, deoarece traderii continuă să folosească tehnica de arbitraj a criptomonedei pentru a obține un profit ușor.

În timp ce UST a încercat să se recupereze și a atins vârful de 0,81 USD aseară, în această dimineață 1 UST a ajuns la 0,47 USD, tranzacționându-se în prezent la 0,42 USD, după o oarecare revenire.

Do Kwon încearcă să liniștească apele pe Twitter

Potrivit declarațiilor lui Do Kwon, obiectivul echipei sale este de a stabiliza UST. Acesta rămâne pozitiv în ceea ce privește perspectiva pe termen lung a proiectului LUNA atâta timp cât echipa sa continuă să lucreze la restabilirea prețului UST. De asemenea, fondatorul Luna a menționat și câteva ajustări tehnice ale protocolului, care ar putea ajuta Luna să absoarbă mai rapid UST.

Cu toate acestea, de la declarația sa pe Twitter de ieri, Do Kwon nu a primit prea multă susținere de la investitorii Luna care și-au pierdut peste 99% din participații. În timp ce mai mulți utilizatori au susținut că și-au pierdut toate economiile, alții și-au exprimat disperarea cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat cu Terra Luna într-un timp atât de scurt.

Pierderea a 99% din portofoliu poate fi una dintre cele mai proaste perioade din viața oricărui investitor iar asta se reflectă în sentimentul general al tuturor celor ce activează în zona cripto. Efectul de undă al traderilor/investitorilor nemulțumiți provoacă un regres semnificativ în industria cripto, care cu greu poate fi reparat.

Un alt Tweet care circulă în prezent este răspunsul lui Do Kwon către FreddieRaynolds, care în urmă cu șase luni a subliniat modul în care un atacator ar putea destabiliza UST, putând chiar să obțină profit semnificativ făcând acest lucru.

Acesta a subliniat că ar fi necesar aproximativ un miliard de dolari pentru a destabiliza moneda stabilă și a deschide piața pentru o oportunitate masivă de arbitraj, prefigurand în esență evenimentele curente de anul trecut.

Este clar că toți ochii sunt ațintiți acum asupra lui Do Kwon, iar el se confruntă în prezent cu o presiune imensă din toate părțile. Nu este surprinzător faptul că fondatorul rămâne tăcut astăzi, deoarece criptomoneda Luna își continuă spirala descendentă.

Veștile bune și cele proaste

Vestea bună este că TerraUST (UST) se menține relativ bine, ajungând la 0,82 USD ieri seară, respectiv un minim de 0,45 USD. Deși nu pare, acesta este un minim mult mai bun decât cel pe care l-a experimentat UST în dimineața zilei de 11 mai, când a scăzut la valoarea de 0,29 USD.

Dacă UST continuă să-și mențină suportul actual de 0,64 USD și să-și înceapă încet-încet recuperarea, doar atunci traderii ar trebui să ia în considerare cumpărarea criptomonedei LUNA prin strategia Buy The Dip.

Vestea proastă este că, până când UST va fi pe deplin fixat la 1 USD, traderii vor avea o oportunitate masivă de arbitraj, iar LUNA va continua să se confrunte cu o presiune de vânzare fără precedent, împingând prețul criptomonedei la minime din ce în ce mai scăzute.

În timp ce unii traderi sugerează că poți aplica strategia DCA pe criptomoneda LUNA, din cauza prețului său foarte scăzut din acest moment, ar fi mai înțelept să aștepți până când UST se apropie de 1 USD înainte de a face orice fel de investiție.

Capitalizarea actuală a pieței LUNA este de 120 de milioane de dolari, iar o altă scădere de 90% până la o capitalizare de piață de 12 milioane de dolari nu ar fi deloc surprinzătoare dat fiind faptul că oportunitatea de arbitraj este încă deschisă, iar aceasta continuă să aplice o presiune imensă de vânzare a criptomonedei LUNA.

Disclaimer: Acest articol nu este un sfat de tranzacționare sau de investiții. Fă-ți întotdeauna propriile cercetări înainte de a cumpăra orice criptomonedă.

Adaugă Comentariu