Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Ministerul Finanțelor continuă demersurile privind reglementarea criptomonedelor în Rusia. Plățile cripto vor fi în continuare interzise.

Ministerul de Finanțe al Rusiei continuă cu planul său de reglementare a criptomonedelor, prezentând un proiect de lege în parlament. Potrivit unui comunicat de presă publicat luni, proiectul de lege a fost prezentat pe 18 februarie și se bazează pe foaia de parcurs aprobată anterior, elaborată de mai multe organisme guvernamentale, inclusiv agenții cheie de aplicare a legii.

Anunțul evidențiază divizarea politicii cu Banca Rusiei, care se opune reglementării și ar prefera să interzică tranzacționarea și mineritul de criptomonede. Banca centrală, care a promovat proiectul pilot al monedei digitale a băncii centrale, rubla digitală, a sugerat pedepsirea tranzacționării și emiterii de criptomonede cu amenzi de până la 500.000 de ruble (6.360 USD) pentru persoane fizice și 1 milion de ruble pentru companii.

În comunicatul de presă, Ministerul Finanțelor a spus că obiecțiile Băncii Rusiei „vor fi luate în considerare în continuarea lucrărilor asupra acestui proiect de lege, în cazul în care nu contrazic abordarea Ministerului de Finanțe”.

Textul oficial al proiectului de lege nu este încă disponibil în baza de date online a documentelor legislative.

Proiectul de lege tratează criptomonedele ca pe un instrument de investiții, nu ca pe un mijloc legal și prevede că criptomonedele nu pot fi folosite pentru a plăti bunuri și servicii. De asemenea, specifică cerințele pentru schimburile de criptomonede și birourile over-the-counter, care trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a obține o licență și pentru a fi incluse într-un registru guvernamental dedicat. De asemenea, bursele de criptomonede străine trebuie să înregistreze persoane juridice în Rusia pentru a furniza servicii în țară.

Toate tranzacțiile de criptomonede la fiat trebuie efectuate prin conturi bancare, iar utilizatorii trebuie să treacă prin verificări KYC (cunoașteți-vă clientul) atât la bănci, cât și la bursele de criptomonede, se arată în comunicatul de presă.

Bursele vor trebui, de asemenea, să informeze utilizatorii despre riscurile investiției în cripto. Investitorii vor trebui să treacă teste online pentru a se asigura că au suficiente cunoștințe despre criptomonede și riscurile aferente. Cei care trec testul pot investi până la 600.000 de ruble pe an în cripto; cei care nu îl trec sunt limitati la 50.000 de ruble. Investitorul calificat nu va avea limite.

Schimburile de criptomonede trebuie să păstreze propria criptomonedă și fondurile utilizatorilor lor în conturi separate și să mențină o evidență a adreselor cripto ale tuturor utilizatorilor lor. Utilizatorii nu trebuie să fie trași la răspundere pentru nicio datorie a schimburilor lor.

Exploatarea criptomonedelor va fi, de asemenea, reglementată prin proiectul de lege. Acesta va fi supravegheat de agenții guvernamentale dedicate.

Sursa: Coindesk.com

Adaugă Comentariu