Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

Ethereum este cel mai cunoscut altcoin și este mult mai mult decât o altă criptomonedă pentru mulți investitori și entuziaști, o criptomonedă de viitor despre a cărei valoare experții spun că ar putea crește cu până la 400% în 2022.

Tokenul nativ Ethereum, Ether (ETH), a crescut enorm în valoare de la crearea sa. Lansat în 2015 de programatorul Vitalik Buterin, prețul Ether a crescut de la 0,311 USD la lansarea sa din 2015 la aproximativ 4.800 USD, cel mai mare nivel de la sfârșitul anului trecut.

Deși Ether a scăzut recent până la 2.200 USD, acesta oferă încă o rentabilitate a investiției (ROI) de aproximativ 707.296% la momentul scrierii acestui articol. O caracteristică de diferențiere pentru Ethereum – spre deosebire de Bitcoin și alte criptomonede – este utilitatea sa ca rețea software care permite dezvoltatorilor să creeze și să alimenteze noi instrumente, aplicații și NFT.

Rețeaua bazată pe blockchain are multe utilizări și aplicații în lumea tehnologiei, în special pentru jocuri, muzică, divertisment și finanțare descentralizată (DeFi), ceea ce o face una dintre cele mai populare și utilizate criptomonede.

La o rată anuală, rentabilitatea investiției Ether este de aproape 300%. Asta înseamnă că investitorii timpurii și-au dublat aproape de patru ori investițiile în fiecare an începând cu vara lui 2014. Cu toate acestea, prețurile criptomonedelor sunt extrem de volatile, astfel că experții financiari ne sfătuiesc să investim doar ceea ce ne putem permite să pierdem și niciodată în detrimentul obiectivelor fundamentale precum economiile de urgență sau achitarea datoriilor cu dobândă mare.

Cât de mult se așteaptă experții să crească prețul criptomonedei ETH? Iată o privire asupra factorilor care contribuie la previziunile de preț ale Ethereum pentru acest an.

Predicții de preț Ethereum

Time.com a chestionat trei experți cu privire la cât de mult estimează aceștia că va crește Ethereum în acest an și fiecare și-a calificat predicțiile spunând că este aproape imposibil să prezică prețul viitor al Ethereum. Alți experți au spus că prețul ETH va fi și mai volatil decât prețul Bitcoin în următoarele luni, în principal pentru că Ethereum își face tranziția la o versiune mai puțin consumatoare de energie, pe care oamenii din interior o numesc în mod colocvial „Ethereum 2.0”. Actualizările Ethereum l-ar putea face mai atrăgător și mai durabil pentru o utilizare pe scară largă, dar până când se va întâmpla acest lucru, experții așteaptă să vadă cum răspund la schimbări investitorii și companiile care își construiesc tehnologia pe platforma Ethereum.

Având în vedere tranziția Ethereum către Ethereum 2.0, iată câteva predicții ale prețului ETH din acest an:

4.000 USD – 5.000 USD
În ciuda provocării de a prezice prețul unei criptomonede volatile, experții sunt în general de acord că ETH ar putea sparge din nou pragul de 4.000 de dolari în 2022. De asemenea, o predicție recentă Ethereum a analistului de informații Bloomberg Mike McGlone spune că ETH va încheia anul între 4.000 și 4.500 de dolari.

6.500 USD – 8.000 USD
Coinpedia a prezis că ETH ar putea încheia 2022 între 6.500 și 7.500 de dolari dacă se va menține aceeași creștere optimistă care a început la mijlocul lui 2021. Cu toate acestea, 2022 a adus o scădere a pieței cripto, arătând clar că prețul Ethereum nu va crește doar din cauza sentimentului. În timp ce echipa Ethereum lucrează din greu la actualizările de a doua generație, blockchain-ul Ethereum are acum o concurență considerabilă din partea platformelor similare (Polkadot, Solana etc.).

12.000+ USD
Coinpedia prezice un preț și mai mare, respectiv 12.962,33 USD în 2022 dacă viitoarea tranziție a Ethereum la Ethereum 2.0 va avea succes. Noile upgrade-uri ar putea face Ethereum mai accesibil pentru utilizatori și dezvoltatori, deoarece în prezent taxele de gaz pentru utilizarea Ethereum sunt foarte de mari.

Sursa: Time.com

Adaugă Comentariu